Dat het goede weer nu net samenvalt met een nationale feestdag weerhoudt me er niet van om toch even de mailbox te bekijken, wat vragen te beantwoorden of een paar teksten snel na te kijken. Natuurlijk ga ik genieten van mijn vrije dag, maar in mijn ogen ben je pas echt vrij als die paar klusjes die in je achterhoofd lopen te zingen, gedaan zijn. In dit geval betekent dat even snel wat teksten voor vandaag nakijken terwijl eindredacteur 1 (Sander) in Parijs geniet van het goede weer en eindredacteur 2 (Ron) probeert zijn jetlag van een zeer interessante trip om te zetten naar een kater. Maar we houden ons gemak vandaag, er gaat een tekst online over esports; onze expert Tobias is achter de schermen druk bezig geweest om een StarCraft II-toernooi op te zetten en de kick-off daarvoor komt vandaag. Ook komt er vandaag een oproep van Thom online, hij zoekt naar mensen die last hebben van hackers of cheaters, of er zelf eentje zijn – daar hebben we jullie hulp voor nodig.

Wat er verderop in de week komt, kan me vandaag net even wat minder schelen, ook al zitten er buitengewoon interessante dingen tussen. Zo vervalt woensdag het embargo van Rons trip en dat gaat vuurwerk opleveren, zoveel kan ik beloven. Verder hebben we wat vervolgartikelen op succesvolle nummertjes; we kijken naar meer gameboeken en Daniël heeft met wat Gamer.nl-leden gesproken over mogelijke verbeteringen voor Minecraft. Recensies, toch altijd een belangrijk onderdeel van de site, staan deze week op een laag pitje. Awesomenauts staat op de planning, maar de uitgever van de Nederlandse game heeft net aangegeven dat het zijn schulden niet meer kan voldoen. Alles is daar in de remmen gegaan, niet zo awesome. Wel staat Fable Heroes op het programma en wie weet dat er nog wat anders binnenploft, zo gaat het altijd.

Op vrijdag volgt er vervolgens een redactievergadering, de eerste sinds lange tijd, waar we ook aan de slag gaan met een supergeheim superproject. Wat dat is, dat houd ik nog even geheim, ook voor andere Gamer-redacteuren. Het wordt spectaculair, of het nou lukt of niet.

Zo. En dan nu even snel wat dingen doen en dan echt genieten van Koninginnedag.