Terwijl Colin McRae 3 voor de PC gamers onder ons voorlopig nog niet bezonken is, maakte Codemasters afgelopen E3 Expo in Los Angeles alweer de nieuwe opvolger bekend van deze befaamde race-serie. Dit 4de deel staat voorlopig gepland voor de Playstation 2 en Xbox, maar zal naar verwachting ook gewoon op de PC verschijnen. Dit laatste is echter nog onbevestigd.

Voor het allereerst in de Colin-serie hebben de makers ervoor gekozen om ook andere race-bolides beschikbaar te maken. Inderdaad; de coureur waar het hele spel naar is vernoemd is meer aan de kant geschoven om ook andere autosport favorieten speelbaar te maken. Zou dat misschien te maken hebben met de recente tegenvallende prestaties van het Citroen-team?

Een andere nieuwigheid in Colin 4 is de mogelijkheid om multiplayer te racen met twee auto's op fysiek dezelfde baan. Voorheen gebeurde dit door gelijktijdig identiek dezelfde baan te rijden, zonder elkaar daadwerkelijk te kunnen zien. Botspartijen uitgesloten dus, tot het einde van dit jaar.

De uitdaging die de makers ditmaal aan het spel hebben toegevoegd ligt hem in de 'challenges'. Deze opdrachten zorgen er namelijk voor dat de speler nieuwe onderdelen voor zijn auto's kan winnen, die elk natuurlijk weer gebruikt kunnen worden in-game. Wat dit precies gaat inhouden, zullen we hopelijk over enkele maanden te weten komen.

Colin McRae 4 wordt einde dit jaar verwacht op PS2 en Xbox.