Veel van bovengenoemde avonturen kun je nu (of binnenkort) herbeleven op nieuwe consoles. HD- en 3D-remakes verschijnen in grote aantallen, maar je kunt je afvragen of dit echt gewenst is. Moeten herinneringen niet precies dat blijven: gedachten aan een mooie tijd die je met een game heb beleefd in een andere periode van je leven? Of is het voor een nieuwe generatie gamers een kans om klassiekers alsnog te beleven? Deze week recenseren we in ieder geval ICO & Shadow of the Colossus: Classics HD en kijken we of deze games nog steeds de moeite van het spelen waard zijn.

Zoals je van ons gewend bent hebben we nog veel meer artikelen. Hoewel alles natuurlijk onder voorbehoud is, hebben we deze week recensies van bijvoorbeeld F1 2011, Burnout Crash en de Kinect-game The Gunstringer. Daarnaast blikken we vooruit naar games als Football Manager 2012, Diablo III en Ratchet & Clank: All 4 One.

En dan is er natuurlijk nog FIFA 12 die later deze week verschijnt: we hebben een uitgebreide impressie van de singleplayer voor je in petto, maar als we niet op tijd de online opties kunnen checken, wachten we nog even met het eindoordeel. We moeten immers wel een game tot in de kleinste details kunnen keuren. Het is dus nog even afwachten of deze langverwachte voetbalgame van ons al een cijfer krijgt deze week. Maar dat we het er over gaan hebben, staat vast.

In de MLG Weekly vandaag is er weer een vraag- en antwoordsessie met Chris Puckett, Slasher en ItMeJP en zijn er highlights te zien van MLG’s eerste League of Legends-toernooi in Raleigh. In het artikel deze week wordt er dieper ingegaan op de vraag der vragen: is e-sports nu echt een sport? Afgelopen week lanceerden we op het Gamer.nl-forum overigens een e-sports gedeelte, dus als hier je interesse ligt moet je daar zeker even gaan kijken.