1. Jezelf vergissen in hoe ver weg de E3 nog is

2. Accreditatie regelen

3. Plannen doorspreken met hoofdredacteur

4. Bucketlist maken

5. Een ESTA-formulier aanvragen zodat ik de Verenigde Staten binnen mag

6. Liegen bij de douane over mijn baan; op journalisten hebben ze het niet zo

7. Pochen over het feit dat we in een villa zitten

8. Genieten van het luxe leven dat ik een aantal dagen leid

Deze had ik al eerder afgestreept en dat is maar goed ook. Ik heb de villa tijdelijk gedag gezegd om een bescheiden road trip te maken. Omdat er nog wel gewerkt moet worden, typ ik deze tekst in de auto, op een iPad.

9. De mediabadge voor de E3 ophalen

10. Een persconferentie van de grote drie bijwonen

11. Zuchten bij de zoveelste grap tijdens de Ubisoft-persconferentie

Tot mijn spijt heb ik deze niet af kunnen strepen, omdat ik de persconferentie van Ubisoft niet heb bezocht. Als het de enige blijkt te zijn die nog open staat, telt het dan ook als ik ’m later terugkijk?

12. Een afspraak netjes op tijd halen

13. Een afspraak missen

Ik heb de afspraak om Quantum Conundrum te zien wegens tijdgebrek moeten missen; het was de laatste game van de dag en ik had nog maar een half uur om de Gamer.nl-Awards uit te reiken. Twee vliegen in één klap zo, dat wel.

14. Een afspraak vergeten

Geloof het of niet, ik ben niet bij Star Wars 1313 geweest, simpelweg omdat het me helemaal ontschoten was. Alle andere afspraken stonden al minstens een week van tevoren, maar 1313 was toen nog niet eens aangekondigd. Ziedaar waar het mis is gegaan.

15. Een afspraak ‘vergeten’

16. Misbruik maken van mijn persbadge

De rijen om sommige games te kunnen spelen waren vaak niet om aan te zien. Ik moet zeggen, het was stiekem best fijn om eens aan de andere kant te staan, om die gast te zijn die vrolijk de rijen slipt en gelijk binnen mag. Dat gevoel verdween snel toen ik zelf alsnog bleek te moeten wachten - nog belangrijkere journalisten mochten voor.

17. Mezelf ergens naar binnen lullen

’Ik heb een afspraak’ “Ok, loop maar door.” Ok, die ging wel heel makkelijk.

18. Producers lastige vragen stellen

Bij een demonstratie van Beyond vroeg ik een van de ontwikkelaars wat hij er nu van vond dat mensen bij het meisje van The Last of Us juist aan actrice Ellen Page dachten. Dat terwijl ze de hoofdrol in Beyond blijkt te spelen. “Geen commentaar”, was het antwoord, want alles wat een studio over (con)cullega’s zeggen, wordt automatisch uit zijn verband getrokken.

19. In slaap vallen bij een presentatie

Nintendoland, dat zegt eigenlijk al genoeg. Leuk idee, maar de presentatie was zo lang dat ik halverwege begon te dagdromen en pas aan het einde weer ’wakker’ schrok.

20. Een eigen schrift creëren tijdens het maken van aantekeningen

21. Acute writer’s block ontwikkelen

Over de preview van Splinter Cell: Blacklist heb ik uiteindelijk een uur of vier à vijf gedaan, alles bij elkaar opgeteld. Er kwam niets uit en de potjes pool en relaxmomenten op het dakterras hielpen nou ook niet echt.

22. Een langere tekst schrijven dan de presentatie die ik gezien heb

Need for Speed: Most Wanted. De nieuwe features waren nuttig om te horen, maar daarna ben ik ’m gesmeerd. Niets zo irritant als iemand die op je vingers kijkt wanneer je gewoon zelf wilt gamen.

23. Enthousiast doen voor de camera

Niet iedereen zal dit zomaar van me aannemen, maar ik had er op de E3-video’s oprecht zin in. Het zit alleen niet in mijn aard om het te overdrijven. Ik vertel liever een duidelijk verhaal.

24. Nepenthousiast doen voor de camera

Zie de video aan het begin van het artikel. Niet schrikken, zo zal ik dus nooit gaan presenteren.

25. Gamer.nl-awards ophangen op de beursvloer

Deze is op het nippertje gelukt; het volledige artikel met daarin de winnaars volgt binnenkort.

26. Een hamburger eten bij de in-N-out Burger

 

 

27. De Gamer.nl-community bij de E3 betrekken

 

28. Zorgen dat bezoekers me gaan volgen op Twitter: @MCvro

Missie geslaagd, vind ik zo. Mijn aantal followers is in korte tijd bijna verdubbeld en ik heb me wat afgetweet.

29. Smeken zodat jullie me echt besluiten te volgen

30. Een boothbabe

Op de foto gaan is gelukt en ik heb naar mijn eigen smaak een leuke uitgekozen. Ik heb haar ook meteen de Best Boothbabe-award uitgereikt, waarvan zij dacht dat ik het bij ieder meisje zei om met ze op de foto te kunnen.

31. Mark aansporen dat hij weer zulke fijne muziek gebruikt voor de video’s.

Toen ik bedacht dat Dragon Ball Z for Kinect wel een leuk item voor video op zou leveren, wist ik al meteen wat voor muziek eronder moest; de theme song. Cha La Headchalaaaaa!

Op het zuchten bij de Ubisoft-persconferentie na - Ok, hij was goed, maar er zaten ook pijnlijke momenten in - heb ik heel de lijst zowaar afgestreept. Wat zeggen jullie, mag ik die later doen met terugwerkende kracht?

De komende dagen ga ik vrolijk verder met dingen doen, al heb ik ze niet op een lijst staan. Ik ben namelijk momenteel op road trip en heb geen idee waar ik nog langskom. Het originele plan om naar Death Valley te gaan is in ieder geval van de baan, er stond een gigantische bosbrand in de weg.