Preview
Warhammer 40000 Dawn of War III

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Minipreview

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

We leven in mooie tijden dat een game als Warhammer 40,000: Dawn of War 3 niet eens de meest verrassende comeback van de afgelopen jaren is. Alsnog kwam het redelijk onverwachts; het real-time strategy-genre beleeft de afgelopen jaren nou niet bepaald zijn hoogtijdagen. Zodra je een spel met meerdere units maakt en het is geen MOBA, dan word je bij wijze van spreken al scheef aangekeken.

Toch is daar dan Dawn of War 3, pakweg zeven jaar nadat THQ (wie kent ze nog) het vorige deel uitgaf. Sega heeft die rol inmiddels overgenomen, maar de ontwikkelaar is hetzelfde gebleven: Relic Entertainment. In een klein hoekje ergens op de E3 staat iemand van Relic ons bij te praten over het derde deel. Veel kan hij nog niet zeggen, maar er is al wel een korte demo van zo’n 15 minuten om te laten zien. Daarin neem je het als de Space Marines op tegen een aardig goed vertegenwoordigde delegatie van het Eldar-ras.

Warhammer 40000 Dawn of War III

Heel verhelderend was de hands-off demo helaas nog niet. Je zag duidelijk dat er nog een hoop aan de grafische prestaties moest gebeuren, het liep verre van soepel. Ook was er nog geen enkele balans te bespeuren. Om zo goed mogelijk de vaardigheden van de verschillende Space Marines-units te kunnen etaleren, werden de tegenstanders voor het gemak gedegradeerd tot kanonnenvoer. Uiteraard kent in de uiteindelijke versie van de game iedere factie een breed scala aan unieke skills.

Wat we wel zagen: een voorzichtig bewijs dat Relic inderdaad de grootsheid van Dawn of War 1 met de persoonlijke touch van deel twee combineert. Bij de slag die we voor onze ogen zagen voltrekken, krioelde het op een gegeven moment van de units. Maar tegelijkertijd liepen er ook een aantal Hero-units rond, zoals Gabriel Angelos aan de kant van de Space Marines. Hij kan prima in zijn eentje een sloot aan tegenstanders naar het eeuwige jachtveld sturen, maar zijn impact is niet dusdanig groot dat de rest er voor spek en bonen bijloopt.

Warhammer 40000 Dawn of War III

Dat gevaar ligt wel een beetje op de loer bij de Superunits. Dat zijn nóg grotere gevaartes, zoals een gigantische mech waarmee je vijf punten op de map kunt markeren, die vervolgens bestookt worden met een barrage aan raketten. Het is heerlijk om een vijandelijke linie in één keer weggevaagd te zien worden, maar het moet geen press-to-win-optie worden. Nog even afwachten dus, de komende maanden zullen ongetwijfeld de andere facties worden onthuld, in aanloop naar de release begin 2017.

Tijdens en kort na E3 schrijft Gamer.nl naast uitgebreide impressies ook een aantal minipreviews, om bezoekers van een constante stroom aan nieuwe informatie te voorzien.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Titanfall 2 (hands-on) Mass Effect: Andromeda krijgt nieuwe boekenreeks
1

Reacties op: Warhammer 40,000: Dawn of War 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Teknootje

    • 18 juni 2016 22:35
    Elk geval mooi dat we weer base building terug hebben, dat miste ik wel in deel 2. Verder ziet het er grafisch ook prima uit. Dus laat 2017 maar komen :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.