Vandaag heeft Sony de PSP Plus aangekondigd. De PSP Plus geeft je de mogelijkheid om PSP-games via de PlayStation 3 te spelen. Dit doe je door de PSP met een AV-kabel aan de tv te hangen en tevens via een USB-kabel te verbinden met de PlayStation 3. Op deze manier kun je nu ook met de Dual Shock 3-controller, en dus met Rumble-techniek, je favoriete PSP-games op de tv spelen. Als je me na de opsomming kwijt bent, is dat niet vreemd. Ik vraag me namelijk hardop af: wáárom wil je dit?

Het idee om handheld-games op de console te spelen, is niet nieuw. Nintendo wist het al eerder te bewerkstelligen met de Super Game Boy voor de Super Nintendo. Het grote verschil met destijds is dat je in de opzet van de PSP Plus ook een PSP in bezit moet hebben, waar je bij de Super Game Boy alleen een cartridge nodig had. Voor de duidelijkheid, je hebt voor zo'n 160 euro een PSP gekocht en gaat vervolgens met je mobiele console jezelf vastleggen aan niet-mobiele plek. Waarom? Om een Rumble-optie? Ik vraag me oprecht af: waarom wil je dit?

Naar mijn idee haalt de PSP Plus namelijk het hele idee van mobiel gamen onderuit. Als je met een apart, niet al te duur apparaatje nu de games kon spelen op je PlayStation 3, dan kan ik het nog begrijpen. Niet iedereen heeft een PSP en als Resistance-fan wil je Resistance: Retribution niet missen. Maar als je een PSP koopt om die game te spelen, dan speel je hem toch ook gewoon op je PSP, waar en wanneer je maar wilt. De game is immers speciaal voor het platform ontwikkeld en ook op de handheld met die priegelknoopjes (in vergelijking met de PS3-controller) prima te spelen.

Maar misschien zit ik helemaal mis en is de PSP Plus juist een toffe extra die door 'het grote publiek' met open armen ontvangen wordt. Ik zie er het nut in ieder geval niet van in, maar alsjeblieft: overtuig me!