Preview
Rain World

Rain World

Van de regen in de drup

Geschreven door Erwin Vogelaar op

Toen we jaren geleden de eerste beelden van Rain World zagen, belandde de game al snel op ons verlanglijstje. Inmiddels weten we veel meer over dit avontuur van een schattig wezentje in een gevaarlijke wereld, waardoor ons enthousiasme alleen maar is toegenomen. 

In Rain World heb je de controle over een klein aandoenlijk wezentje, dat door de makers een slugcat genoemd wordt. Het beestje bestaat ongeveer uit 50 procent kat, 50 procent naaktslak en 100 procent schattigheid. De slugcat leeft in de ruïnes van een vervallen wereld waar het klimaat compleet verwoest is. Tussen de dodelijke regenperiodes door kruipen alle nog levende dieren uit hun hol om eten te zoeken. In deze wereld zit de slugcat middenin de voedselketen. Hierdoor ben je niet alleen jager, maar vooral ook prooi.

Eet of wordt gegeten

De slugcat is niet indrukwekkend. Het beestje is niet groot of sterk, dus moet het volledig van intelligentie hebben om te overleven. Als speler moet je daarom de andere dieren bestuderen om te zien hoe ze zich gedragen. Hoe reageren ze op jou en hoe reageren ze op de andere beesten? Als je slim speelt, kun je de wezens tegen elkaar uitspelen en zelf veilig ontsnappen. Een extra spannend gegeven is dat het gedrag van de monsters niet vaststaat, maar procedureel wordt bepaald.

Zelf moet er ook gejaagd worden, want deze slugcat heeft voedsel nodig om te overleven. Hiervoor kunnen kleinere beestjes zoals vleermuizen gevangen worden, maar de slugcat kan ook speren en steentjes werpen om tegen grotere beesten te vechten. De fauna kan soms ook als wapen dienen, bijvoorbeeld kleine slakjes die een schokgolf uitzenden als ze gegooid worden. 

Rain World

Regenwereld

In deze gevaarlijke wereld gaat slugcat op onderzoek uit, om te zoeken naar de verdwenen andere slugcats. De focus ligt naast overleven dus vooral op ontdekken en er is een hele hoop te zien. De wereld verandert door jouw acties. Zo planten monsters zich voort als jij ze niet verwijdert. Ook zeggen de makers dat de wereld zich aanpast naar aanleiding van de geheimen die je vindt, maar hoe dat er in de praktijk uit gaat zien weten we nog niet.

De volledige game is gemaakt in prachtige pixel art vol detail. In de game beweeg je van scherm naar scherm en de makers beloven dat de wereld uit meer dan 1200 schermen bestaat. Vooral mooi zijn de details in de animaties. Het is een genot om te zien hoe soepel de slugcat en de monsters bewegen. 

Rain World
Rain World

Videocult

De game wordt gemaakt door een tweemansstudio genaamd Videocult, uit Boston. Deze twee heren leggen in hun games de focus op AI, ecologie en emotioneel rijke gameplay. Dat is duidelijk terug te zien in Rain World. Het is niet zomaar een simpel springspelletje, maar een game met meer diepgang dan je in eerste instantie zou verwachten. Je komt voor de schattige slugcat, maar je blijft voor de diepe ervaring.

Wij kunnen niet wachten om te zien wat de wereld verder te bieden heeft. Er is ook een multiplayer aanwezig, zowel coöp als versus, maar laat ons maar door die donkere wereld klimmen en klauteren om al haar geheimen te ontdekken.

Rain World verschijnt dit jaar op pc en Mac via Steam.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

The Escapists: The Walking Dead 16 februari uit voor PS4 Five Nights at Freddy’s-rpg nu beschikbaar op Steam
1

Reacties op: Rain World

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Baukereg

    • 23 januari 2016 14:32
    Nice. Staat al lang op mijn radar, maar na deze toelichting op de game ben ik nog meer hyped!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.