Partnerbijdrage
Rainbow Six Extraction Chopper

7 tips voor een vlotte start in Rainbow Six Extraction

Goed uit de startblokken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het is eindelijk zover: deze week verschijnt de tactische shooter Rainbow Six Extraction. De volgende tips helpen spelers om goed uit de startblokken te schieten in deze spin-off van Rainbow Six Siege.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Ubisoft. Lees hier wat dit betekent.

Gamers die al tijden zitten te wachten op een nieuwe, uitdagende shooter kunnen zich deze week volledig verliezen in de nieuwe Ubisoft-game Rainbow Six Extraction. Voor zowel fans van de Rainbow Six-games als nieuwkomers wordt dat even wennen. In dit artikel vind je alvast een aantal tips om goed te beginnen aan de game.

rainbow six extraction

Alleen spelen is ook een optie

Rainbow Six Extraction wordt vooral gepromoot als een co-op-game die in een party van drie gespeeld wordt. Dit kan een speler lokaal of online met twee vrienden of onbekenden doen. Iemand die niet zo van multiplayergames houdt, kan echter gewoon van Rainbow Six Extraction genieten. Het is mogelijk om Extraction solo in de offline modus te spelen, hoewel de voordelen van een goed samenwerkend team dan uiteraard ontbreken.

Voor iedereen met vrienden die nog twijfelen of ze de game aan willen schaffen, is er een ‘Buddy Pass’. Als één persoon het spel koopt, kan diegene twee andere spelers uitnodigen om twaalf dagen lang gratis mee te doen, voordat ze zelf eventueel tot aankoop overgaan.

Ren niet als een kip zonder kop rond

In menig andere shooter is het mogelijk om als een kip zonder kop op de vijand af te rennen. In Rainbow Six Extraction is dit echter af te raden, aangezien een veiligere aanpak waarbij de speler de vijand eerst van een afstandje scout altijd verstandiger is. In een squad van drie wordt daarom aangeraden altijd één teamgenoot er met de recon drone op uit te sturen, om eerst de omgeving te verkennen, de doelstelling van het level te vinden en de locatie van de gevaarlijkste vijanden bloot te leggen. Wanneer duidelijk is waar de bedreigingen zich bevinden, kan een strategie voor de aanval verzonnen worden.

Wees zuinig op de Operators

Het is verstandig om in het begin van Rainbow Six Extraction niet teveel tijd te investeren in één Operator. Wanneer een Operator doodgaat tijdens een level, komt deze hier namelijk vast te zitten totdat de squad terugkeert om de Operator te bevrijden. Hier is een speciaal level aan toegewijd. Daarnaast kunnen Operators die schade oplopen tijdens een level tijdens de volgende Extraction beter even thuisgelaten worden. Het kost namelijk wat tijd voordat ze volledig van deze schade zijn genezen. In de tussentijd is het slim is om andere Operators mee op pad te nemen. Bijkomend voordeel is dat ze zo ongeveer gelijk levelen!

Leer de vijanden kennen

De vijanden in Rainbow Six Extraction, de Archaeans, kunnen in de tot wel dertien verschillende vormen verschijnen. Om een level succesvol af te ronden, is het van groot belang dat spelers de variaties van de vijand goed leren kennen. Sommige vijanden vallen van een afstandje aan, dus door deze als eerst uit te schakelen kunnen veel levens bespaard worden. Dan zijn er Archaeans die rap op de speler afrennen en behoorlijk veel schade aanrichten. Hoewel ze makkelijk uit te schakelen zijn, is het onverstandig om ze te onderschatten. Levens zijn waardevol; om ze te verliezen door relatief eenvoudig neer te halen vijand zou zonde zijn!

rainbow six extraction

Maak een goede rolverdeling

Een squad bestaat niet voor niets uit drie personen: de grootste kans op succes komt wanneer ieder lid een taak toegewezen krijgt en hier de passende Operator bij kiest. Zo zijn er Operators die goed zijn in het vastzetten van een bepaald gebied om hierover te domineren, bijvoorbeeld met bommen of valstrikken die ze om zich heen kunnen plaatsen. Dan zijn er ook nog Operators die het aantal levens van hun teamgenoten kunnen boosten - vanzelfsprekend een welkome eigenschap in een game waarin het zuinig zijn op levens van groot belang is. Door samen met je squad te ontdekken wie waar goed in is, en vervolgens een goede rolverdeling te maken om de doelstellingen het efficiëntst aan te pakken, wordt de kans op succes groter.

Kies soms eieren voor je geld

Iedere map in Rainbow Six Extraction bestaat uit drie levels. Na het voltooien van een level kan de speler ervoor kiezen om verder te gaan naar het volgende level, of om te Extracten en er veilig met de gewonnen bonussen vandoor te gaan. Om grote successen te behalen in het spel is het natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk levels volledig uit te spelen. Dit is echter niet altijd de slimste keuze. De levels worden steeds moeilijker, dus kan een gehavende squad soms beter besluiten na één of twee doelstellingen bereikt te hebben al te ’extracten’. Wees realistisch, want drie squadleden met ieder minder dan twintig levens gaan het laatste, moeilijkste level vaak toch niet overleven.

rainbow six extraction

Verwacht niet meteen te slagen in Maelstrom Protocol

Rainbow Six Extraction bevat een ranked modus voor spelers die van een uitdaging houden. In Maelstrom Protocol zijn de levels niet in drie delen opgedeeld, maar in welgeteld negen delen. Iedere zone heeft zijn eigen mutatie om het nóg moeilijker te maken. Om te slagen in Maelstrom Protocol heeft de speler sowieso aardig wat ervaring nodig. Daarnaast kunnen Operators geleveld worden, wat ze sterker maakt. Operators met een laag gaan het niet zomaar ver redden in Maelstrom Protocol, zelfs als de speler erg goed in de game is. Het heeft dus geen zin om gefrustreerd te raken wanneer het allemaal even niet wil lukken in deze ranked modus: met veel oefening komt het vanzelf wel!

Met deze tips moet het mogelijk zijn om een vlotte start te maken in Rainbow Six Extraction. De game is vanaf donderdag 20 januari speelbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Tevens verschijnt het spel meteen op lancering op Xbox Game Pass.

Dit artikel delen:

Lees meer

AMD geeft toe: Navi 24-gpu is vooral bedoeld voor laptops Warner Bros. bevestigt dat Hogwarts Legacy dit jaar verschijnt
0

Reacties op: 7 tips voor een vlotte start in Rainbow Six Extraction

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.