Dat ik niet gelijk met een fakkel richting je hoofdkantoor marcheer, is omdat ik een hekel heb aan brandend hout. Het staat symbool voor waar mijn geliefde reeks eigenlijk al de fout in ging, bij Resident Evil 4. ‘Zombies’ die intelligent genoeg zijn om aan een lichtbron te denken? Geen T-virus? Een vrije camera en een over de schouder-perspectief? En dan presteer je het ook nog om van het vervolg een houterige third-person shooter te maken en daar met Resident Evil 6 een schepje bovenop te doen. Je hebt mijn serie nog verder kapotgemaakt, Capcom. Bedankt!

Had nu eerder naar mij geluisterd. De volgende Resident Evil zou zich gewoon weer af moeten spelen in een groot landhuis, met echte zombies. Laat ze maar hersenloos waggelen. Geef me een handjevol kogels en een beperkte inventory en ik ben tevreden. Begrijp dan dat het om spanning draait, het gevoel dat een enkele zombie je al fataal kan worden. Als ik ze met bosjes kan neermaaien, dan blijft daar toch niets meer van over? Je snapt het ook echt niet hè, Capcom. Ik word alweer pissig als ik terugdenk aan het vorige deel. Wie denk je wel dat je bent om het met Resident Evil 6 helemaal te verkloten?

Sorry, wat? Wie ik wel denk dat ik ben om te menen dat ik het beter weet? Ik ben een fanatieke, van je serie houdende, nog iedere dag Resident Evil spelende, onmogelijk tevreden te stellen, altijd klagende, vreselijk verzuurde, op een game die in de huidige industrie geen bestaansrecht meer heeft hopende, zogenaamd nog steeds met de serie begane, irritante, nooit van geen ophouden wetende, op het internet ongenuanceerde reacties achterlatende, hopeloos contraproductieve en boven alles hypocriete fanboy.

Ik kraak je serie af, Capcom, terwijl ik er meer van claim te houden dan jij. En hoewel ik leef voor het vinden van obscure RE-feitjes, kan ik het niet verkroppen dat je er over de jaren een aantal bij hebt verzonnen, zoals die parasieten uit deel 4 en 5. Ik geloof heilig in het door jou geschapen universum, maar ik weiger om de evolutie die de serie door heeft moeten maken te erkennen. Dat de schaal van het zombieprobleem met geen mogelijkheid meer te vangen is in een landhuis, negeer ik voor het gemak. Liever zonder ik me daar af, weg van al die vernieuwingen. Internet heb ik sinds kort wel, dus klaag ik weer vrolijk verder.

Wat zeg je? Mijn geliefde personages Chris en Leon hebben hulp nodig in de strijd tegen bioterrorisme? De door jou geschetste spelwereld waar ik jarenlang stiekem over heb gefantaseerd, is eindelijk tot leven gekomen? Sorry, daar heb ik echt geen boodschap aan. Ik heb het druk genoeg na 20 november. Ik moet op iedere recensie reageren dat het zesde deel niets meer met Resident Evil te maken heeft. Stel je voor dat de game ook nog eens slecht blijkt te zijn.