Partnerbijdrage
Assassin's Creed Valhalla

Waarom je nog lang niet klaar bent met Assassin’s Creed Valhalla

Verken nieuwe landen met de Season Pass

Geschreven door Partner bijdrage op
Assassin’s Creed Valhalla is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar. Of je deze gigantische game nou al helemaal hebt uitgespeeld, of nog moet beginnen aan je Viking-avontuur: er valt nog meer dan genoeg te ontdekken dankzij aankomende nieuwe content!

Dit artikel is een partnerbijdrage van Ubisoft. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Het woord ‘gigantisch’ gebruiken we niet lichtzinnig: Assassin’s Creed Valhalla zit vol met avonturen om met gemak meer dan honderd uur zoet te zijn. Als de Viking Eivor vaar je vanuit het ijskoude Noorwegen naar Engeland, waar je met je familie en crew een echt Viking-dorp opbouwt. Dit dorp zie je gedurende het spel uitgroeien tot het levende, drukbezochte middelpunt van Engeland. Jaag op dierenhuiden voor de inwoners, help mee met de ontwikkeling van nieuwe gebouwen door materialen te verzamelen en geef zo nu en dan een wild Viking-feest: je thuishaven voelt echt aan als thuis.

Assassin's Creed Valhalla

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. De wereld van Valhalla is tot de nok toe gevuld met mysterieuze ruïnes, kastelen en grotten waar je allerlei waardevolle loot vindt, woeste krijgers uitdaagt en zo af en toe zelfs een giftige paddenstoel verorbert om de meest bizarre hallucinaties te ervaren. En het zou geen spel over Vikingen zijn, als je niet op het spoor kwam van verschillende magische dimensies uit de eeuwenoude Noorse legendes…

Gratis nieuwe content voor iedereen

Het is dus nog altijd de moeite waard om aan Assassin’s Creed Valhalla te beginnen. Maar misschien ken je inmiddels de talloze rollende heuvels en schattige dorpjes op je duimpje. Gelukkig houdt het avontuur dan nog lang niet op, want er is een lading aan nieuwe content in aantocht voor Valhalla.

Alle spelers kunnen sowieso genieten van gratis content. Zo heeft elk seizoen in de game een unieke insteek. Afgelopen december begon bijvoorbeeld het Yule-seizoen, dat zich uitte in een festival in je Viking-dorp. Deze locatie werd niet alleen bedekt met een fonkelend pak sneeuw, het bracht ook nieuwe uitdagingen met zich mee, van een drinkspel tot spannende nieuwe missies en zelfs de mogelijkheid om nieuwe kleding te ontgrendelen.

Assassin's Creed Valhalla

In februari werd ook de River Raids update beschikbaar voor iedereen. Dit is een update waarin je op plundertocht kunt gaan met een schip moordlustige vikings. Je kunt kiezen tussen verschillende routes, die met iedere nederzetting, klooster of legerkamp moeilijker wordt, met natuurlijk ook steeds een dikkere buit en zelfs nieuwe vaardigheden.

Heel het jaar door kunnen AC: Valhalla-spelers dergelijke seizoensgebonden updates verwachten – in maart start het nieuwe seizoen, dat onder andere een actievolle nieuwe gamemodus en nieuwe festivals toevoegt.

Verken nieuwe landen met de Season Pass

Daarnaast komen er dit jaar twee betaalde uitbreidingen naar Assassin’s Creed Valhalla. In maart verschijnt Wrath of the Druids, een flinke nieuwe uitbreiding waarin je met Eivor naar Ierland afreist. Hier kom je meer te weten over een mysterieuze cult bestaande uit druïdes, waar je uiteindelijk jacht op maakt om ze één voor één uit te schakelen. De Noorse en Engelse legendes maken hier plaats voor Keltische mythes. De majestueuze Ierse omgevingen – waaronder vele natuurlandschappen en de drukke handelsstad Dublin – zorgen voor nog meer variatie in de game. Wrath of the Druids heeft een lugubere, duistere sfeer dat het voor fans een unieke en essentiële uitbreiding maakt.

In de zomer van dit jaar verschijnt de tweede betaalde uitbreiding, The Siege of Paris. De naam zegt het al: met je schip reis je af naar Frankrijk in een poging de iconische hoofdstad te veroveren. Dit gevecht is één van de bekendste en meest epische Viking-verhalen ooit, dus dat belooft wat! Verover de Seine-rivier en val Parijs aan om de geschiedenisboeken in te gaan. Niet alleen brute gevechten zijn de oplossing: door nieuwe samenwerkingen met personages te smeden, kun je Parijs mogelijk van binnenuit naar je hand zetten.

Zowel Wrath of the Druids als The Siege of Paris zijn onderdeel van de Season Pass van Assassin’s Creed Valhalla, die je los kunt aanschaffen. Als je de Gold of Ultimate Edition van Valhalla hebt gekocht, ben je zelfs al in het bezit van de Season Pass en kun je de uitbreidingen sowieso downloaden.

Assassin's Creed Valhalla

Het avontuur kan beginnen

Ook wordt dit jaar de Discovery Tour gelanceerd. Spelers van recente Assassin’s Creed-games weten al wat ze kunnen verwachten. De standaard gameplay wordt ingewisseld voor een leerzame tour, waarin je allerlei details krijgt over het echte Engeland en Noorwegen uit die tijd. Zo heb je niet alleen nóg meer kans om van de prachtige graphics en sterk ontworpen omgevingen te genieten, je schaaft je kennis over de geschiedenis van de mensheid spelenderwijs ook bij! Wie zei dat gamen niet leerzaam kon zijn?

Het avontuur in Assassin’s Creed Valhalla is dus nog lang niet voorbij. Mocht je nog niet aan het spel toegekomen zijn, dan is dit het ideale moment om er alsnog in te duiken. De epische reis die je met Eivor maakt mag geen gamer gemist hebben. En ben je al bekend met deze wonderschone wereld, dan heb je de komende maanden reden genoeg om Valhalla weer op te starten en nieuwe avonturen te beleven. Blaas op je Viking-hoorn en hijs de zijlen, de plunderingen kunnen beginnen!

Assassin's Creed Valhalla is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Windows pc, Google Stadia en Amazon Luna via de Ubisoft Store. Op de Ubisoft Store krijg je met 100 Ubisoft Connect punten altijd 20% korting op je aankoop.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Starfield wordt deze zomer onthuld, komt dit najaar uit' Microsoft houdt op 10 april een Age of Empires-livestream
8

Reacties op: Waarom je nog lang niet klaar bent met Assassin’s Creed Valhalla

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DarkraverX

  • 17 maart 2021 16:41
  Geweldige game, boring character.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 17 maart 2021 18:09
  De game was lang en saai en kwam steeds op hetzelfde neer.

  En dan zit het leukste zit in de DLC waarvoor je nog eens extra mag betalen. Dat flikten ze met Oddesey ook al.

  En de bugs maakten de ellende compleet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gotcha123

  • 17 maart 2021 22:38
  @bigds9fan Duh, natuurklijk betaal je extra voor een DLC die niet kosmetisch is , dat is altijd al zo geweest bij elke game van de laatste 10 jaar. Geen enkele bug tegengekomen (op de PC). De game had wel wat kleiner gekund, sommige delen waren overbodig en de secteleden waren veel te makkelijk, maar ja kun je daar weer over klagen.

  Verder vind ik de tekst hierboven echt belachelijk, totaal fanboy geneuzel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 18 maart 2021 07:56
  @gotcha123 Als het leukste in de DLC zat (en Ubi dat blijkbaar eerder ook al flikte), dan mag dat best benoemd worden, lijkt me.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 17 maart 2021 21:19
  En dat is helemaal niet erg dat ik erg lang niet mee klaar ben. Het is de best AC game van de RPG AC era en eigenlijk ook wel de overall beste AC game. Daarnaast voegt het lore wise extreem veel toe. Het hele Isu gebeuren is echt interessant en Eivor is een tof personage.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • CertifiedLoverBoy

  • 17 maart 2021 21:38
  @coola verrassende reactie

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  disgraziato

  • 17 maart 2021 21:51
  Ik was heel snel klaar met AC Valhalla.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 17 maart 2021 22:48
  Kweenie, het was teveel grinden. Dus ben weer gestopt na x aantal uur. Dat grinden moet er echt uit, koop verlopig geen assasins creed meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.