Redactiepost

Gamer.nl V6-update: Artikelen delen

En een minder opdringerige bovenbalk

Geschreven door Arthur van Vliet op
Gamer.nl V6 is in bèta, dat heb je vast al gemerkt. Dat betekent dat we dagelijks grote en kleine bugfixes doorvoeren en functies toevoegen, om het nieuwe Gamer.nl stap voor stap beter te maken. Bij dezen een korte update over de laatste ontwikkelingen.

Wij zijn trots op de artikelen die we plaatsen op Gamer.nl. De kantoor- en freelanceredactie schrijven op dagelijkse basis reviews, previews, nieuwsberichten en achtergrondverhalen over de nieuwste games, de laatste trends en de grootste klassiekers. We hopen natuurlijk dat jullie die artikelen kunnen waarderen; een blik op de reacties levert vaak een goed beeld op van hoe de Gamer.nl-bezoeker tegenover onze mening staat.

Wat je niet leuk vindt bekritiseer je, wat je leuk vindt deel je. Tot vandaag was het op Gamer.nl V6 niet mogelijk om de content die je las en leuk vond met een klik aan je vrienden en volgers door te sturen. Vanáf vandaag wel. Facebook-, Twitter- en Google+-knoppen vind je nu onder elk artikel en elk nieuwtje dat je lees op Gamer.nl.

Scrollen en croppen

We kregen van jullie kant feedback dat de meescrollende bovenbalk van Gamer.nl V6 in de weg hing bij het bekijken van content. Zoals je misschien wel merkt rolt de balk per vandaag maar tot een bepaalde hoogte mee, om vervolgens te verdwijnen en beeldruimte vrij te maken. Hopelijk komt het de leesbaarheid ten goede.

De redactie mocht gisteren op het heuglijke nieuws rekenen dat we titels van nieuws en artikelen weer kunnen aanpassen. De functie werkte niet, wat ervoor zorgde dat we bijvoorbeeld nieuwsberichten niet van een update konden voorzien, of, in het geval dat er een titelfoutje door de eindredactie over het hoofd werd gezien, geen kleine/grote verbeteringen konden doorvoeren.

Als laatste een optie waar jullie weinig van merken: afbeeldingen bovenaan artikelen en nieuwsberichten worden automatisch gecropt naar het juiste formaat. Nu hebben we à la omslagfoto’s op Twitter en Facebook de mogelijkheid om de positief van geüpload beeldmateriaal aan te passen.

Profielpagina’s, gamepagina’s en platformknoppen

Bovenstaande zijn kleine aanpassingen. Aanpassingen die tussendoor gedaan worden terwijl we werken aan grotere toevoegingen. Zoals je ongetwijfeld gemerkt hebt mist Gamer.nl momenteel de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in je voorkeuren en profiel. Dat hangt samen met de introductie van (klikbare) profielpagina’s. We werken keihard om deze zo snel mogelijk te herintroduceren.

Profielpagina’s vallen onder de zogenaamde tweede laag van Gamer.nl: de laag achter de frontpage. Aan die tweede laag voegen we binnenkort gamepagina’s (met daarop alle content, al het nieuws, alle info en meer) toe en een pagina voor gecategoriseerde zoekresultaten. Wat wij en jullie daarnaast missen zijn de klassieke platformpagina’s (denk: pc, PlayStation 4, Xbox One). Ook die keren terug, met knop op de frontpage. Al deze toevoegingen hebben wat ons betreft prioriteit, maar kosten meer tijd om te maken en werkend te krijgen.

Jullie roep om zulke toevoegingen horen we regelmatig, bijvoorbeeld via mails die we binnenkrijgen op feedback@gamer.nl. Blijf ons bestoken met zulke feedback; daar kunnen we echt wat mee! Blijf daarnaast vooral de bugs die je tegenkomt melden via bugreport@gamer.nl. Onze dank is groot.

De redactie

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamer.nl op DCC: Herald van Wispfire Grand Theft Auto V voor pc
4

Reacties op: Gamer.nl V6-update: Artikelen delen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 8 april 2015 21:06
  Goed op weg redactie, ziet er allemaal strak uit en elke dag merk je dat er verbeteringen optreden.

  Ik heb een aantal vraagjes, wanneer komt de mogelijkheid om je account aan te passen of als je op je eigen naam of een ander ze naam drukt dat je jou/hij/zij historie aan reacties kan zien?.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  droidfan

  • 9 april 2015 10:00
  Let even op de Meta beschrijving voor bijvoorbeeld Facebook. Ik zie namelijk de standaard meta van de homepage. Lijkt me niet dat je dat wil bij een bericht.

  Meta OG (voor plaatjes beschrijving en titel)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Svarog

  • 9 april 2015 17:27
  Gaat de Site ooit weer werken op Android?

  En wanneer komt er eindelijk eens een optie om ingelogd te blijven? Elke beeindigde sessie kan ik weer opnieuw inloggen op de site, echte super irritant. (dit was met de oude site ook al zo, echt iets uit het jaar nul)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • doperwt

  • 9 april 2015 22:14
  Dit is geen Beta, dit is gewoon alpha :/
  Debug iig je og data voor je een 'share'-feature introduceert >.>
  developers.facebook.com/tools/debug/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.