Shadowrun is officieel aangekondigd voor zowel de Xbox 360 als Windows Vista. De game is in ontwikkeling bij FASA, de bedenkers van het Shadowrun universum. Dit universum bestaat uit een mix van zowel magie als technologie. Een zogenaamd cyberpunk-universum. Wij vatten alvast even samen wat je kunt verwachten van de game. Na 5000 jaar afwezigheid is in de wereld van Shadowrun de magie teruggekeerd. Een globale corporatie, genaamd RNA Global, wil deze kracht voor eigen doeleinden gebruiken. The Lineage, een eeuwenoud geslacht, wil de magie echter “wild” houden. Dit heeft een oorlog als gevolg. Shadowrun voor Xbox 360 en PC zal een FPS worden waarbij multiplayer centraal staat. Volgens FASA zal het zelfs zorgen voor een ware revolutie in online gameplay. Er is te kiezen uit personages van vier rassen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Er is te spelen als Mens, Elf, Dwerg en Trol waarbij het zaak is partij te kiezen voor één van de strijdende partijen. Het strijdperk zal zich afspelen in de 5 verschillende gebieden die Shadowrun rijk is. Elk van deze gebieden ligt in de hevig bevochten stad Santos. De gebieden zijn opgedeeld in verschillende maps met hun eigen doelstellingen. De omgevingen zullen sterk verschillen van elkaar, want de gebieden liggen in verschillende delen van de stad: de ene helft overheerst door RNA Global en de andere door The Lineage. In Power Station, Ziggurat and Environs, Slums, RNA Global HQ en Ruined City zal de strijd zich afspelen.

 

De wapens in Shadowrun zijn een mix tussen melee- en vuurwapens. Strategie en de capaciteiten van een ras bepalen welke wapens er gebruikt moeten worden. Zo kan een snelle elf goed overweg met een katana, terwijl een Trol weer geschikt is voor het zware geschut. Combineer dit met de verschillende magische krachten, zoals teleport en resurrect en je kunt een onoverwinnelijke combinatie creëren. De verkeerde combinatie kan echter resulteren in een snelle dood. 

Tech is een ander aspect dat in je voordeel kan werken. Tech bestaat uit verschillende cybernetische upgrades die zijn te gebruiken om de vijand makkelijker op te sporen en uit te schakelen. Denk hierbij aan infrarood zicht of zelfs een glider waarmee je over het slagveld kan vliegen. Combineer dit weer met de eigenschappen van je karakter, magie en wapens en je kunt je custom strijder maken.

 Vooralsnog is Shadowrun nog volop in ontwikkeling. Op de officiële site is een schat-lading aan info te vinden met betrekking op de game zelf, maar ook de ontwikkeling ervan. Ook kun je je verder verdiepen in het universum van Shadowrun. In de loop van de tijd zal hier meer informatie onthuld worden over specifieke aspecten van de game.