De oudere lezers kennen misschien de serie Starsky & Hutch nog wel, een politieserie waarin twee undercover agenten het in hun rode vehikel opnamen tegen de criminelen die de straten van Bad City onveilig maakten. De mensen bij Empire Interactive zijn blijkbaar groot fan van dit duo en hebben beslist om een game te onwikkelen met deze twee helden in de hoofdrol om zo ook de nieuwe generatie kennis te laten maken met deze legendes. Wij speelden alvast een vroege preview-versie van de game en bekeken of deze game het potentieel heeft Starsky & Hutch ook bij de jongere generatie een plaatsje in hun hart te bezorgen, of dat het enkel voor de oudere gamers is weggelegd die uit nostalgisch oogpunt een traantje weg zullen pinken.

Starsky & Hutch is een racegame met 18 losstaande missies, afleveringen genaamd, onderverdeeld in een drietal seizoenen. Elk van deze missies wordt vooraf gegaan aan een kort stuipachtig filmpje vergelijkbaar met de tussenfilmpjes uit Freedom Force. Stilstaande plaatjes waar door zoomen, roteren en de toevoeging van geluidjes leven in gebracht wordt. Na het introductiefilmpje is het meteen tijd voor het harde werk.

De meeste missies draaien om het achtervolgen en molesteren van een andere auto met een stel criminelen achter het stuur. De achtervolgingen vinden plaats door een compleet interactieve en mooi afgewerkte stad. Voor sight-seeing is echter weinig tijd en aangezien je een computergestuurde tegenstander achtervolgd is er qua route niet veel keus aan de speler, waardoor je niet echt het gevoel krijgt in een volledige stad rond te crossen. Helaas is de variatie in missies wel beperkt en draait bijna elke aflevering om het achtervolgen van één dan wel meerdere tegenstanders.

In singleplayer mode neem je zowel het schieten als het besturen van de wagen voor je rekening. Het schieten is in deze mode gesimplificeerd tot het indrukken van de R1-knop wanneer de crosshair de tegenstander in het vizier heeft en het rijden is qua realisme te vergelijken met de GTA-reeks. De auto's reageren snel en accuraat en kunnen makkelijk met gierende banden door een bocht gestuurd worden.