Alle Wii Sport games worden gespeeld met behulp van de Wii-Mote en sommigen ook met de nunchuk. Wii Sport laat gamers direct zien en voelen hoe het is om op de Wii te spelen. Het kunnen gezien worden als echte partygames die leuk zijn voor iedereen en gemakkelijk opgepikt kunnen worden. Door met de Wii-Mote en Nunchuk de games te spelen zoals je ook in het echt zou doen bij die sporten wordt de game bediend. Dit gaat zeer gemakkelijk en intuitief. Wii Tennis

Tennis is bedoeld voor 1 tot 4 spelers. Voor het spelen van Tennis gebruik je de Wii-Mote die je bedient zoals je ook zou doen met een echt tennisracket. De game registreert of je een forehand, backhand, volley, lob en andere slagen gebruikt en ziet ook hoe hard je slaat zodat je ook daadwerkelijk de bal met een loeier het veld over kunt slaan of juist een vervelend zacht balletje kunt geven. Je hoeft je niet druk te maken over het lopen, want de computer verplaatst jouw Mii automatisch naar de bal. Tennis is bijzonder gevoelig en je zult de bal echt goed moeten raken want anders ligt die er zo uit.

Wat Tennis zo leuk maakt is dat je direct bij het spelen de gameplay onder de knie hebt. Het is slechts een kwestie van fine-tunen en je kunt echte potjes spelen. Je merkt al gauw dat je echte tennisbewegingen gaat maken en dat je bewegingen niet slechts beperkt blijven tot het slaan vanuit de pols. Je doet al snel een stap naar voren, geeft met de Wii-Mote een flinke mep tegen de bal en bent zelfs bezweet na een potje spelen. Pas wel op, want in je enthousiasme kun je al snel helemaal los gaan en iemand voor zijn kop slaan. Reken maar op flinke spierpijn de volgende dag. Who needs to go to the gym with Wii Tennis?

Wii Baseball

Dat Baseball vooral Amerikaanse spelers zal aanspreken is onzin. Wie houdt er niet van keihard een bal weg meppen? Houdt de Wii-Mote vast als een slaghout en zorg met een goede timing ervoor dat je de bal op het juiste moment raakt. Hoe ver de bal vliegt hangt af van de snelheid waarmee je de bal slaat. Baseball kan alleen gespeeld worden of met zijn tweeen waarbij een speler de pitcher is en de andere de slagman. Het rennen naar de honks gebeurt automatisch dus je hoeft niet je kamer rond te rennen. Baseball is een prima opwarmer voor een avondje stappen.

Wii Golf

Golfen is niet voor kakkers, dat maakt Wii Golf wel duidelijk. Iedereen kan Wii Golf spelen. Pak de Wii-Mote vast als golfclub en sla die bal in de hole. In het beeldscherm is een metertje dat laat zien hoe hard je slag is. Dit kan 1 tot 4 stippen zijn. De game zal je ook laten zien hoe ver je de bal moet slaan om bij de hole te komen. Is dat 2 stippen dan weet je dat je niet te hard die bal de lucht in moet rossen. Voordat je een slag doet kun je even oefenen hoe hard deze moet zijn. Als je vervolgens de A-knop ingedrukt houdt tijdens je swing dan zal de bal echt geslagen worden. Pas echter wel op, want als je de bal te hard slaat dan zal deze uit koers raken. Kom je dichtbij de hole dan kun je gaan putten, zachtjes slaan, en proberen de bal in het gat te krijgen. Wii Golf kun je met vier spelers spelen en het is echt een aanrader.

Wii Bowling

Eindelijk bowlen zonder die stomme schoenen! Vier spelers kunnen proberen om die strike te halen. Hou de Wii-Mote vast als een bowlingbal en schiet de kegels om. Simpeler kan niet, maar toch is het lastig. De snelheid waarmee je gooit en de hoek die je maakt bepaalt of je bal in de goot verdwijnt of recht op de kegels afgaat. Je moet even oefenen om het onder de knie te krijgen maar dan kan het feest beginnen. Discobowling zit er helaas niet bij.

Wii Boxing

Van alle Wii Sport games werkte Boxing het minst goed. Er wordt echter nog aan gesleuteld dus ik verwacht verbetering. De game reageerde traag en de stoten die je maakte werden niet altijd door de computer vertaald. Boxing is echter heel erg tof. Je kunt alleen tegen de computer of tegen een andere persoon spelen. Hiervoor heb je de Wii-Mote en de Nunchuk nodig die je vasthoudt als boxhandschoenen. Hou ze goed voor je gezicht om te dekken en probeer je tegenstander voor het gezicht of in de buik te slaan. Het boxen is echt leuk om te doen en ook hier geldt weer, spierpijn ligt om de hoek.

De Wii Sports titels zijn een leuke begin van het spelen met de Wii. Je krijgt ze er bij als je de console aanschaft dus je kunt meteen spelen. Het zijn geen games die je lang kunt doen of waar een spannend verhaal achter zit, maar je non-gaming vrienden zullen zeker enthousiast worden evenals je gamende maten. Het is gewoon pure fun zonder ingewikkeld gedoe.