Persoonlijk ben ik net terug van een weekje zon, zee en strand, maar op het wifi-loze eiland waar ik vertoefde miste ik het checken van Gamer.nl al binnen een dag. En nu ik terug ben zie ik dat dit terecht was: de site stond afgelopen week vol met recensies van grote en minder grote releases. The Evil Within, The Vanishing of Ethan Carter, F1 2014, Civilization: Beyond Earth, Skylanders: Trap Team, Bayonetta 2... de lijst gaat maar door. 

Zoveel recensies als vorige week gaan we niet redden, maar we hebben wel wat mooie artikelen klaarstaan. De belangrijkste recensie van de week stond vanochtend al live: die van Sunset Overdrive. Deze Xbox One-exclusive voelt volgens redacteur Lars Cornelis aan als een gestoord frisse wind die door het open wereld-genre waait. 

Maar we hebben natuurlijk meer, waaronder recensies van de originele stealthtitel Styx: Master of Shadows en de actiegame die meer dan eens met Dark Souls vergeleken wordt, Lords of the Fallen. Met een slag om de arm komen we deze week ook met een uitgebreid artikel over de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding, Warlords of Dreanor, gebaseerd op de bèta. Mmo-expert Harry Hol heeft daar al ontelbare uren inzitten en moet uitkijken dat hij niet weer helemaal opgeslokt wordt door deze verslavende game. Maar een beetje mag wel natuurlijk: hij doet immers ook de recensie. Simon Zijlemans houdt er een onconventionele mening over de ultieme gamemascotte, Super Mario, op na die hij later deze week in een column uiteenzet. 

De banhammer

Elke week probeer ik ook een onderwerp erbij te betrekken die niet direct met de content van de website te maken heeft, maar wel met Gamer.nl zelf. Vandaag was dat makkelijk: onder Sunset Overdrive werd spam geplaatst. Op Gamer.nl proberen we spam, vooral herhaaldelijk, aan te pakken door de bezoeker die dit plaatst (tijdelijk) te bannen. Soms na een waarschuwing, soms ook gewoon meteen als het uit de hand loopt.

Ik wil duidelijk maken dat het toegestaan is op Gamer.nl om je mening te uiten, zelfs als deze niet goed beargumenteerd wordt. Het wordt spam wanneer onder een bericht onder elke reactie van bezoekers dezelfde mening door een bepaald persoon wordt vermeld. De kous is helemaal af wanneer iemand scheldwoorden gebruikt of woorden of termen gebruikt die kwetsend kunnen zijn voor (een deel van) de bezoekers.

Het komt er op neer dat we graag zien dat er een zeker verantwoordelijkheidsgevoel is bij Gamer.nl-bezoekers die reageren onder berichten. Denk na voordat je iets plaatst en probeer wat bij te dragen aan een discussie of op een niet storende of agressieve manier je mening te uiten. 

Het spreekt voor zich dat we zelf proberen spam er tussenuit te vissen, maar gezien de hoeveelheid content en reacties op Gamer.nl is dit niet altijd mogelijk. Laat het dan ook niet om mij persoonlijk een PM te sturen, zodat we er sneller op kunnen inspringen.

Genoeg gepraat over spam, over naar de orde van de dag: games! Wat spelen jullie de laatste tijd?