In het first-person shooter genre zal het dit eindejaar een titanenstrijd worden. Grote titels als Call of Duty 2, Quake 4 en Serious Sam 2 zullen allemaal proberen de harten van de gamers te veroveren. Als kleine uitgever ben je behoorlijk moedig, wanneer je je in deze titanenstrijd wilt mengen, maar Digital Jesters durft het aan met Bet on Soldier. Dit spel voert enkele nieuwe, frisse concepten door in het genre. Genoeg om de grote spelers het vuur aan de schenen te leggen?

Bet on Soldier bevat zowel een singleplayer verhaallijn als een multiplayer gedeelte, die beiden ongeveer een even groot aandeel in het spel zullen hebben. In het singleplayer onderdeel neem je de rol aan van Nolan Danewort, en man die deelneemt aan een Bet on Soldier toernooi om de dood van zijn verloofde te wreken. Een Bet on Soldier toernooi is een TV show in de stijl van The Running Man, waarin mensen worden gerekruteerd om tegen elkaar te knokken met echte wapens en de nieuwste soorten bescherming. Pas wanneer er iemand sterft, is het gevecht afgelopen.

In tegenstelling tot de meeste first-person shooters, liggen in Bet on Soldier de wapens en armor niet voor het oprapen. In de spelwereld zelf valt niets op te pakken, je zult alle benodigdheden aan moeten schaffen. Dit kan in het spel bij bepaalde terminals, vergelijkbaar met Halo. Hier kun je onder andere upgrades aanschaffen, je huidige bepantsering repareren en op andere manieren geld spenderen.

Het moge duidelijk zijn dat het in Bet on Soldier handig is om wat geld op zak te hebben. Er zijn een aantal manieren om aan dit geld te komen in het spel. De titel verraadt er al eentje: wedden. Wanneer je een gevecht aangaat met één van de eindbazen in het spel, kun je namelijk geld inzetten op de persoon van wie jij denkt dat hij zal winnen. Denk je dat je zelf kans maakt, dan is het verstandig om het geld op jezelf te zetten. Win je niet, dan komt het wel extra hard aan.

In het spel loop je regelmatig tegen minderwaardige vijanden op. Dit zijn doodnormale grondsoldaten die weinig tot geen bepantsering hebben en die vooral erg irritant zijn, een soort muggen. Pas als je tegen een andere Soldier op loopt, begint het echte werk. Het spel zal dan onderbroken worden door een soort commercial, waarin de twee soldaten worden voorgesteld. Vervolgens krijg je de kans om de ander binnen 60 seconde uit de weg te ruimen. Deze soldier heeft een bounty op zijn hoofd en hoe langer je erover doet, hoe lager dit geldbedrag zal worden. Deze bounty is één van de andere manieren om aan geld te komen.