Zo is daar het nieuwsteam, Game Solutions, dat ’s ochtends al vroeg uit de veren is om de eerste nieuwtjes neer te pennen. Die staan meestal al online voordat iedereen op kantoor komt om 9 uur. De rest van de dag schrijft dit nieuwsteam gestaag door om de website tot de nok toe te vullen en maar geen nieuws te hoeven missen. Twee schrijvers, twee stagiairs: ze wijden er zowaar hun leven aan.

En dat is goed, want dan kan de rest zich richten op al het andere content dat je elke dag leest. De redacteuren van Gamer.nl spelen (met veel plezier, dat moet gezegd) elke dag de nieuwste games, vliegen er soms de wereld voor over, en schrijven hun artikelen, die de eindredactie vervolgens op de pijnbank legt. Dat vergt in totaal vier eindredacteuren. Ondergetekende – de hoofdredacteur – onderhoudt elke dag het contact met de uitgevers. Hebben ze hun nieuwe games al opgestuurd? Mogen we die mogelijke topper van volgend jaar al komen spelen? Zo zijn er nog veel meer werknemers, van een videoteam tot de manager.

Natuurlijk is het rond deze tijd van het jaar extra druk. Niet alleen werken we in een recordtempo aan de nieuwe Gamer Magazine, die eind oktober naar letterlijk honderdduizenden mensen wordt verstuurd, maar er komen ook zoveel games uit dat we haast elke dag wel een recensie hebben. Deze week zijn dat onder andere Hard Reset, Men of War: Vietnam, Rise of Nightmares en The Baconing. De grootste klapper die deze week verschijnt, Gears of War 3, hebben we vorige week al gerecenseerd, dus ons oordeel kun je al gewoon lezen.

Verder is onze MMO-expert Harry afgereisd naar China om daar het MMO-bedrijf Gamania te checken, waar hij deze week een introductie over geeft alvorens hij hun diverse games bespreekt. Daarnaast wordt er in de MLG Weekly deze week teruggeblikt naar MLG Raleigh 2011 en bespreken we in het wekelijkse e-sports-artikel Call of Duty 1, dat het begin van een grootmacht was binnen zowel de game-industrie als de elektronische sporttak. Over e-sports gesproken: houdt het Gamer.nl-forum goed in de gaten, want binnenkort lanceren we er een forumgedeelte dat zich helemaal richt op e-sports.

Goed, laat ons maar werken hier, we doen het met plezier. Hopelijk straalt dat er elke week ook weer van af!