Halo 3 krijgt 4 player co-op! OMGWTF! Als gevolg was het internet was bijna te klein voor de explosie aan opgewonden reacties die werden gepost op de verschillende discussiefora. Ditzelfde fenomeen is eigenlijk elke keer te zien als er zelfs maar het kleinste stukje info over de game wordt vrijgegeven. Met plezier en herkenning lees ik de reacties, maar één ding blijft achterwege. Enthousiasme voor de game. Ik kan maar niet hyped-up worden van Halo 3.

En dat terwijl Halo 3 eigenlijk alles heeft wat het hartje van een FPS liefhebber begeert. Een epische singleplayer campagne die voortbouwt op het verhaal waaraan in Halo en Halo 2 al begonnen is en natuurlijk bij voorbaat al een van de meest complete multiplayer modes ooit gezien in een consolegame.

En toch werpt het niet veel emoties bij me op. Halo 2 is de enige game die ik in het verleden heb gespeeld en deze heb ik niet eens afgemaakt. Ik geloof dat ik ooit ben afgehaakt op het moment dat het verhaal een verrassende wending gaf. Online was ook niet mijn pakkie an. Ik ben meer van de semi-realistische shooters waarin je zo weinig mogelijk op een tegenstander moet schieten om deze dood te krijgen. Halo heb ik helemaal niet gespeeld omdat in die tijd de Xbox nog niet op mijn radar voorkwam.

Misschien zit ik gewoon niet diep genoeg in het verhaal. Als virtuele omstander zie ik vooral een manier van vertellen waarbij geforceerd wordt geprobeerd het verhaal zo episch mogelijk te maken. Het feit dat er ook nog eens boeken worden geschreven met verhalen die zich afspelen in het Halo-universum wekt bij ook nog eens het gevoel op dat ik niet onderdeel wil uitmaken van deze kunstmatig opgewekte wereld. En dat terwijl ik best graag wil wegduiken in een andere wereld die bedacht is door anderen.

En toch voelt het gek. Iedereen met een Xbox 360 zit straks met volle teugen te genieten van de dikste blockbuster van dit jaar en ik moet aan de kant staan toekijken hoe ze lol hebben. Misschien moet ik Halo nog maar een keertje proberen op de kop te tikken. En daarna ook nog maar eens proberen wat verder te komen in Halo 2. Misschien ben ik niet genoeg blootgesteld aan de franchise.