Trains & Trucks Tycoon | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De oudere gamers onder ons zullen bij het horen van Trains and Trucks Tycoon direct terugdenken aan Transport Tycoon (Deluxe). Deze game van Chris Saywer, expert op Tycoon gebied, is niet alleen miljoenen keren over de toonbank gegaan, maar ook vandaag de dag nog onmetelijk populair bij retro gamers.Een officieel vervolg is deze nieuwe creatie van Ubi Soft niet, maar het is wel duidelijk dat er grote raakvlakken zijn. En terecht, waarom tornen aan een succesvol concept?Drie dimensies

Elk genre gaat tegenwoordig 3D, dus ook de Tycoon games blijven niet achter op deze trend. Trains and Trucks Tycoon (TTT) speelt in een volledige 3D wereld, die qua opbouw goed vergelijkbaar is met de Black & White engine. De navigatie verloopt weliswaar op een andere manier, maar toch is het bewegen hetzelfde en kan er ook ingezoomed worden op objecten.

Een verschil met de Black & White wereld is de grootte. De wereld van TTT is onmetelijk groot. Dit brengt ook gelijk een nadeel met zich mee. Je bent soms eindeloos aan het scrollen door de wereld op zoek naar die ene stad waar jij nog een paar treinen had rijden. Aangezien er in deze beta versie geen grote overzichtsmap aanwezig was (terwijl dat volgens de bijgeleverde PDF handleiding wel het geval had moeten zijn) speelt dit erg lastig. We gaan er dan ook maar van uit dat deze wel in de gehele versie aanwezig is.

De graphics van deze wereld zijn over het algemeen goed. Wel is af te raden om dynamische lichteffecten in te schakelen bij mid of low-end pc's, aangezien dit, vooral 's nachts, nogal aan de performance vreet. De wereld bestaat uit verschillende grondsoorten met een groot verschil in reliëf. Dit reliëf speelt, evenals de vegetatie, uiteraard ook een belangrijke rol bij het aanleggen van wegen en sporen. De steden en de bijbehorende voertuigen zien er niet erg gedetailleerd uit, maar zijn het waard om bekeken te worden. Herkenbare details zijn ook in de steden verwerkt. Zo is in Parijs duidelijk een Eifeltoren en een Arc de Triomph te onderscheiden, met daartu en de rivier de Seinne.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou