De afgelopen dagen zijn we bezig geweest met het settelen in de riante villa die we hier een week lang hebben afgehuurd, samen met de mannen van zustersite InsideGamer. We hebben de pasjes voor E3 al opgehaald en een video opgenomen over wat wij deze E3 allemaal verwachten van de grote uitgevers. Die video verschijnt vanochtend al op de website.

Maar vandaag begint de drukte pas echt: we racen als een bezetene door de stad om de diverse persconferenties bij te wonen: die van Microsoft, daarna Electronic Arts en Ubisoft en we sluiten af met Sony. Morgen is het vervolgens tijd voor Nintendo, waar we op een belachelijk vroeg tijdstip aanwezig moeten zijn: 7 uur ’s ochtends. Geen nood, de conferentie begint voor iedereen in Nederland pas om 6 uur ’s avonds!

Door de E3 is de normale gang van zaken op Gamer.nl wel een beetje door de war geschud. Verwacht deze week niet de gebruikelijke columns en rubrieken: alles staat in het teken van de E3. Natuurlijk kun je op het moment dat de persconferenties bezig zijn meteen het snelste en meest complete nieuws verwachten, kort gevolgd door een analyse door de altijd scherpe redacteur Ron Vorstermans. Verder kun je bijna dagelijks een nieuwe video verwachten, waarin je het wel en wee van eindredactiecoördinator Gerard, cameraman Mark en mijzelf op E3 kunt zien. Zowel binnen als buiten de beurs, met als belangrijkste vraag: welke games maken de meeste indruk?

Dinsdag gaat de beurs open, dus vanaf woensdag stromen de impressies binnen. We proberen de belangrijkste dingen eerst te behandelen, dus nieuwe hardware zoals de opvolger van de Wii en de nieuwe Sony-handheld, gevolgd door impressies van games zoals Modern Warfare 3, de nieuwe Tomb Raider, Super Mario 3DS en Battlefield 3. Elke dag kun je meerdere impressies van ons verwachten, en die zullen tot ver volgende week blijven komen.

Het moge duidelijk zijn: hoewel het hier heel mooi kan zijn in LA (om nog maar te zwijgen over het lekkere weer), halen wij alles uit de kast om een zo compleet mogelijk beeld van de grootste gamebeurs van de wereld te schetsen. Houd je laptop, iPhone, iPad of Android deze week dus altijd bij de hand, want er komt een lawine aan informatie op je af!

Oh, en we doen ook nog ons best om recensies van Duke Nukem Forever, inFamous 2 en Red Faction: Armageddon er tussen te proppen.

Wil je precies weten wanneer alle belangrijke dingen omtrent E3 zijn? Lees dan ons schema door.

Bekijk het E3 2011 Dossier om al het nieuwsberichten, artikelen en video's te bekijken.

Volg de Gamer.nl-redactie op Twitter om te kijken waar ze mee bezig zijn:
@MichelMusters
@GerarDOSKVK
@Markvdk


Michel is al op locatie. Kom maar op met die games!