De Delta Force reeks van Novalogic heeft door de jaren heen zo zijn pieken en dalen gekend. De eerste twee games die nog gebruik maakten van de geprezen voxel-engine werden door pers en spelers goed ontvangen. Ook de derde versie van het spel, Land Warrior, die polygonen in plaats van voxels gebruikte, mocht er zeker wezen. Afgelopen jaar kwam men echter, inspelend op de Afghanistan hype, met Task Force Dagger, een spel om zo snel mogelijk weer te vergeten. Om het imago weer wat op te krikken belooft Novalogic met Black Hawk Down weer terug op het oude niveau te zitten. Wij bekeken alvast een vroege versie van het spel en trokken onze conclusies.

Delta Force: Black Hawk Down speelt zich af in Somalië. In tegenstelling wat je zou vermoeden is dit spel niet gebaseerd op de gelijknamige film of het gelijknamige boek. Men heeft er immers voor gekozen om enkel het thema van de film over te nemen en de speler een groot aantal andere missies voor te schotelen. De missie uit de film zal ook aanwezig zijn maar vormt niet de hoofdbrok van het spel. Ook zullen er geen bekende karakters uit de film hun opwachting maken.

Het eerste wat opvalt wanneer je een missie opstart zijn de prachtige graphics. Met Commanche4 zagen we reeds waar de nieuwe engine van Novalogic tot in staat is, maar Black Hawk Down doet er nog een schepje bovenop. Vooral indrukwekkend is het prachtige water dat langzaam stroomt en het zonlicht op realistische wijze reflecteert maar tegelijkertijd ook een mooie spiegeling van de omgeving weet aan te bieden. Ook het landschap heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is nu een stuk ronder dan voorheen. Gras dat her en der verspreid staat wuift rustig mee op de wind. Daarnaast kan je ook nog eens enorm ver kijken over het uitgestrekte landschap, al is er niet echt veel te zien buiten het gebied waar de actie zich afspeelt.

Wat minder indrukwekkend zijn de gebouwen die in dit landschap geplaatst zijn. Vaak beperken deze zich tot vierkante blokken met daarop een textuur van duren en ramen geplakt. Ook de gebouwen waar je als speler naar binnen kan zijn uitermate karig uitgewerkt. Maar gelukkig speelt het grootste deel van de actie zich buitenshuis af en daar is het puur genieten geblazen!