Preview
F1 2016

F1 2016 (hands-on)

Minipreview

Geschreven door Arthur van Vliet op

Na een paar missers is de F1-serie van Codemasters terug op de goede weg. Voor Nederlanders is dat precies op tijd, nu de interesse voor de sport groter dan ooit is dankzij nationaal succesverhaal Max Verstappen. Gamer.nl speelde F1 2016 alvast, op de E3 2016.

Het grootste nieuws is de terugkeer van de Career-modus. F1 2016 laat je een volledige campaign van maximaal tien seizoenen spelen met een personage dat je naar wens creëert. Dat gaat van een kapsel en moedervlek op je neus tot het uiterlijk van je helm en een persoonlijk nummer dat je je hele carrière met je mee draagt. 

F1 2016

Vervolgens ben je vrij om een team te kiezen. Let wel: waar raceopdrachten bij lagere teams bestaan uit bijvoorbeeld het verslaan van je teammaat, verwacht Mercedes overwinning na overwinning. F1 2016 bevat daarbij ook team affiliations, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker een transfer maakt van Toro Rosso naar Red Bull, of van een team met Mercedes-motoren naar Mercedes zelf.

F1 2016 doet alles om de volledige race-ervaring te bieden. De Career is aangekleed met een fysieke Paddock en teamleden die je helpen, zoals agents en een teamengineer. Je gaat het circuit op voor oefenrondjes en kwalificatie. Je kijkt naar banden en brandstof, en bouwt aan een racestrategie op basis van data-analyse. Tijdens de race is de safety car terug, om de veiligheid te garanderen wanneer een coureur is ingereden op zijn tegenstander, of er plots een hoosbui losbarst.

F1 2016

Dat laatste is een feest. F1 2016 spelen in een playseat tijdens een flinke virtuele wolkbreuk laat direct de visuele kracht van Codemasters’ Formule 1-verhikel zien. Het zicht vermindert, maar de details spatten van het scherm. Auto’s laten zich niet zomaar een beetje moeilijker besturen; in de regen is F1 2016 simpelweg een hele andere game. En voor we het weten moeten we losgerukt worden uit de playseat omdat er nog andere afspraken op de E3-planning staan. Ondanks alle vernieuwingen rondom de races, is het racen zelf de grote aantrekkingskracht van F1 2016.

F1 2016 verschijnt op 19 augustus 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Tijdens en kort na E3 schrijft Gamer.nl naast uitgebreide impressies ook een aantal minipreviews, om bezoekers van een constante stroom aan nieuwe informatie te voorzien.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Dead by Daylight 270.000 keer verkocht Kickstarter Fable Fortune geannuleerd, krijgt wel bèta
3

Reacties op: F1 2016 (hands-on)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Edwin1984

  • 22 juni 2016 12:28
  Hoe is de framerate op de consoles? In andere preview beelden kwam dat verre van vloeiend over. Loopt dat inmiddels beter? :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tektwo

  • 22 juni 2016 17:33
  Leuk om te lezen dat de game deze keer wel goed is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bastiaan

  • 23 juni 2016 10:25
  Ben best benieuwd naar deze game!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.