Preview
Destiny 2

E3-preview: Destiny 2 (pc)

Dat rijmt

Geschreven door Ron Vorstermans op
Eerlijk is eerlijk, het is wat onwennig, Destiny 2 op een pc. Het stigma dat pc-shooters sneller en op hoger niveau te spelen zijn dan consoleshooters klopt weliswaar, maar de eerste Destiny was met zijn auto-aim, menu’s en matchmakingsysteem duidelijk geënt op het spelen op een console. Op de E3 spelen we de allereerste missie van het vervolg op een desktop. Met een 4K-resolutie en een consistente framerate van ver boven de zestig fps is dat even wennen.

De openingsmissie loodst ons langs plekken in The Tower waar we in deel één zo vaak zijn geweest, maar toont ook segmenten van de social hub die we nog niet eerder mochten verkennen. Heel veel tijd om alles in ons op te nemen krijgen we niet. Los van alle uit de lucht vallende vijanden leiden de sturende kreten van onze teamgenoten behoorlijk af. The Tower wordt onder vuur genomen en dat resulteert op zijn zachtst gezegd in chaos. In het origineel zou deze missie de meest filmische van allemaal zijn geweest.

Mooier

Direct valt op hoe de pc de game grafisch en technisch naar een hoger niveau tilt. Dat is allemaal niet zo verrassend gezien de hardware, maar met name de lighting en de reflectie van lichtbronnen op hun omgeving werpen letterlijk een ander licht op het Destiny dat we al kennen. Explosies zien er veel voller uit en de lensflares en blooming-effecten zijn wennen.

Bovendien, voor het eerst hoeven we de game niet te spelen op een cap van dertig frames per seconde. Met name in de multiplayer is dat een welkome toevoeging. En het spelen met een muis en toetsenbord heeft nog een andere bijkomstigheid: gezien Destiny geen cover-shooter is en je vrij in de omgeving rondrent en –springt, weten we ons zonder een controller vrij gemakkelijk door de lineaire levels te knallen.

Nu nemen we aan dat Bungie, dat in de ontwikkeling wordt bijgestaan door Blizzard, de moeilijkheidsgraad voor pc-gamers opvoert, maar daar is in de demo nog niet veel van te merken. Dat gezegd hebbende: we spelen met een personage dat level 20 is en dat is duidelijk te hoog. We raggen door de eindbaas heen met onze Super en leggen normale vijanden om met louter één kogel van een sniper.

Vertrouwen

Op basis van een level van tien minuten is het verder louter speculeren geblazen. We weten over het nieuwe wapensysteem, de nieuwe vaardigheden van dezelfde drie classes als in Destiny één, maar als we daarop ingaan kunnen we net zo goed doorverwijzen naar Wikipedia. Bovendien zijn zulke details voor de pc-gamers niet zo interessant: het zijn aanpassingen die mensen die onbekend zijn met het eerste deel bar weinig zullen zeggen.

Nee, pc-gamers die zich voor het eerst aan deze serie gaan wagen hoeven enkel dit te weten: de eerste Destiny heeft zeer solide co-op-mechanics (zeker in de fantastische Raids) en is na maandenlang aankloten door Bungie verworden tot een diepgaande loot-shooter met een uitdagende multiplayermodus. Daarop inhakend: als je geen fan bent van dlc-modellen in games kun je Destiny 2 op voorhand laten liggen. Een van beste multiplayermodi werd toegevoegd middels betaalde dlc.

Bungie heeft fouten gemaakt, ja, maar de ontwikkelaar sloeg met verve terug. Het is nu aan de gerenommeerde studio in Seattle om alles in Destiny 2 van begin af aan goed te doen. Natuurlijk kunnen dingen als een wankele balans in de multiplayer of een tekort aan leuke multiplayermaps frustreren, maar zelfs dan wordt Destiny 2 uiteindelijk een goede game. Ook op de pc. Daar durven we dankzij de hulp van Blizzard gif op in te nemen.

Destiny 2 komt op 24 oktober uit voor pc. De Xbox One- en PS4-versies verschijnen op 6 september.

Dit artikel delen:

Lees meer

Shawn Layden heeft Death Stranding gespeeld 343 Industries: 'Halo 6 laat nog lang op zich wachten'
8

Reacties op: E3-preview: Destiny 2 (pc)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Millman7

  • 19 juni 2017 12:54
  Wat is dat nieuwe wapensysteem dan precies?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Unchartedcreed

  • 19 juni 2017 14:55
  is het op een pc nog bij te houden met een controller?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cornish

  • 21 juni 2017 12:11
  @unchartedcreed In alles behalve PvP is dat waarschijnlijk wel te doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 19 juni 2017 17:22
  Ik ga het op pc spelen (wegens 4k en FPS) maar speel wel met een controller. Speel alleen M+K als het niet anders kan (csgo, quake etc.) maar hoop echt dat ik niet een super groot nadeel krijg.. denk zelfs dat ik moet gaan overwegen om het op de ps4 te halen (of als de x1x beschikbaar is daarvoor omdat zonder auto aim je geen kans maakt tegen M+K)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  shadowfirenl

  • 20 juni 2017 00:05
  @marcus88 hier hetzelfde, heb deel 1 op ps4 kapot gespeeld maar schakel nu ook over naar pc met comtroller… Ga er vanuit dat dat nog goed genoeg gaat…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • revanius

  • 20 juni 2017 10:14
  @shadowfirenl dan loop je wel flink achter met dps in vergelijking met keyboard en muis

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 20 juni 2017 13:56
  "Explosies zien er veel voller uit en de lensflares en blooming-effecten zijn wennen." Dat is altijd het eerste wat ik uitshakel. Veroorzaakt alleen maar fps drops en hoofdpijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 20 juni 2017 14:01
  Als ik dit zo lees dan is het een mooie hype voor de PC gamers. Enige advies dat ik deze mensen kan geven is; begin er niet aan. Want mooier is niet beter. Deel 1 heeft al uitgewezen dat ze geen idee hebben hoe ze met character progression om moeten gaan(van levels naar light levels…) en aangezien ze in deze iedereen vanaf scratch laten beginnen hebben ze weer alle mogelijkheden om eens te kijken op welke manier ze nu weer geld van je af kunnen pakken. Je kon in deel 1 niet mee met de rest in light level als je de DLC niet had gekocht. Je kan in deel 1 niet mee doen aan bepaalde pvp modi als je de laatste DLC niet hebt gekocht. Als je alle DLC hebt gekocht dan heb je maar liefst 3 nieuwe locaties en 1 nieuwe vijand(schaduw versies van alle oude vijanden) en de "nieuwe missies" zijn oude missies maar nu begin je waar je oorspronkelijk eindigde en loop de missie 'achterstevoren' met wat andere narratives…
  Destiny is de grootste zwendel van het afgelopen decennia.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.