User generated content, dat is wat gaat bepalen of LittleBigPlanet een succes te noemen valt. Gaan de gamers hun eigen levels bouwen met allerlei zelfverzonnen objecten die de aanwezige zwaartekracht nog maar eens extra benadrukken en wordt zo online het aanbod aan nieuwe uitdagingen alsmaar uitgebreider? Aan de toegankelijkheid te zien is dit precies wat er gaat gebeuren. De menu's waarmee een level wordt opgebouwd zijn met een druk op de knop tevoorschijn te halen en toveren even simpel een bepaald figuur of een soort materiaal op het beeldscherm. Een kind kan de was doen is een dooddoener, maar het gaat hier meer dan ooit op.

Zelfs bij het negeren van al deze creatieve opties blijft er nog genoeg over. LittleBigPlanet is een tweedimensionale platformgame met schattige figuurtjes - Sackboys - die met in totaal vier tegelijk door levels heen hollen en elkaar helpen over allerlei objecten heen te komen. Zelfs al heb je geen zin om je eigen creaties te tonen aan de wereld, dan nog kun je er voor kiezen het vermoedelijk eindeloze aanbod aan door gamers gemaakte levels te downloaden.

Op de E3 mochten we aan de slag met LittleBigPlanet, een game waar we naar hadden uitgekeken. Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen en gelukkig werden we niet teleurgesteld. Sterker nog, de game had nog zoveel verrassingen te bieden waardoor we de zaal verlieten met een groot verlangen naar dit spel.

Wanneer je de EyeToy aansluit op je PS3 kun je deze ook gebruiken in LittleBigPlanet. Maak foto's van jezelf en behang daar je ingame kamer mee, of nog leuker, knip je hoofd op de foto uit en plak deze op Sackboy zodat je zelf in de game rond kunt hupsen. Sowieso is het maken van je Sackboy geweldig leuk en met meer dan 1000 opties waaruit je kunt kiezen is er keus zat. In de toekomst zal dit ook uitgebreid worden en wat te denken van coole dingen zoals textures en plaatjes en objecten die mensen zelf zullen gaan uploaden en delen met anderen.

Naast de level die je zelf kunt maken en die anderen zullen maken, zul je in LittleBigPlanet ook een verhaallijn kunnen volgen en reeds gemaakte levels moeten doorkruisen. In het begin dienen deze levels om voorwerpen te verzamelen. Uiteraard zul je ook eindbazen tegenkomen die je zult moeten verslaan. Niet altijd een even gemakkelijke taak. LittleBigPlanet ziet er dan wel lieflijk en schattig uit, de moeilijkheidsgraad is soms best hoog.

LittleBigPlanet maakt de Big in haar titel helemaal waar; de game is zo diepgaand en zal nog zoveel meer gaan brengen als iedereen zijn eigen content upload. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij kunnen niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan.