Vrijwel iedereen is (in zekere zin) enthousiast over de titel, maar er zijn – zoals verwacht – ook mensen met bedenkingen. Mensen die misschien toch stiekem een nieuwe Grand Theft Auto hadden verwacht (dat is het niet), of mensen die claimen dat de game een vrij rigide routine aanhoudt (dat doet het). “Het is een achtbaan zonder loopings”, "Ik verveelde me", “De game zit bomvol met content, hij verdient een 10!”… de meningen zijn al net zo wisselend als de diverse facetten van de game.

En dat is prima. Er zijn maar weinig games die iedereen unaniem aanspreken. Titels als Half-Life, Zelda: Ocarina of Time en Metal Gear Solid komen misschien in de buurt, maar ook die games zijn niet voor iedereen weggelegd. Feit is dat er vele verschillende soorten games en net zoveel verschillende gamers zijn. Juist de toename aan diversiteit in games benadrukt dat ‘het computerspel’ volwassen aan het worden is. Als muziekliefhebber trekt toch ook niet elk genre je? Waarom zou je dan wel alle games leuk moeten vinden?

Als je dit in het achterhoofd houdt, bekijk je recensies wellicht ook in een nieuw daglicht. Het is de mening van één redacteur. Wel doen we altijd ons best een redacteur op een game te zetten die wat met het genre heeft, zodat er in eerste instantie op een positieve manier naar het product wordt gekeken. Maar feit blijft dat wat voor de één een rotte ervaring kan zijn, voor de ander een prima keuze is.

Natuurlijk blijven we lekker doorgaan met het recenseren van games – we willen immers wel een indicatie geven van de kwaliteit die verkrijgbaar is. Deze week zijn bijvoorbeeld DiRT 3, The Witcher 2 en MX vs. ATV Alive aan de beurt. Verder gaan we lekker door met onze coverage van MLG – deze week vertellen we meer over de drie games die op het toernooi gespeeld worden. En vooruitblikken doen we ook, ondanks het feit dat E3 over twee weken al voor de deur staat. We komen met previews van onder andere Alice: Madness Returns, Dark Souls en Renegade Ops. En we kijken donderdag naar één van de grootste games van het najaar...

Nu we het toch over E3 hebben: volgende week vertellen we je precies wat je van ons kunt verwachten. Hier alvast het promofilmpje om je lekker te maken!