Dat is precies de reden waarom we geen twee keer na hoefden te denken toen we de kans kregen met NLGD aan Festival of Games te werken. Dit evenement wordt nu al een aantal jaar gehouden in Jaarbeurs Utrecht en is een plek waar de Nederlandse game-industrie samenkomt om te genieten van (inter)nationale sprekers binnen het vakgebied.

Dat we dit jaar meehelpen aan Festival of Games, betekent dat je op Gamer.nl snelle coverage krijgt van het event, oftewel interviews met veel van de sprekers  - Al Lowe, de bedenker van Leisure Suit Larry, opent het festival - en reflecties op de nieuwste trends die besproken worden. Maar ook meerdere kansen om kaartjes voor het evenement, dat 28 en 29 april wordt gehouden, te winnen. Vorige week hadden we al een prijsvraag en er zullen er nog meer volgen. Wil je nog meer weten over het Festival of Games, sla er dan dit achtergrondverhaal op na dat we vorige week hebben geplaatst.

Maar laten we voor nu even kijken naar deze week, er staat immers weer genoeg op het programma. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar, maar deze week kun je onze uitgebreide recensies van De Sims Middeleeuwen en Crysis 2 lezen. We geven immers geen oordeel tot we voldoende tijd met een game hebben kunnen doorbrengen. Andere games die we onder de loep nemen zijn o.a. Shift 2: Unleashed, Swarm en The 3rd Birthday. Verder hebben we deze week ook video-interviews over Operation Flashpoint: Red River en Dirt 3.

En lanceerde vorige week de 3DS – bezoek het lanceringscentrum voor alle informatie en artikelen – deze week is er al weer een nieuwe gadget verkrijgbaar: de Xperia Play. Vanaf 1 april is Sony Ericsson’s telefoon verkrijgbaar en later deze week nemen we daarom alle details over het apparaat met je door.

Over de 3DS gesproken, ben jij al in het bezit van Nintendo’s nieuwe handheld? Zo ja, wat zijn je ervaringen? Het 3D-effect ziet er absoluut mooi uit, maar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sommigen kunnen het effect nauwelijks waarnemen, anderen krijgen er zelfs barstende koppijn van. We horen graag je bevindingen!