Preview
Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 (multiplayer hands-on)

Wel naadloos, nog niet vloeiend

Geschreven door Ron Vorstermans op

Watch Dogs 2 kan voor het Watch Dogs-IP worden wat Assassin’s Creed 2 was voor Assassin’s Creed. Een vervolg dat de ruwe plooien gladstrijkt en de spelwereld wat broodnodige body geeft. Helaas komen we daar op Gamescom nog niet achter: we mogen enkel aan de slag met de hernieuwde mutiplayermodus. ‘Een naadloze ervaring’, aldus Ubisoft.

Afijn, een naadloze ervaring, dat is praat waar we weinig wijzer van worden. In dat kader vragen we de ontwikkelaar die de presentatie geeft en onze hands-on-sessie begeleidt, of dat betekent dat je de gehele singleplayer kunt doorlopen met een andere speler en zo samen de missies van het verhaal kunt doen. Helaas, lijkt het antwoord te impliceren. Naadloos betekent vooral dat jij op ieder moment iemands spel kunt betreden, en andersom. Zonder tussenkomst van een spellobby dus.

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 kent specifieke co-opmissies en competitieve spelmodi. Of daar bijvoorbeeld een klassieke Team Deathmatch tussen zit, is nog niet helemaal duidelijk. In onze speelsessie ligt de focus op de nieuwe modus Bounty Hunter. De naam verklapt al een beetje wat de bedoeling is: een speler heeft een prijs op z’n hoofd staan, het is aan maximaal drie anderen om de speler om te leggen en dat bedrag te incasseren.

Kat- en muisspel

Bounty Hunter komt met ludieke twists. Zo gaat de modus automatisch van start als je het te bont maakt in de spelwereld en te veel schade aanricht. Mits je die optie hebt ingeschakeld, krijg je dan niet alleen de politie, maar ook andere spelers op je hielen. Daarnaast kan een speler die jouw spel (op eigen initiatief) betreedt er ook voor kiezen om zich bij jou te voegen. Het kat- en muisspel wordt dan gespeeld door twee teams van twee spelers.

Dat is dan ook Bounty Hunter ten voeten uit: een kat- en muisspel. Het leunt heel erg op dat bestaande concept, maar voegt daar wat typische Watch Dogs-elementen aan toe. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met je drone de spelwereld te verkennen. Het idee is grappig en kan zeker tijdens een kat- en muisstrijd handig blijken (het is mogelijk objecten te hacken vanuit de drone), maar omdat we amper een kwartier kunnen spelen komt de drone nog niet in onze tactiek voor.

Watch Dogs 2
Watch Dogs 2
Watch Dogs 2

We gaan in ons uppie van start als de speler met de Bounty op z’n hoofd. We stelen een auto, trappen het gaspedaal onophoudelijk in en vliegen als een bezetene door San Francisco. We rijden twee agenten overhoop en zien hun lichamen neerkomen op de politieauto’s achter ons. Voordat we kunnen lachen, worden we plots door het hoofd geschoten. Met één kogel door de voorruit weet een van de jagers ons om te brengen. Poging twee.

Onder de spelwereld

Ditmaal worden we bijgestaan door een ontwikkelaar. Samen stelen we een wagen, maar niet wij, maar de ontwikkelaar neemt plaats achter het stuur. Als passagier is het ietsjes makkelijker om gebruik te maken van je telefoon, die net als in het eerste deel zit volgestouwd met (onverklaarbaar magische?) hackerssnufjes. Een van de leukste mogelijkheden is om andere auto’s opeens een bocht naar links of rechts te laten maken. Door die input juist te timen laten we twee politieauto’s op volle snelheid tegen elkaar aan rijden.

Soit, ook nu ondervinden we dat het vrij lastig is om te ontkomen aan andere spelers en de politie. Vanuit iedere rijrichting duiken politiewagens op en worden we onder vuur genomen. Blijven we in het gezichtsveld van alle vijandige partijen, dan blijft de achtervolging gaande. Pas na een flinke sprong over een schans achterop een rijdende vrachtwagen, weten we aan de vijandige aandacht te ontkomen. Maar dan zakken we door de grond. Letterlijk: we verdwijnen door een glitch onder de spelwereld.

Watch Dogs 2

Daar kampt de versie van Watch Dogs 2 die we spelen nog erg mee, bugs van alle soorten. Auto’s, voetgangers en zelfs complete treinstellen verdwijnen plots uit de game. Daarnaast barst de game met clipping-problemen en wordt het spel tijdens onze potjes tot twee keer toe uit het niets herstart.

Natuurlijk betreft het een vroege versie van de game en verbinden we geen conclusies aan de bugs. De bugs maken het sowieso heel erg lastig om een conclusie te binden aan onze speelsessie. Ja, Bounty Hunter is een leuke spelmodus, maar de potjes werden nog erg vaak verstoord door reboots of bugs. We zijn geen laadscherm tegengekomen, dus naadloos lijkt de multiplayer zeker. Maar vloeiend? Nee, nog niet althans. Gelukkig heeft Ubisoft Montreal nog tot 15 november om van dit vervolg zijn Assassin’s Creed 2 te maken.

Watch Dogs 2 verschijnt op 15 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony implementeert twee-staps-verificatie Platformer Owlboy komt na 8 jaar ontwikkeling deze herfst uit
11

Reacties op: Watch Dogs 2 (multiplayer hands-on)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 25 augustus 2016 11:08
  Ik heb nog steeds veel interesse in deze game. Maar ik ga hem niet day one kopen.

  Ik denk idd wel dat dit een gevalletje AC 2 gaat worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 25 augustus 2016 12:04
  @coola Nog beter, het MOET een AC2 gevalletje worden.. anders is het Watch Dogs IP verloren in het consumenten oog. Door deeltje één hebben ze al een flinke klap gekregen ( zoals AC1 ) maar nu moeten ze dus presteren anders is het financieel erg riskant om een WD3 te maken.

  Ik heb er zelf wel erg zin in.. heb WD1 goed kunnen spelen op mijn GTX770 en na 'the worst mod' ook nog met mooi uiterlijk. ik vond de wereld namelijk erg mooi gemaakt. Ik wacht de reviews af en zal kijken naar onder andere TB, AngryJoe, IdioTech en 'JIM F Sterling Son' ( dus cynisch, dom/humor, technische feiten, en rambling :D ) om een paar te noemen. Dan pas beslis ik de aankoop.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 25 augustus 2016 12:17
  @serphilith

  True 100% true. Maar het blijft ubisoft en dat betekent dus dat ze zeer waarschijnlijk met deel 2 een comeback maken.

  Dit zag je ook met AC unity ( de eerste AC op de nieuwe generatie ) en Syndicate. Unity was redelijk matig ontvangen, syndicate was juist weer heel goed ontvangen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • coenschoen

  • 25 augustus 2016 12:11
  Het blijft Ubisoft

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 25 augustus 2016 12:27
  Van wat ik tot nu toe gezien heb van watch dogs 2 heb ik besloten deze game over te slaan. Ik vond de serieuzere sfeer van deel 1 beter bij het hacker fenomeen passen, dan de puber humor sfeer die deel 2 uitstraalt. Het gaat meer de kant op van Saints row i.p.v. Gta. Saints row 2 vond ik erg goed, maar daarna werd het steeds absurder en wat mij betreft minder. Dat gevoel krijg ik nu dus ook van WD2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 25 augustus 2016 13:39
  @obi-twan kenobi Je bedoelt hoe het spel gebaseert is op de student 'hactivist' die meer doet feesten en voor de lol "Dat bedrijf eens zal hack, dat zal ze leren!" .. ik weet niet hoe jij anders hackers kan zien? In mijn ervaring (Def Con Hacking Conference ) zijn er een paar soorten hackers:

  - Hacktivist lolbroeken zoals LizardSquad ed. en hun scriptkiddies die daar komen opdagen meestal door groepen als LizardSquad en denken te hacken met hun .bat en de ENTER toets.

  - ( white hats ) Ethical Hackers, bedrijven helpen door hun security te hacken en uitleggen hoe.

  - Overheids ingehuurde profs die doelbewust gegevens vrijspelen (vallen ook onder Ethical)

  - ( Black Hats ) Malware verspreiders, virus makers, database hackers. Hiermee bedoel ik dus niet de scriptkiddies.. want hoe denk je dat hun aan die scriptjes komen..? Een slimme Black Hat zal ook niet snel zeggen dat hij zoiets doet ivm justitie.

  Maar genoeg rambling, dit is een gaming site.. geen reddit :D .. Hacktivists zijn populaire cultuur dus is het logisch dat ze die kant op gaan. dus niet absurder maar meer van wat ze ook echt aan het doen zijn, auto's laten sturen / remmen / accelereren kunnen ze al.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 25 augustus 2016 18:03
  @serphilith Bedankt voor de toelichting. Die hacktivists vind ik dus maar rare figuren, die White en Black hats zijn wat mij betreft de echte hackers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 25 augustus 2016 13:49
  @obi-twan kenobi

  Ieder of course zijn eigen smaak. Maar voor mij ie het net zoals gta 4 en 5. WD1 was te serieus net zoals gta 4 en WD2 zier er uit alsof het niet zo heel serieus gaat zijn net zoals gta 5 en daar ben ik blij om.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 25 augustus 2016 18:06
  @coola Gta 4 vond ik verhaal inderdaad beter dan van deel 5, maar de setting was in deel 5 weer beter en veelzijdiger dan in deel 4. Toch vind ik gta 5 volwassener overkomen dan watch dogs 2. Maar inderdaad ieder zijn smaak. Ik ga dit najaar voor de sfeer en open wereld van mafia 3. Dat is meer mijn ding.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fresh

  • 26 augustus 2016 12:14
  Jammer dat het van Ubisoft is. Dan wordt het altijd een matig verhaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • NLKoennn

  • 28 augustus 2016 11:59
  @Fresh

  So true

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.