Preview
Lego Marvel Avengers

Lego Marvel's Avengers (hands-on)

Tjok- en blokvol superhelden

Geschreven door Sam Beesems op

Het is ontwikkelaar Warner Bros. niet vreemd: de beste momenten van een franchise bundelen en deze in een Lego-jasje gieten. Het succes van de Marvel-films bleek eerder al aanleiding genoeg om een samenwerking tussen Lego en Marvel tot stand te brengen, maar het Marvel-universum staat natuurlijk niet stil. Met nieuwe films en nieuwe helden blijkt er genoeg vers materiaal om de samenwerking opnieuw aan te gaan. 

Aan de kern van Lego Marvel’s Avengers staat het concept herbeleving, maar dan met de toevoeging van een kleine dosis humor. De game bestaat dan ook uit een collectie van momenten uit de films The Avengers, The Avengers: Age of Ultron, Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World en Captain America: The Winter Soldier. Als toevoeging zijn er enkele missies beschikbaar die het verhaal rondom The Avengers aanvullen, maar niet eerder in een film of serie vertoond zijn. Al deze missies zijn voorzien van de bekende Lego-knipoog, waarin er met een luchtige blik naar het Marvel-universum gekeken wordt. Zo warmt Ultron op zijn gemak een hamburger op met zijn laserogen wanneer de speler zijn of haar controller lang genoegd onberoerd laat.

Hoewel het gros van de missies je als speler dus niet verrassen, doen sommige personages dat wel. Een voorzichtige telling wijst uit dat Lego Marvel’s Avengers maar liefst 184 personages kent. Onder deze zijn bekende figuren, zoals Captain America en de Black Widow, maar ook minder bekende personages als Iron Fist en Fin Fang Foom. Al deze personages kennen een (kleine) set aan unieke gaven en mogelijkheden. Tony Stark heeft zelfs de beschikking over meerdere Iron Man-pakken, die elk een ander specialisme kennen. Ondanks dat slechts een klein deel van deze gaven en mogelijkheden écht relevant blijkt voor de missies, zorgt het gigantische aanbod aan personages naar alle waarschijnlijkheid wel voor voldoende afwisseling in de gameplay.

Hubs en herhaling

De missies en avonturen van Lego Marvel’s Avengers zijn verspreid over een zevental ‘hubs’, die op hun beurt over de aardbol verspreid zijn. Zo zijn er meerdere hubs in de Verenigde Staten, maar zagen we ook een hub in Zuid-Afrika. Deze hubs zijn omgevingen waar je als speler vrij doorheen loopt en waar vanuit je hoofd- of zijmissies start. In de Zuid-Afrikaanse hub blijkt het zelfs mogelijk om op grappige wijze een selfie met de Hulk te nemen. De hubs lijken daarmee een plaats waar je met plezier allerhande kleine activiteiten onderneemt, ter afwisseling op de verhalende missies.

De gameplay an sich verschilt nauwelijks van andere Lego-games: ook in dit deel ben je veel tijd kwijt aan het afbreken en opnieuw opbouwen van Lego-bouwsels en het verzamelen van muntjes. Tussen deze zaken door ga je met een groot aantal Marvel-helden (en schurken!) de strijd aan tegen verschillende tegenstanders. Dit doe je veelal in tweetallen, waar het tweede personage door de computer bestuurd wordt wanneer je geen vriend of vriendin hebt om mee samen te spelen. Sommige personages zijn in staat om speciale aanvallen uit te voeren. Zo kan Thor een klap uitdelen op het schild van Captain America om zo een schokgolf te produceren die vijanden in de nabije omgeving omver blaast. Of gebruikt de Hulk de helm van Iron Man om tijdelijk een gigantische laserstraal over het strijdveld te schieten. Vermakelijke toevoegingen op een verder zeer simpel gevechtssysteem.

Lego Marvel Avengers

Gebrek aan uitdaging

Het simpele gevechtssysteem past goed bij de lage algemene moeilijkheidsgraad van Lego Marvel’s Avengers. Tijdens de speelsessie was de ‘True Avenger’ award (het verzamelen van een bepaald aantal muntjes) al reeds op een derde van het level behaald. De minimale uitdaging die de game biedt schuilt in de kleine puzzels die je van tijd tot tijd tegenkomt. Het komt echter zelden voor dat je langer dan twintig seconden worstelt met een van deze puzzels, daar de game je al snel verlost middels een handige tip of goed geplaatste indicator.

Het gebrek aan uitdaging is goed te begrijpen wanneer de game enkel voor een zeer jong publiek bedoeld is, maar uitgever Warner Bros. constateert zelf ook dat de doelgroep groter is dan dat. Een schaalbare moeilijkheidsgraad zou een simpele manier zijn om ook de rest van de doelgroep van een uitdaging te voorzien tijdens het herbeleven van een paar van de leukste en indrukwekkende momenten uit het Marvel-universum. 

Lego Marvel Avengers

Onveranderd

Lego Marvel’s Avengers lijkt vooralsnog meer van hetzelfde. Dat is absoluut geen probleem voor de Marvel- of Lego-enthousiasten onder ons, maar kan de gamer die van een uitdaging houdt afschrikken. De game is rijkelijk gevuld met personages en verhalen, waardoor er in ieder geval genoeg te ontdekken is. De co-op-modus leent zich uitstekend voor een tweepersoons-avontuur waarbij je gegarandeerd van tijd tot tijd zult grinniken. Voorlopig lijkt het er echter nog wel op dat Lego Marvel’s Avengers meer als bekijken zal aanvoelen dan als beleven.

Lego Marvel’s Avengers komt op 28 januari uit op pc, PlayStation 4, PlayStation 3, Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U en 3DS.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Laatste Batman: Arkham Knight-dlc nu beschikbaar Final Fantasy 7 Remake krijgt voice acting
1

Reacties op: Lego Marvel's Avengers (hands-on)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Snader86

    • 22 december 2015 10:53
    Hier ga ik me weer prima mee vermaken. Ben laatst begonnen aan Lego Batman 3 na Lego The Movie The Videogame uitgespeeld te hebben en ik geniet er volop van.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.