EA LA heeft BFME2 op meerdere punten verbeterd ten opzichte van zijn broer. Zo heeft om te beginnen de Sage engine een flinke lik verf gekregen. De engine loopt alweer sinds C&C Generals mee maar kan dankzij voortdurende aanpassing nog zonder problemen meekomen met concurrentie als Age of Empires III. Een aantal details springen er uit zoals de verblindende weerspiegelingen in het water, de wuivende bomen en het kenmerkende witte sneeuwpalet van de noordelijke gebieden, waar deze campagne zich zal afspelen. De visuele verbeteringen zijn mogelijk gemaakt door de toevoeging van onder andere een nieuw shader systeem, normal mapping, perspective shadows (schaduwen worden ook echt groter of kleiner door het licht), distance hazing (het fata morgana effect in een woestijn of warme asfaltweg) en een verbeterd particle systeem dat de weergave van brokstukken voor zijn rekening neemt.
Enfin, mooie plaatjes alleen maken van een Postal 2 nog geen Half-Life. Op het gebied van gameplay zitten de vernieuwingen in de facties, units & Heroes, gebouwen, goddelijke Krachten, speelmodi en AI.
Ten eerste de facties: Men of the West, Mordor, Isengard, Goblins, Dwarves en Elves, waarvan de drie laatstgenoemde nieuw zijn. De Men of the West zijn ontstaan uit een bundeling van de krachten door de facties Rohan en Gondor uit het eerste deel. Ieder ras heeft zijn eigen steunpunt. Uit de bèta bleek al dat de Dwarves het vooral van het ingraven achter hun muren moeten hebben, terwijl de Goblins veel offensiever gericht zijn. Dit uit zich bijvoorbeeld in de units, waarbij de Goblins spinnen mee hebben gekregen, welke over muren heen kunnen klimmen. Daarnaast hebben de Goblins de mogelijkheid om via poorten tunnels te creëren, vergelijkbaar met de Zerg (StarCraft) of GLA (Generals).
Ten tweede de units: meer dan 80 soorten moeten het strijdtoneel betreden. Net als in het eerste deel zullen je legers emoties tonen bij winst, verlies en verandering van de situatie. Een aantal nieuwe units zijn de verschillende spinnen, vuurspuwende draken -met en zonder vleugels-, reuzentrollen die stenen werpen en de Watcher. De Watcher is een gigantisch beest met tentakels, te zien in de eerst film voor het reisgenootschap de poort van Moria betreedt. De uit de kluiten gewassen inktvis is als Kracht op te roepen met waterpoel en al. Terug van weggeweest is de vloot: reis met zeeschepen elkaar tegemoet voor een Pearl Harbor op zijn Midden-aards. De variatie en het detail van de schepen is hoog, de eigenschappen van de aanvalsmogelijkheden hangen af van welke units je laat instappen. De unitcap is verhoogd voor sessies van nog kolossaler formaat. Zo druk als in de introfilmpjes wordt het nooit omwille van de performance, maar dat is wederom eenvoudig aan te passen in de configuratie.
Reacties op: The Battle for Middle-earth 2
CyLat
Denk dat ik deze, net als deel 1, ook ga kopen. Lijkt toch genoeg verbetering in te zitten. Zelf vond ik het spelen tegen de computertegenstander in deel 1 soms toch wat te makkelijk en het had naar mijn idee allemaal iets te weinig vrijheid.
Demo staat inmiddels al op m'n harde schijf geparkeerd dus die kan ik dit weekend lekker gaan uitproberen.
=HellFire=
Fenix
Fierce Deity
anonymous
Quekel
Maar het gaat om de ganeplay en de sfeer en die is er dus koop ik hem, het is gewoon een fantastische game
=HellFire=
Sgt.NightFire
Ken je verleden,pearl harbor was geen schepen tegen schepen,maar de jappen in vliegtuigen tegen schepen.
El Speth
Fenix
(hebt gelijk hoor)
Fenix
Mijns inziens komt de replaywaarde daardoor nadrukkelijk hoger te liggen. (En persoonlijk.. ik geniet nu eenmaal van teslacoils neerzetten tot in de basis van de tegenstander )
Wat je zegt qua tactiek klopt wel; in plaats van massaproductie wordt de aanvalsstrategie belangrijker doordat alle partijen ruwweg hetzelfde vooraf in te richten zijn. Kwestie van genresmaak denk ik
Fierce Deity
Het is dan niet echt realistisch, maar kan gewoon van grote tactische invloed zijn.
RobbieHood
anonymous