F.E.A.R. 3 vertelt het verhaal van Point Man, die negen maanden geleden samen met zijn team een kannibaal met telepathische krachten moest zien te stoppen. De kannibaal bleek zijn broer, Paxton Fettel, te zijn, die samenwerkte met hun moeder Alma. Point Man zette zijn missie door en heeft geprobeerd zijn moeder te vernietigen. Haar paranormale invloeden hebben de aanval overleefd en Alma heeft plannen om de wereld te vernietigen. Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn broer, Paxton Fettel, die ook zijn moeder wil bereiken. Ondertussen probeert het F.E.A.R.-team de missie te volbrengen en is het onduidelijk of Point Man trouw blijft aan zijn werk, of aan zijn familie.

F.E.A.R. 3 is net als de eerdere delen een horror-shooter. Om spelers zoveel mogelijk de stuipen op het lijf te jagen is de game ontwikkeld in samenwerking met professionals op horrorgebied. Steve Niles, scriptschrijver van onder andere 30 Days of Night, heeft meegeschreven aan het script van deze derde F.E.A.R.-game. De bekende horrorregisseur John Carpenter heeft geholpen met de in-game filmpjes.

We geven één PS3-versie, één Xbox 360-versie en één PC-versie van de collector's edition van F.E.A.R. 3 weg. Als troostprijs hebben we 25 t-shirts van de game. Om kans te maken op één van de games of een t-shirt, geef dan antwoord op de volgende vraag:

Voor welk systeem wil je de collector's edition van F.E.A.R. 3 winnen? Xbox 360, PC of PlayStation 3?

Let op: kom je uit Belgie of bekijk je deze prijsvraag op een iPhone of iPad en wil je meedoen, stuur dan je antwoord en je volledige adresgegevens naar prijsvraag@gamer.nl met als onderwerp 'Fear3'. Kijk hier voor de spelvoorwaarden.