Broeders en zusters,

Het is toch apart dat een medium dat puur gericht is op het vermaak van mensen zoveel woede op kan wekken. Zijn het niet de gamers, dan zijn het wel de mensen van buitenaf die er weinig van lijken te snappen. Ik noem een Jack Thompson, die alles op alles zet om zogenaamde schadelijke games te verbannen. Hij handelt uit complete woede, dat een bedrijf zo iets 'walgelijks' kan maken. Zelfs de media creëren woede naar het medium toe door het te verbinden met moorden en andere ellende.

Maar waar ik mij het meest om kan ergeren is de woede van de gamers zelf. Want hoewel de eerder genoemde voorbeelden irritant zijn, lijken ze gewoon niet beter te weten. Gamers weten wel beter zou je denken, maar dit valt nog vaak tegen. Games zijn bedoeld als vermaak en dan speel je het toch puur omdat je het leuk vindt? Of heb ik dat nou fout?

Door Xbox Live wordt goed duidelijk wat een verscheidenheid aan gamers er zijn. Door je headset hoor je de verlegen gamer, de flapuit, de vrolijke gamer, de chagrijnige gamer, de jonge gamer met een grote bek en een hoog stemmetje (persoonlijk irritatie) en de oudere gamer die alles beter weet. Maar als je merkt hoeveel woede er in sommige gamers zit, ga je jezelf toch afvragen wat die mensen daar doen.

Ik denk dat iedereen wel voorbeelden kan bedenken van woede online. Mensen die constant vloeken en schelden op alles en iedereen. Een bekend voorbeeld is natuurlijk het niet tegen je verlies kunnen. Hoe vaak ik niet “That's bullshit! That's bullshit!” heb gehoord nadat iemand het loodje heeft gelegd in Halo 3. En een ruzie tijdens een potje matchmaking is ook geen uitzondering meer. Ik kan niet begrijpen dat mensen die constant geïrriteerd zijn nog altijd doorspelen. Blijkbaar vind je het dan nog steeds leuk, want anders zou je niet verder gaan. En als je het niet meer leuk vindt, stop dan alsjeblieft en ga iemand anders irriteren.

Amen

Hoofdzonden: IJdelheid - Vraatzucht - Gierigheid - Afgunst - Lust