Dit jaar zijn we al sinds de E3 serieus bezig met een lijst aanleggen van titels die voor 2014 gepland staan. Net als in voorgaande jaren hebben we twee hele duidelijke regels: de game moet ook echt een release in 2014 voor ogen hebben én er moeten gameplaybeelden te vinden zijn – anders is er geen video van te maken.

Door de maanden heen zijn er steeds meer veelbelovende projecten bijgekomen en ook afgevallen; de lijst is in continue flux geweest de voorbije tijd. In de voorlaatste week van oktober hebben we extra vaart gezet achter het maken van een lijst, zodat we op tijd kunnen beginnen met het maken van de video’s.

Uiteraard gaat het opstellen van die lijst niet vanzelf. De hele redactie heeft mee bepaald waar welke titel terecht moet komen. Dat heeft heftige maar leuke discussies opgeleverd bij ons, en we hopen dat die ook op de site zijn terug te vinden straks.

En nu?

Voor 100 games moeten er voice-overteksten geschreven worden, die ook weer moeten worden ingesproken. Daarnaast moeten er van 100 games beelden verzameld worden die mooi achter elkaar zijn te snijden. De tijd vliegt als je zo’n groot project aanpakt. We hebben daarom ook een harde deadline gesteld: games die na 1 november zichzelf tonen in gameplaybeelden of worden onthuld, gaan niet mee in onze lijst die we de laatste dagen van december presenteren.

Het is gewoon teveel haastwerk om er snel nog een titel tussen te rommelen halverwege december. Dat betekent dus ook dat de eventuele onthullingen op de jaarlijkse Spike TV Video Game Awards niet meer meegenomen worden. In plaats daarvan komen we in de eerste week van januari nog met een aanvullende video om de lijst toch up to date te houden. South Park: The Stick of Truth nemen we, als titel die op de valreep van de deadline is uitgesteld, nog wel mee in de eindejaarslijst. Dat verklappen we je alvast. Wat de andere 99 games zijn, dat ga je in de laatste week van december zien.