Preview

E3-preview: Strange Brigade

Een rare game

Geschreven door Ron Vorstermans op
Als we kleine kamertje van uitgever Rebellion binnenlopen, valt ons op dat we Strange Brigade, de nieuwe co-op wave-shooter van de ontwikkelaar van Sniper Elite, meteen kunnen spelen. Maar helaas, deze co-op-game die is gestileerd als een jaren 30-avonturierfilm moeten we in ons uppie spelen. Al snel hebben we het gevoel niet helemaal het onderste uit de kan te kunnen halen.

Een co-op-shooter moet je lekker met anderen spelen. In het geval van Strange Brigade hoeven die anderen waarschijnlijk niet eens vrienden te zijn, want in de demo is de actie ontzettend rechttoe rechtaan. Communicatie zal geen vereiste zijn om met vier mensen door de lineaire levels te rennen. Af en toe een granaatje gooien, continu knallen op waves aan zombies, gangetje ontdoen van vijanden en door naar de volgende open ruimte.

Gepeupel

De vier personages zouden ieder een Indiana Jones-sidekick kunnen zijn. Elk personage heeft een eigen speciale kracht die inzetbaar is op het moment dat de combometer is volgelopen. Het mooie is dat die meter weer volloopt door de schade die je met een speciale kracht kunt doen. Zo is die speciale kracht (verscholen onder de A-knop op Xbox One, want springen in de game kan niet) vrijwel onophoudelijk te gebruiken als er genoeg vijanden zijn om schade op te doen.

Aan het einde van de tien minuten durende demo dient zich zo’n druk moment aan. Allerlei raar oud-Egyptisch gepeupel rent, springt en kruipt in een arena-setting op ons af. Farao’s, mummies: we jagen ze moeiteloos in ons eentje over de kling. Af en toe schieten we op een boobytrap en springen er spikes uit de grond, gaan er vlammenwerpers af of begint er een spinnend messenblok des doods te spinnen. We kunnen onophoudelijk een rare zwerm kevers richting onze vijanden sturen (de unieke kracht van ons personage).

Gaan we af op de korte demo, dan is Strange Brigade voorspelbaar en laagdrempelig. Daar verandert de unieke setting weinig aan en de co-op waarschijnlijk evenmin. De game knalt lekker weg en daar is alles vooralsnog mee gezegd. Dat is geen goed teken.

Strange Brigade komt uit op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk de E3 2017-trailer van Tropico 6 Super Mario Odyssey krijgt multiplayer
1

Reacties op: E3-preview: Strange Brigade

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 14 juni 2017 19:00
  Klinkt wel jammer. Ik vond de trailer er erg netjes uitzien. En interessant maar ik had niet verwacht dat het een standaard shooter zou worden.
  Jammer voor de mooie setting.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.