Er zitten een paar beweegredenen achter het verplaatsen van het gamejournaal. Allereerst zijn er de praktische. Door het naar achteren zetten van het gamejournaal, krijgen we wat meer ademruimte om soms nog last-minute wijzigingen door te voeren. Nieuws kan op de meest onverwachte momenten komen en door de verplaatsing verschaffen we onszelf de gelegenheid om zo ook het meest actuele nieuws in het weekoverzicht mee te kunnen nemen. 

Hiernaast wil het wel eens voorkomen dat het gamejournaal erg lang wordt, waardoor het langer duurt om de videoteksten te schrijven, te editten en om te zetten naar het juiste formaat. Hierdoor verscheen het gamejournaal op de vrijdag later dan we zouden willen. Een vast tijdstip zorgt in onze ogen voor extra herkenning en dat willen we julie graag bieden. Daarom ook het vaste tijdstip van zaterdagochtend om 10:00.

Ten slotte is er nog een laatste reden. Vrijdagmiddag is een fijn moment om terug te blikken, maar ook een moment om te gaan genieten van het weekend. We kunnen ons voorstellen dat sommigen net als ons hele dagen naar beeldschermen zitten te staren en dus niet per se nóg meer willen kijken. Het is dan lekker om een goede nachtrust te pakken en 's ochtends weer bij te komen. Deed je dat vroeger met de zaterdagochtendeditie van de krant, dan nu wellicht met het gamejournaal. Of allebei. 

Kortom, vanmiddag geen gamejournaal. Maar vanaf heden op zaterdagochtend om 10:00 wel.