Vrij opvallend nieuws vandaag was dat 3DO een groot deel van de staff van New World Computing ontslagen heeft. New World Computing is een bedrijf dat al sinds het begin van de jaren negentig mee doet en naast de talloze Might & Magic sequels ook de Xeen games en Inherit the Earth op haar naam heeft staan. Hoewel niet de hele crew ontslagen is, is toch veel talent weg bij deze legendarische studio. En of dit nu zo slim is van 3DO, want naast de Might & Magic spellen, met name de Heroes, hebben ze niet veel fatsoenlijks naar buiten gebracht.

Het probleem bij 3DO zit hem in de wel heel erg vage marketing strategy. Na de release van het lichtelijk geflopte Requiem gooide men het roer om. Men ging nog maar 4 soorten spellen maken! Waarom weet niemand, maar sequel naar sequel verschenen van de Might & Magic, Army Men, High Heat en Casino spellen. Maar geen mens die er om kraaide, behalve misschien nog om Might & Magic. Maar nu bij New World Computing de bezem er door gehaald hebben acht ik de kans klein dat het nog goed gaat komen met 3DO. Niet dat ik 3DO zal missen, maar New World Computing wel.

Een andere domme marktingzet is natuurlijk het tegelijk uitbrengen van Heroes of Might & Magic 4 en Might & Magic 9, en dat duidelijk onder druk. Met het mooie Age of Wonders 2 in aantocht moest HOMM4 zonder multiplayer de deur uit, en of er nog een multiplayer patch komt is met deze heisa nog maar de vraag.