Preview
The Division

Tom Clancy's The Division (hands-on)

Meer rpg dan shooter

Geschreven door Ron Vorstermans op

Met de E3-onthulling van jaren geleden in het achterhoofd is The Division-bèta in het nu een grafische teleurstelling. Van de prachtige schaduwval uit die demo is bijvoorbeeld weinig over in de PlayStation 4-versie. Dat zegt gelukkig weinig over een van de meest imponerende kwaliteiten van The Division. 

Het stoom uit de putdeksels op straat, de leeggeroofde auto’s die dwars op straat staan, het kleine leger ratten dat de opgestapelde lijken besnuffelt: The Division is niet prachtig, maar zet een door epidemie geteisterd en vervallen New York prachtig neer. Het is bijna knap hoe overtuigend depressief downtown New York in The Division is, ook al is het verval en de grauwe atmosfeer soms dusdanig overtuigend dat gedeelten van de stad nauwelijks te herkennen zijn (wat niet opgaat als je goed genoeg kijkt, overigens).

The Division

Meer rpg dan shooter

Dat is geen kritiek. Je bent niet in New York om de toerist uit te hangen. Je bent als lid van militantengroepering The Division in New York om de stad zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. Vanuit je uitvalsbasis, letterlijk je Base of Operation, ga je er in je uppie of met vrienden op uit om onder meer missies af te ronden.

Iedere speler heeft een eigen (en dus instanced) Base of Operations, die bestaat uit drie ‘Wings’. Die kun je upgraden door onder meer missies, side-missions en vooral de trivialere ‘Encounters’ te doen. Iedere Encounter geeft een specifieke boost aan je Medical Wing, Tech Wing of Security Wing. Omdat bepaalde vaardigheden van je personage alleen up te graden zijn middels het upgraden van je Wings, lijken de Encounters meer dan filler in de spelwereld (zoals de Random Events in Destiny dat zijn).

Voor mmo- of rpg-spelers is dat niets nieuws onder de zon. Logisch, gezien The Division meer rpg dan shooter wil zijn. In de game krijg je voor iedere luttele prestatie ervaringspunten, die zijn gekoppeld aan verrassend veel verschillende metertjes en skill- en talent-trees. De HUD is bovendien een wirwar aan statistieken en vergaarde data van mede- en tegenstanders. The Division ziet er daadwerkelijk uit als een rpg.

The Division
The Division

Ondanks alle keuzevrijheid kun je het investeren in het basebuilding-gedeelte overigens niet negeren. Dan negeer je ook een belangrijk deel van het ‘beter worden’, omdat je middels het uitbouwen van je basis een deel van je skills vergaart.

Matchmaking

The Division verschilt in die zin behoorlijk van Destiny, dat vooral geënt is op knallen en het kiezen uit een basale hoeveelheid vaardigeden. Toch is het principe van het coöperatieve gedeelte van beide games in grote lijnen hetzelfde. Je speelt missies, vergaart loot en probeert zo snel mogelijk zo veel mogelijk ervaringspunten binnen te harken. Dat doe je keer na keer, al dan niet in teamverband. Wie daar in Destiny geen heil in zag, hoeft van de missie-opzet van The Division weinig wonderen te verwachten.

The Division heeft wel interessante troeven achter de hand. Allereerst is het relatief makkelijk om met wildvreemden in contact te komen. Nee, je kunt niet even een ‘lfg’-berichtje in de public chat typen, maar met een microfoon kun je anderen benaderen om te chatten en zo een party te vormen. Bovendien zijn er sociale hubs in de vorm van Green Zones en kun je deelnemen aan matchmaking, ook voor free roaming. Meer dan eens zochten wij in ons eentje de frontlinie op, maar kwamen we als collectief uit de strijd.

The Division

De Dark Zone

Spelen als team is overigens broodnodig voor wat ogenschijnlijk het meest unieke aspect van The Division is: de Dark Zone. In dat quarantainegebied heeft de epidemie het hardst toegeslagen en wordt iedere burger vogelvrij verklaard. In principe zijn Dark Zones competitieve gebieden waar iedereen op iedereen kan knallen. Hoewel we zulke PvP-gebieden al uit mmo’s kennen, geven ze in The Division een in potentie geweldige twist aan de gameplay

Wanneer je op iemand schiet in de Dark Zone om zijn of haar loot te stelen, word je ‘Rogue’. Op dat moment ziet iedereen dat jij Rogue bent en waar jij bent op de map. Weet je de klopjacht te vermijden door uit de Safe Zone te ontsnappen of alle loot te extracten met een helikopter? Top, dan mag je alles houden. Lukt dat niet omdat je wordt neergeknald, dan verlies je naast je veroverde loot uit de Dark Zone ook extra veel ervaringspunten en geld.

In de Dark Zone vind je de beste loot, maar ook de grootste klootzakken. Het is ons al meermaals overkomen dat wij op het punt stonden onze loot te extracten, maar een groepje van vier spelers (het maximumaantal in één team) uit het niets tevoorschijn dook om onze spullen zelf buit te maken. Daar staat tegenover dat wijzelf ook graag Rogue gingen. Zo acteerden we een half uur lang iemands maatje, om hem vervolgens af te knallen en er met zijn M16 vandoor te gaan. Een lul zijn loont in The Division.

The Division

Pijnpunten

The Division wordt vaak vergeleken met Destiny en dat is begrijpelijk. Beide games kennen soort-van dezelfde structuur. Zo lijkt het nu al zeker dat de map van New York middels dlc zal worden uitgebreid. De charmes zijn bovendien identiek: het is gewoon tof om met een vast groepje vrienden erop uit te gaan en zoveel mogelijk toffe loot te verzamelen. In dat opzicht zit het met The Division nu al goed, want zelfs de bèta bleek enorm verslavend.

Diezelfde bèta legde ook de pijnpunten van The Division bloot. Vijanden zijn soms overtuigend en proberen je te flanken, om een minuut later als een kip zonder kop op je af te rennen. Ze spawnen ook te vaak op dezelfde plekken in de map. Hitboxes van tegenstanders zijn bovendien niet altijd even accuraat en bepaalde wapens geven wel erg weinig terugslag, waardoor het soms voelt alsof je een nietpistool op je vijanden leegt.

Maar goed, misschien moeten we The Division daar niet op afrekenen. Een stuk belangrijker is bijvoorbeeld de end-game content in de volledige game. The Division betreft immers een rpg waarin je kunt schieten, geen shooter met rpg-elementen.

Tom Clancy's The Division is vanaf 8 maart verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten Homefront: The Revolution krijgt microtransacties en gratis dlc
38

Reacties op: Tom Clancy's The Division (hands-on)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    AmazingPaper

    • 2 februari 2016 19:50
    @Flessuh Hier sluit ik me bij aan. Het is net alsof sommige mensen niet begrijpen dat dit soort dingen vaak platform gelimiteerd zijn en niet te wijten is aan de ontwikkelaars. De schaduwen zijn er namelijk wel op de PC-versie.

    Onnodig gebash, maar vooral kortzichtig. Het is prima als een game er écht niet uit ziet. Maar ook op de PS4 - en X1 - ziet het spel er prima uit. Zeik dan de console af, niet het spel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 2 februari 2016 21:27
    @AmazingPaper

    Daarom vind ik eigenlijk dat game sites, bij multiplatform altijd hetzelfde platform moeten kiezen. In dit geval de PC, dat is een betere indicatie over hoe de game technisch in elkaar zit.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    AmazingPaper

    • 3 februari 2016 00:08
    @Hellraidermike Hetzelfde platform of in ieder geval de PC én een consoleversie. Zoals hieronder is het alleen maar mooi om de verschillende versies met elkaar te vergelijken zodat je precies kan zien waar er wel steken zijn gevallen. Het feit dat je, echter, in een intro maar één grafische aspect noemt en er verder niet op doorgaat in het artikel komt aan mij over dat je het artikel hebt afgeraffeld.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 3 februari 2016 00:39
    @AmazingPaper

    Nee altijd de PC versie, of ze daar dan een console versie bij doen dat mag je dan zelf weten.

    Het is gewoon simpel eigenlijk, de PC is de graphics standaard. Alleen daarop kan je op het hoogste niveau komen. Als het op de PC al slecht gesteld dan kan je 2 dingen zeggen.

    1. De developer heeft de steek laten vallen op de PC. Uitkomst: flut developer
    2. De developer heeft gewoon een waardeloze game gemaakt. Uitkomst: flut developer.


    En inderdaad als je in een artikel begint over dat de graphics niet goed zijn, en dan nog niet eens de PC versie hebt getest dan behoor je ook geen artikels te schrijven. (niet dat de PC versie zo goed is)
    (Tenzij je het hebt over dat de graphics specifiek slecht zijn op dat platform, dat is een uitzondering)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    unipro81

    • 3 februari 2016 10:32
    @Hellraidermike

    Niet eens. Neem alleen al Batman Arkham Asylum. Alleen een pc versie reviewen kan ook alleen maar iets zeggen over een 'slechte port'.

    Daarnaast is er een site voor wat jij wil; pcgamer.nl ofzo. Hier zitten toch veel meer consolespelers dan pc gamers. Mij interesseert een pc review niets bijvoorbeeld en ik denk met mij velen.

    Men basht ook de graphics niet, men spreekt zich uit over verwachtingen die geschapen zijn door de ontwikkelaar in een vroeg stadium. Daar zijn allerlei oorzaken voor die zowel bij de consument als de ontwikkelaar/uitgever liggen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 3 februari 2016 15:46
    @unipro81

    De hele reden waarom de graphics tegen vallen vanwege de E3, is dat toen de beelden op de E3 van de PC waren.
    Ze vergelijken hier dus Appels met peren.

    Daarnaast vind ik dat je bij een review vooral als je praat over graphics, een standaard moet houden. En je vergelijkt altijd met de hoogste standaard (de PC dus), daarmee kan je in essentie een heel stuk van een review objectief houden.

    Iets wat zeker werkt bij het technische aspect bij een game.

    PCgamer gamer is gewoon een gamesite en niet specifiek voor PC, om nog maar te beginnen over wat een sell outs het zijn zoals IGN.

    Zelfde geld voor die filmpjes op youtube die E3 beelden vergelijk.
    Maar wist je dat de eerste e3 beelden van de PC waren, de tweede van de PS4, en in het derde jaar die van de XBOX. En dan ga je dat vergelijken ?

    Lijkt mij dat je er dus geen verstand van hebt, of gewoon graag een discussie wilt starten.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    unipro81

    • 3 februari 2016 16:11
    @Hellraidermike

    De reden dat graphics tegenvallen is niet omdat men pc beelden gebruikt, de reden is A: Dat de zender niet duidelijk maakt dat het PC beelden betreft en de consolebeelden zullen afwijken en B: Dat de ontvanger dit zelf ook niet in ziet, kijkend naar overige releases op consoles. Dat noemen we met een mooi woord 'verwachtingsmanagement'. Ik had alleen geen zin om dit helemaal uit te tikken en ging er van uit dat (ook) jij dit wel zou begrijpen zonder letterlijke uitleg.

    En daarover nogmaals, men valt niet over de graphics, men geeft juist aan deze niet voldoen aan de verwachting (hoor je de link? verwachtingsmanagement?).

    Jouw foutieve aanname is dat je altijd rekening moet houden met de hoogste standaard. Dat is jouw aanname en, zoals ik net aangeef, mijns inziens niet correct. Je moet rekening houden met de massa (van je lezers). Die willen niet weten hoe mooi het spel kan zijn op hardware die ze niet kunnen betalen, die willen weten hoe mooi het spel is op hun hardware (consoles).

    Om dus maar even concreet te zijn:

    1. Ja, ik hou van discussies (hebben we dat maar vast gehad)

    2. Men zegt niet dat de graphics an sich tegenvallen, men zegt dat de graphics van de PS4 versie teleurstellend zijn met de E3 demo in het achterhoofd, vandaar mijn conslusie hierboven (A (zender) +B (ontvanger)). Als je verwachtingen heel hoog zijn, is de kans op teleurstelling alleen maar groter.

    3. Je hebt dus gelijk dat er appels met peren vergeleken worden, maar dat is verder niet relevant, omdat (zie 2).

    4. Een standaard, daar ben ik het mee eens (al blijft het subjectief). Echter is het jouw idee dat die standaard dan het hoogst haalbare moet zijn. Ik zou zeggen het meest gebruikte. Misschien zit de waarheid in het midden. Het lijkt mij marketingtechnisch echter niet lucratief om juist de standaard voor een hele kleine doelgroep te stellen.

    5. Het gaat in deze preview alleen in de inleiding over graphics, vervolgens gaat het daar totaal niet meer over. Daarom vraag ik me uberhaupt de relevantie van het 'daarover vallen af. Vandaar ook mijn reactie, gekoppeld met punt 2.

    6. Als we het dan toch over een standaard hebben. Hoe kan je dan bedenken dat een PC platform een standaard kan zijn? Met verschillende fabrikanten van hardware, verschillende software configuraties, versies, etc? Zelfs binnen de pc markt heb je het daarom nog over appels en peren. Juist consoles bieden in die zin 'een standaard'. Om nog maar niet te praten over de optimalisatie per specifieke game(-engine) (en gpu drivers). Zo kan een game nu 'buggie' overkomen en na een update van je gpu driver opeens super soepel lopen.

    Concluderend: Ik denk niet dat een gebrek aan verstand (van games) oorzaak is. Ik reageer vooral op jouw kortzichtigheid met betrekking tot hoe een review (wat dit niet is, maar daar hebben we het nog maar even niet over om niet al te flauw te zijn) er volgens jou uit zou moeten zien.

    Dus, heel scherp dat ik graag een discussie start/aanga als iemand die opening biedt en ik een mening over het onderwerp heb, maar gezien bovenstaande argumentatie is er niet bepaald sprake van onwetendheid of ondoordachtzaamheid in wat ik zeg :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 3 februari 2016 17:54
    @unipro81

    Die verwachting is geschept dankzij de beelden van de PC (op de eerste E3), dit was gewoon duidelijk dat het op een PC is (kon je zien).

    Als je daarna dan gaat zeuren dat de graphics niet naar verwachting zijn, omdat je het op een PS4 speelt. Dan ben je een sukkel zo simpel is het.


    Daarnaast is een standaard het hoogst mogelijk niveau wat je kan halen (alleen op een PC dus)

    Als jij dus op een PC al niet fatsoenlijk een game kan maken (goh al die indies kunnen het wel kijk naar bijvoorbeeld star citizen), dan ben je dus slecht bezig als developer.

    Uiteraard is de reden waarom games al een aantal jaar slecht zijn, omdat de PC niet meer het hoofdplatform is. Je moet niet bij een console beginnen en dan naar een PC porten dat werk niet. Je begint bij het complexe apparaat, en gaat daarna porten naar het simpele apparaat.

    En hoezo kleine doelgroep, naar onderzoeken van intel, nvidia en amd. Blijkt dat er ongeveer 800 miljoen PC gamers zijn (PC's die high/ultra kunnen spelen dus geen flut mediamarkt pctje), waarbij er op console (allemaal bij elkaar dus ook handhelds) maar 445 miljoen zijn. Lijkt mij dat de doelgroep groter is toch?

    Daarnaast is het laatste jaren ook wel duidelijk geworden dat de console als hoofdplatform hebben veel problemen geeft.

    Dit is heel goed te zien bij battlefield, het moment dat ze het hoofdplatform veranderden naar console was de game ook een drama. Of fallout 4 wat gewoon een klote port is. En waar alles gemaakt is voor een console en niet voor een PC.

    Want als ik kijk naar spellen die beginnen op PC en dan overstappen naar console,zijn die in 95% van de gevallen technisch altijd goed.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    unipro81

    • 4 februari 2016 09:33
    @Hellraidermike

    Hm…het blijft mis gaan bij te snelle conclusies naar mijn idee. Laten we het eens zijn over dat het niet fair is om over graphics te zeuren. We verwoorden het alleen anders.

    Dat een standaard het hoogst mogelijke niveau moet zijn, daar ga je echt te snel door de bocht. Een standaard is namelijk zelden het hoogst mogelijk haalbare. De standaard kan van alles zijn, maar zal vaak bepaald worden door de massa. Zo is een VW Golf eerder 'de standaard' dan een 'Bugatti Veyron'. Al is die Bugatti wel het hoogst mogelijk haalbare (of in ieder geval close). Het is daarom niet minder leuk om te lezen over het hoogst mogelijk haalbare, het zegt alleen niet zoveel over de hardware die ik zelf (en de meeste 'standaard gamers' met mij thuis hebben staan). Het is een discussie over terminologie denk ik en, gezien jouw opmerkingen die daarop volgen geef je eigenlijk zelf al een beetje aan dat één standaard niet bepaald slim is.

    Je ziet namelijk dat als pc het hoofdplatform is, dat de consoleport vaak minder is en vice versa. Ben je dan meteen een prut ontwikkelaar? Wellicht, maar het gebeurt erg veel. Daarom zou ik juist niet voor een standaard kiezen, maar juist altijd een review op beide platformen doen en per platform een cijfer geven. Dan bedien je namelijk alle lezers van je site.

    Qua cijfers van Intel, etc. Tjah…iets met "wij van wc-eend". Dat die pc's games kunnen spelen wil niet zeggen dat ze ook door gamers gebruikt worden. Ik denk dat als je een poll onder de bezoekers van gamer.nl houdt dat er hier meer console gamers zijn dan pc gamers.

    Maar los van deze prachtige discussie nogmaals…het gaat hier om een preview en niet om een review. In een preview schrijf je veel meer op gevoel, wat roept een game bij je op. Pas in de review ga je echt oordelen en geloof ik maar zo dat graphics (op consoles) echt geen minpunt gaat worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 4 februari 2016 15:42
    @unipro81

    Gamer.nl is dan ook een console site.

    Rechts staat bijvoorbeeld (de beste games voor), daar staan alleen maar consoles. Geen PC.
    Daarnaast zijn de consoleports ook bijna altijd goed, als de PC hoofdplatform was.

    Laten we niet vergeten dat je een game maakt met een PC ook voor consoles.
    Waarom dat niet op de PC beginnen ?

    En intel heeft gekeken naar de game videokaarten, dus de titan GTX 970 980 dat soort kaarten. Een normaal persoon die af en toe zijn mailtje bekijkt heeft niet zo kaart. En dan rekenen we nog niet eens de lage kaarten mee (zoals de GTX 780 670 680 etc). Een poll hier houden heeft weinig zin.

    Kijk gewoon eens het verschil tussen games met hoofdplatform PC, en games met hoofdplatform console (multiplatform games only). Daar zie je duidelijk dat de games met de PC hoofdplatform veel beter in elkaar zitten.

    Star citizen is een goed voorbeeld van hoe games moeten zijn.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    unipro81

    • 4 februari 2016 16:27
    @Hellraidermike

    Het is niet dat ik je mening niet deels deel vwb pc games vs consolegames…maar we zijn hier op gamer.nl, zoals je zelf zegt (en ik ook bedoelde) een console-site. Vandaar dat daar het meeste naar gekeken wordt.

    Vergeet niet dat Adobe applicaties (photoshop bv) tegenwoordig ook gebruik maken van de kracht van de gpu. Er zijn dus ook steeds meer beeldbewerkers met dure videokaarten. Ook hier geldt dus, puur kijken naar aantal videokaarten zegt me dus niet zoveel…als ik dan zie dat er zo'n 80 miljoen STEAM gebruikers zijn, dan zou ik op dezelfde wijze kunnen concluderen dat 90% van de PC gamers piraat is…of wellicht (en dat lijkt me logischer) dat de getallen anders geïnterpreteerd dienen te worden.

    Daarom, wederom in het kader van de discussie…op gamer.nl is de pc als standaard gebruiken geen goed idee. Tenzij je de maximale grafische potentie van een game aan wil tonen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 4 februari 2016 17:46
    @unipro81

    Steam is absoluut geen indicatie van het aantal PC spelers. (zelfs met 80 miljoen (het is trouwens 120 miljoen) zijn er meer op steam dan op de wiiu xbox en ps4 bij elkaar).

    Er zijn duizenden spellen die niet op steam staan, steam heeft maar 8000 spellen (ook weer 3 keer zoveel als xbox ps4 en wiiu bij elkaar). Ea bijvoorbeeld heeft geen 1 game op steam, (op uitzondering na) dat zijn toch al zo'n 100 games. Waarbij bijvoorbeeld de battlefield franchise door heel veel mensen word gespeeld, en die zitten niet allemaal op steam.

    Daarnaast kan intel/nvidia/amd een aardige indicatie doen over het aantal gamers, met surveys game programma's en over het algemeen data verzamelende progjes zoals nvidia experience.

    Dus die 800 miljoen zal er echt niet zo heel veel naast zitten.

    En gamer is eigenlijk niet een console site (althans dat lijkt mij niet de bedoeling), maar het valt wel erg op dat de PC erg wordt vermeden.

    Ik vind bijvoorbeeld dat Star citizen erg weinig aandacht aan word geschonken, terwijl dat naar mijn mening een nieuwe sprong in gaming wordt. (sowieso game of the century naar mijn mening)
    Ook het bedrijf in kwestie is een van de enige die het perfect doet (luistert naar fans, super transparant over wat ze aan het doen zijn dat zie je niet vaak meer).

    Om nog maar niet te beginnen over de staat van de site (welke pannenkoek verzint er nou een beta site)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    unipro81

    • 3 februari 2016 16:14
    @Hellraidermike

    Overigens niet persoonlijk he :) Ik vind PC's als standaard gewoon een heel slecht idee :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    maartencartman

    • 2 februari 2016 23:18
    @AmazingPaper Jaren lang is er juist ingehouden op de PC en zijn er bijna nooit PC varianten gereviewed. Maar het verschil wordt nu steeds groter tussen de 3 platformen dat het noemenswaardig is. Steeds meer trailers laten namelijk PC beelden zien en dat is misleidend naar console eigenaren toe.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    AmazingPaper

    • 3 februari 2016 00:05
    @maartencartman De afgelopen tijd, zeker met dit spel, zie ik steeds vaker X1 of PS4 trailers dan PC trailers en wordt die laatste juist in aparte trailers uitgeblinkt. Neem bijvoorbeeld Batman: Arkham City, er is een specifieke trailer gemaakt die alleen de effect - en andere meuk - van de PC versie lieten zijn.
    En mocht het dan zijn dat iemand vindt dat het moet uitblinken, maak dan op zijn minst een duidelijke vergelijking maar ga niet met halve argumenten strooien. "Halve argumenten?" Ja, deze: "Van de prachtige schaduwval uit die demo is bijvoorbeeld weinig over in de PlayStation 4-versie."

    Okay, dus op de X1 versie zitten ze wel? Of toch niet? En de PC versie dan?
    Het is prima dat je onderscheid wil maken tussen platformen, en daar is ook helemaal niets mis mee. Maar die vergelijking is er hier niet. Er wordt alleen gesteld dat de schaduwen niet (meer) dezelfde kwaliteit hebben op de PS4. En dat was het. Punt. Geen aanknoping mee, geen verdieping.

    Kortom, dat rammelt. Ik begrijp dat de intro smaakmakend moet zijn, dus je kraakt iets af en dan stel je dat dat teniet wordt gedaan door andere kwaliteiten. Maar dan verwacht je als lezer daar ook wat over te lezen. Dat is hier niet gebeurd.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Hellraidermike

    • 2 februari 2016 21:26
    Beta gespeeld voor ongeveer 20 minuten, en ik weet nu al dat het een flop wordt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    G.T

    • 2 februari 2016 22:21
    Was in de beta, wat een ramp. Zoiezo snap ik niet dat zoveel dingen zijn 'uitgezet' hele punt is toch testen van dingen in een beta??
    Meeste werkt niet lekker, cover doet soms niet wat ik wil, ook het hele cover en eruit gaan om te schieten, terwijl de npcs schieten is nogal vaag. Ook is de AI nogal dom en zie je al snel de pathing ervan, en kan je anticiperen.

    Ook de loot en shoot is imo niks aan, Tom Clansy heeft het als naam, dat betekent realism, tactiek. Realism is al niks te zien, wat ook niet anders kan, maar doen dan gewoon 'The Divsion' en tactiek, misschien.

    Ook is een hoop client side, dus verwacht bij release een hoop cheaters.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    incarnatus

    • 3 februari 2016 08:38
    En hier maar een positieve reactie!
    Leuke game, jammer dat er nog zo weinig te doen was tijdens de CB.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.