Op het moment van schrijven is het hier avond trouwens. De jetlag heeft me nog niet klein weten te krijgen, terwijl ik toch al 26 uur wakker ben. Morgen is gelukkig een relatief rustige dag vergeleken met de daaropvolgende beursdagen, dus ik mag best een beetje brak zijn.

De persconferenties komen sowieso op naam van de thuisredactie: zij gaan vanaf morgenmiddag die van Microsoft, EA, Ubisoft en Sony nauwlettend volgen. Michel, Ron, Gerard en Youri doen dan urenlang hun stinkende best om al het nieuws zo snel mogelijk op de site te krijgen, netjes met bijbehorende trailers en een kloppende releasedatum. Voor Ron is de mooie taak weggelegd om de persconferenties van de grote drie - Microsoft, Nintendo en Sony - onder de loep te nemen. Hij komt vlak daarna met, zeker gezien de tijdsdruk, verrassend scherpe analyses over hoe de uitgevers gepresteerd hebben.

Uiteraard kunnen jullie ook bij ons terecht voor de livestreams zelf, mocht je het nieuws uit eerste hand willen horen en niet van ons. We plaatsen ruim vantevoren een aantal artikelen waarin we de livestreams embedden, zodat je vooraf (en uiteraard na afloop) met de andere bezoekers kunt discussiëren over wat (insert uitgever) nu weer in zijn hoofd heeft gehaald.

En daarna is het mijn beurt. Zonder al te veel prijs te geven, ga ik dinsdagochtend achtereenvolgens op bezoek bij Activision, Nintendo, Bethesda, 2K Games en Microsoft. De dagen erna merk je vanzelf wel welke impressies dat oplevert; ik schrijf ze direct de avond nadat ik ze gespeeld of gezien heb. Woensdag is het tijd voor EA, Konami, Namco Bandai en Capcom. Ook heb ik nog een interview met de maker van de DayZ-mod voor Arma 2. Donderdag ga ik nog langs bij Ubisoft, wederom bij Konami en pak ik Square Enix nog mee.

De meeste titels die ik bij hen voor mijn kiezen krijg, zullen jullie overigens al kennen. Denk aan een Hitman: Absolution, Black Ops 2 en een Crysis 3. Omdat het geen verrassingen meer zijn, en er een hoop al binnen een paar maanden verschijnt, lijkt de E3 daarom vooral een soort verkiezingspeiling. Verdienen de games die nu zo gehyped worden dat vertrouwen wel? Of zijn er andere titels die eigenlijk de leiding zouden moeten nemen. We zullen het zien.

En als bonus, hier een fotootje vanuit de schamele villa waar ik zal zwoegen de komende dagen.