Preview

Hitman - Episode 3: Marrakesh (hands-on)

Sluipmoorden in de soeks

Geschreven door Lars Cornelis op

De uitdaging van het maken van een episodische game is dat ieder deel weer een eigen aantrekkingskracht moet hebben. IO Interactive wil in het geval van Hitman met veranderende exotische locaties tot de verbeelding spreken. De derde episode speelt zich af in het drukke Marrakesh, waar weer twee doelwitten wachten om vermoord te worden.

Marrakesh heeft een bijzondere dynamiek. Het stadje is ontzettend druk; door de soeks slenteren drommen mensen en sleuren de marktkoopmannen je maar wat graag hun winkeltje binnen, terwijl voor de Zweedse ambassade een demonstrerende menigte staat. Die menigte staat daar vanwege het eerste doelwit, een bankier die miljoenen heeft weggesluisd en nu bescherming zoekt in het zwaarbeveiligde ambassadegebouw. 

Hitman episode 3

Kijken, kijken, niet toeslaan 

De drukke straten van Marrakesh zien er erg sfeervol uit en bieden tal van mogelijkheden. Je kunt anoniem opgaan in de menigte om eens rustig te zoeken naar een manier om binnen te dringen, of vangt een gesprek op over een cameraman die maar niet komt opdagen voor een interview met je doelwit. Het is aan jou of je juist die mogelijkheid aangrijpt of niet, want er liggen nog tal van andere kansen voor het grijpen. Van pasjes en sleutels die toegang verschaffen, tot uniformen waarmee je tot op zekere hoogte gewoon door kunt lopen; we bleven maar nieuwe opties ontdekken. Het loont dan ook om je ogen en oren tussen de mensenmassa goed de kost te geven en niet gelijk de eerste aanwijzing te volgen.

Een nadeel is dat Hitman minder goed omgaat met een grotere hoeveelheid mensen dan bijvoorbeeld Assassin’s Creed. Agent 47 manoeuvreert zich soms wat ongemakkelijk door de massa en de framerate heeft er ook soms moeite mee. Echt storend zijn deze imperfecties echter niet. Daarvoor zit de missie zelf te interessant in elkaar. Want terwijl je je dus een weg moet banen langs woedende demonstranten om bij het ene doelwit te komen, bevindt je andere doelwit zich heel ergens anders. Deze corrupte generaal, die de onrust rondom de ambassade wil gebruiken om een staatsgreep te plegen, vertoeft in een oude basisschool die is omgebouwd tot militaire kazerne.

Hitman episode 3

Twee keer de uitdaging

In de ambassade kun je je nog verschuilen tussen de personeelsleden en beveiligers. De militaire kazerne daarentegen is hermetisch afgesloten. De schattige Aap–Noot–Mies-bordjes aan de muur zijn de enige stille getuigen van de tijd dat er op die locatie ooit kinderen leerden lezen en schrijven. Nu staat op iedere hoek een zwaarbewapende militair. Zie daar maar eens langs te komen.

Het is heel uitdagend om deze twee verschillende locaties succesvol te infiltreren, juist omdat ze zo uiteenlopend zijn. We werden bijvoorbeeld tijdens onze eerste infiltratiepoging gefouilleerd en stonden even later onbewapend buiten, met bovendien een kostuum waar we op de tweede locatie niet ver mee kwamen. Teruggaan was geen optie, aangezien er inmiddels lijken waren gevonden en iedereen zocht naar een kale kerel met streepjescode in zijn nek.

Hitman episode 3

Uiteindelijk zijn we er dan ook niet in geslaagd beide contracten te voltooien binnen de circa twee uur dat we met Hitman aan de slag konden. Vanaf 31 mei kunnen we een nieuwe poging wagen, want dan verschijnt Hitman Episode 3: Marrakesh.

Hitman Episode 3: Marrakesh is vanaf 31 mei verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe informatie Pokémon Go bekend Sacred komt naar iOS in de vorm van gratis Sacred Legends
2

Reacties op: Hitman - Episode 3: Marrakesh (hands-on)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  btbam

  • 26 mei 2016 16:51
  Hitman is zo gruwelijk vet en goed om te horen je met episode 3 ook lang bezig bent. Ik was eerst geen fan van de episodische aanpak, maar moet zeggen dat het goed uitpakt, zolang elke nieuwe episode weer een beetje fris aanvoelt, ben ik tevreden. Ze mogen er wel voor zorgen dat lijken niet meer vast kunnen zitten in deuren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  J-Beckers

  • 26 mei 2016 17:54
  Lijkt me een leuk level. Was niet zo'n fan van Parijs maar Sapienza vond ik super.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.