Overzicht
PS5

Nieuws van de Week: PS5-devkit en Last of Us 2-details

Genoeg gebeurd deze week

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Mario Kart Tour is in een week tijd 90 miljoen keer gedownload

De mobiele game Mario Kart Tour is in een week tijd 90,1 miljoen keer gedownload.

Het is daarmee de meest succesvolle Nintendo-game voor smartphones ooit. De mobiele Nintendo-games met de één na meest succesvolle eerste week is Animal Crossing: Pocket Camp met 14,3 miljoen downloads. Pokémon Go werd in de eerste week 38,5 miljoen keer geïnstalleerd, maar is maar voor een gedeelte van Nintendo zelf.

mario kart tour

Division 2-baas na twee maanden pas gevonden

The Division 2 zit vol met geheime loot en bazen en de één is moeilijker te vinden dan de andere. Zo is er pas twee maanden na de release van de eerste dlc een geheime baas ontdekt.

Trick Dempsey, mede-ontwikkelaar van The Division 2, was tijdens een wekelijkse Ubisoft/The Division2-stream benieuwd of iemand de eindbaas al gevonden had. Op Google vond hij namelijk geen hints of video's die erop wezen dat deze al ontdekt was. "Ik zie niks, helemaal niks, geen aanwijzingen of wat dan ook dat hij is gevonden", vertelt Dempsey. Reden genoeg voor de ontwikkelaar om een aantal hints van de geheime eindbaas los te laten.

Lees meer

The Division 2

Cross-play op PlayStation 4 is uit bèta gegaan. Dat betekent dat ontwikkelaars in potentie de techniek in al hun games kunnen toevoegen.

Dat meldt Wired. Natuurlijk wordt niet elke game geschikt voor cross-play, maar zolang een studio dit wil implementeren in een PS4-game, is het mogelijk. Cross-play, voor de duidelijkheid, betekent dat spelers op een systeem in de online multiplayer kunnen spelen tegen gamers op een ander systeem.

Lees meer

PS4

Elk personage en vijand heeft een hartslag in The Last of Us: Part 2

Dat laat Anthony Newman van Naughty Dog weten in een interview met Polygon. De techniek wordt niet in beeld gebracht met een metertje, maar heeft wel invloed op de gameplay.

Newman: "We hebben elk facet van de game van een update voorzien (ten opzichte van het origineel). Eén van de nieuwe elementen is de audio. Wanneer Ellie sprint en dan stopt, hoor je dat ze zwaarder ademhaalt."

Lees meer

Last of Us 2

Psyonix onthult vervanger voor lootboxes in Rocket League

Betaalde lootboxes in Rocket League worden vanaf december vervangen door zogenaamde blauwdrukken. Ook is de allerlaatste Crate bekendgemaakt.

Via een blogpost op de Rocket League-website geeft Pyonix meer informatie over de toekomst van lootboxes in de game, nadat ze in augustus al hadden aangekondigd lootboxes te verwijderen uit de game. In december wordt een nieuw systeem geïntroduceerd die gebruikmaakt van zogeheten blauwdrukken.

Nadat een wedstrijd van Rocket League gespeeld is, heeft de speler de kans om een blauwdruk te krijgen. De blauwdruk laat precies zien om welk item het gaat en de prijs die ervoor betaald wordt, daarmee weet de gebruiker altijd wat hem/haar te wachten staat. De gebruiker kan kiezen welke blauwdrukken er wel en niet worden gebruikt en wordt het controversiële gok-element van lootboxes vermeden.

Lees meer

rocket league

Gerucht: Informatie over de PlayStation 5-devkit gelekt

Een informant van Gizmodo heeft schijnbaar nieuwe foto’s van de mogelijke PlayStation 5-devkit gelekt. Hiernaast wordt informatie over de specificaties van Project Scarlett en de PlayStation 5 gedeeld.

Eerder dit jaar is er een patent naar voren gekomen voor de PlayStation 5-devkit, wat later ook werd bevestigd door een ontwikkelaar bij Codemasters. Nu komt er nieuwe informatie naar boven met betrekking tot deze devkit. Details zijn door een informant aan de website Gizmodo geleverd. Het gaat schijnbaar om twee foto’s met betrekking tot de PS5. De afbeeldingen zijn echter niet toegevoegd aan het artikel van Gizmodo, om de identiteit van de lekker te beschermen.

De informant claimt dat zij werkt aan een project voor de volgende generatie consoles, de PlayStation 5 en Microsofts Xbox Scarlett. In een bericht, dat is gestuurd naar Gizmodo, zijn twee foto's gestuurd, evenals meer informatie over de grafische kwaliteit, de snelheid en de camera’s die gebruikt worden voor livestreamen op beide consoles.

Lees meer

ps5

Shawn Layden vertrekt bij Sony

PlayStation Worldwide Studios-president Shawn Layden vertrekt bij Sony.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd via Twitter. "Met veel emotie kondigen we aan dat Worldwide Studios-president Shawn Layden vertrekt bij SIE. Zijn visionair leiderschap zal erg worden gemist. We wensen hem succes in toekomstige werkzaamheden en zijn erg dankbaar voor zijn jarenlange staat van dienst. Bedankt voor alles, Shawn!"

Lees meer

Shawn Layden

Geen plannen voor Red Dead Redemption 2 singleplayer-dlc

Rockstar Games sprak laatst over dlc voor Red Dead Redemption 2 in een interview met VG/247. Hieruit blijkt dat er voorlopig geen singleplayer-dlc naar de westerngame komt.

Rockstar zegt zich volledig te richten op het online component: “Wij zijn momenteel voor 100% gefocust op online, omdat er zoveel te doen is en we hopen alles dat een speler leuk kan vinden aan singleplayer in de online wereld te brengen”. Tarek Hamad, online producer bij Rockstar, zegt dat ze houden van singleplayer-games en dat hij hoopt dat dit ook blijkt uit de grootte van het verhaal en het epiloog.

Lees meer

Red Dead Online

Call of Duty: Mobile nu beschikbaar

Call of Duty: Mobile werd in maart bekendgemaakt en is nu te downloaden. De game is gratis en er komen in de komende maanden gratis content-updates. Er zijn verschillende modi waaruit de gebruiker kan kiezen, zoals de blackout-modus.

Ook komen er bekende mappen uit vorige games terug in de mobiele versie; denk hierbij aan Nuketown en Crash. De gebruiker kan verschillende personages, wapens, outfits en andere content verkrijgen door de game te spelen.

Lees meer

Call of Duty Mobile

Nieuwe Brain Training aangekondigd voor Switch

Nintendo heeft een nieuwe versie van Brain Training voor de Switch aangekondigd in een trailer op YouTube, De nieuwe game richt zich op training met de Joy-Con en touch-input.

Als je ooit een Nintendo DS hebt gehad dan komt de naam Brain Training je vast bekend voor, de game komt nu ook naar de Nintendo Switch. In een Japanse trailer wordt alvast getoond hoe het werkt en met wat voor elementen er gespeeld kan worden; de game maakt bijvoorbeeld gebruik van de infraroodcamera in de Joy-Con.

Lees meer

Dit artikel delen:

Lees meer

Tien jaar later: Waarom de PSP Go geen succes was Nintendo heeft zijn hebberigheid niet onder controle
1

Reacties op: Nieuws van de Week: PS5-devkit en Last of Us 2-details

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    denver

    • 6 oktober 2019 01:11
    Nieuws van de week: Red Dead Redemption 2 komt naar de PC. Over het hoofd gezien?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.