Het succes van de The Sims serie is ongeëvenaard. Het zijn niet zozeer de verkoopcijfers of de vele uitbreidingen die EA er voor uitgeeft, maar dat het spel zo onwijs succesvol is bij de non-gamer. Een publiek dat Nintendo met de Nintendo Wii ook probeert aan te spreken. Een match made in heaven?

Zoals je op de screenshots kunt zien heeft The Sims een hele metamorfose moeten ondergaan om tot MySims te komen. De semi-realistische look is veranderd naar een knuffelbaar spel met een enorme Japanse invloed. Kleine poppetjes met grote ogen en een kleurrijk en gezellige omgeving waar de Sims spelen en leven. En hoewel de sims er minder uitgebreid uitzien als in de The Sims-games, zijnz e tot in de kleinste details naar jouw wensen te veranderen. En de input van de speler houdt daar niet op, want je kunt ook voorwerpen ontwerpen. Van kleine dingetjes, tot hele gebouwen en straten aan toe.

In MySims verhuis je met je sim naar een stadje dat niet helemaal in topvorm is. Jij moet er voor zorgen dat het stadje weer een bloeiende gemeente wordt en de medebewoners zullen niet terughoudend zijn om je daarmee te helpen. Zorg je er eenmaal voor dat de stad leuker wordt, dan zullen er ook nieuwe personages komen wonen. Er komt bijvoorbeeld een Italiaanse kok in het stadje wonen en hij heeft een restaurant nodig. Wie ben jij dan om te zeggen dat je niet even een restaurant met een unieke Italiaanse sfeer uit je mouw schudt? Het leuke is dat je zo'n gebouw helemaal zelf mag ontwerpen en bouwen met de Wii-afstandsbediening of de DS-stylus.

Je zult de wenzen van de bewoners in de gaten moeten houden om vervolgens aan hun wensen te voldoen. Maak een bubbelbad, een disco, huizen en winkels en zie hoe je stad groeit. Maak je de bewoners blij, dan krijg van hen weer cadeautjes zoals nieuwe kleding en accessoires.

Dat The Sims ooit zijn weg naar de Nintendo-consoles zou vinden hadden we allemaal wel verwacht. Het lijkt alleen wel erg makkelijk om er een Japans sausje over heen te mieteren, het extreem aaibaar en Nintendo-achtig te maken en weer geld in het laatje te krijgen. Toch zit er meer achter, want EA heeft toch voor een aantal hele interessante nieuwe features gezorgd. Het lijkt nu wel meer op een soort Animal Crossing, maar dat is naar onze mening niet een negatieve ontwikkeling.

De kracht van een spel als Animal Crossing en The Sims is dat het door iedereen opgepakt kan worden en dat je er zonder een duidelijk doel zo tientallen uren er in steekt. De Wii heeft op dit moment heel weinig games waar je die tientallen uren achter elkaar aan zou willen besteden. En tot Animal Crossing uit komt, lijkt MySims een kandidaat voor groot succes op de Wii en DS. Op beide systemen komt het spel half september uit.