Broeders en zusters,

Het downloaden van games is een veelbesproken onderwerp. Er zijn genoeg mensen die zeggen dat het downloaden absoluut niet kan, maar nog meer die zullen zeggen dat ze er geen kwaad in zien. Ik zal vandaag deze twee kanten niet weer tegen over elkaar zetten, want dat kennen we nu wel. Toch wil ik in het oog op gierigheid wel wijzen op een vervelend gevolg van het downloaden. Niet voor de ontwikkelaars, niet voor de winkels, maar voor jou.

Heb ik je aandacht? Wat gebeurt er namelijk als je games download, dan krijgt de game een lagere waarde. Als je een spel koopt voor het volle pond, dan heeft dat spel een bepaalde waarde voor je. Je gaat er echt voor zitten en wil uit het spel halen wat er in zit. Als je een spel download valt die waarde compleet weg en is het enkel nog het eventuele gebrande CD'tje dat je moet betalen.

Wat zonde van het spel! Een game kan iets moois zijn en door het te downloaden haal je die mooiheid er af. Vroeger heb ik ook regelmatig games gedownload, en ik denk dat weinige kunnen zeggen dat ze dat niet hebben gedaan. Wie kent er de Twilight CD's nog waar hele verzamelingen aan illegale games op stonden? De ene na de andere speel je en als je het even niet leuk vind, of als het even niet lukt, dan is de delete-knop snel gevonden.

Grootste reden om te downloaden is natuurlijk het geld, en dan vooral het gebrek ervan. Maar als je dan toch een spel koopt, toen nog in die heerlijke grote kartonnen dozen, dan had je echt wat. Een mooie doos met allerlei boekjes en dingetjes en natuurlijk het legale spel. Een spel waar je voor gaat.

En dan kom ik ook weer terug op de vorige zonde, namelijk vraatzucht. Als je een game download, dan download je al snel nog een game. Voor je het weet download je alle nieuwste titels en zul je niet meer de tijd nemen om je in een titel te verdiepen. En daar heb je dan alleen maar jezelf mee. Zonde.

Amen

Hoofdzonden: IJdelheid - Vraatzucht