Overzicht

Hoogtepunten: Meer informatie over Hogwarts Legacy volgt in 2022

Veel NFT-nieuws

Geschreven door Max van Ekelenburg op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Meer informatie over Hogwarts Legacy volgt in 2022

In 2022 wordt er meer informatie onthuld over de langverwachte Harry Potter-game Hogwarts Legacy.

Dat heeft Warner Bros. Games Avalanche, de ontwikkelaar van het spel, laten weten. Het bedrijf lijkt daarmee te reageren op eerdere geruchten dat het spel mogelijk tijdens een nog onaangekondigde State of Play-livestream dit jaar zou worden getoond. Pas volgend jaar volgt dus meer informatie over de game.

Lees verder

Assassin's Creed Valhalla-uitbreiding Dawn of Ragnarök onthuld

Ubisoft heeft de nieuwe Assassin's Creed Valhalla-uitbreiding Dawn of Ragnarök officieel onthuld.

De betaalde uitbreiding komt op 10 maart 2022 uit en beslaat ongeveer 35 uur aan gameplay. De uitbreiding wordt ontwikkeld door Ubisoft Sofia, dat eerder ook al Assassin's Creed Rogue en de Curse of the Pharaohs-uitbreiding voor Assassin's Creed Origins maakte.

Lees verder

Assassins Creed Valhalla

Sony lanceert volgend jaar gekleurde PlayStation 5-faceplates

Sony lanceert in 2022 PlayStation 5-faceplates in verschillende kleuren.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd via PlayStation Blog. De faceplates, die het bedrijf zelf 'console covers' noemt, kunnen gemakkelijk op de huidige PlayStation 5-consoles geklikt worden nadat de huidige faceplates er af zijn gehaald.

Lees verder

PlayStation 5

NFT's worden toch uit Stalker 2 gehaald

De omstreden keuze van GSC Game World om NFT's in Stalker 2 toe te voegen, is alsnog teruggedraaid.

Eerder deze week kondigde de ontwikkelaar aan dat er non-fungible tokens (NFT's) in de aankomende shooter Stalker 2 zouden zitten. Mensen konden voor release al NFT's kopen, waarmee hun uiterlijk als NPC in de game zou verschijnen. Ook was het de bedoeling dat er meer NFT's beschikbaar zouden komen.

Lees verder

STALKER 2

Microsoft verkoopt 'red ring of death'-poster

Microsoft verkoopt een poster gebaseerd op de 'red ring of death'.

De 'red ring of death' staat voor drie knipperende, rode lichten die gamers om de powerknop van de Xbox 360 zagen wanneer de console kapot was. Dit betekende vaak dat de console gerepareerd of zelfs compleet vervangen moest worden. Dit gebeurde op zo'n grote schaal, dat Microsoft veel geld moest spenderen om gamers van nieuwe consoles te voorzien.

Lees verder

NFT-game Peter Molyneux haalt 53 miljoen dollar op

Legacy, de NFT-game van Peter Molyneux, heeft inmiddels al 53 miljoen dollar opgehaald.

De Fable-bedenker kondigde Legacy vorige week aan. In de game kunnen spelers 'land' kopen met LegacyCoin, een nieuwe cryptovaluta gebaseerd op de Ethereum-blockchain. 

Lees verder

legacy

Ubisoft werkt aan een remake van Splinter Cell

Ubisoft ontwikkelt een remake van Splinter Cell.

Dat heeft het bedrijf gisteravond aangekondigd. De remake wordt ontwikkeld door Ubisoft Toronto, de ontwikkelaar van Far Cry 6, en wordt gebouwd in de Snowdrop-engine. De remake krijgt "graphics die passen bij de nieuwe generatie en dynamische lichtinval en schaduwen".

Lees verder

Splinter Cell

Nintendo gooit meer dan duizend Switch eShop-games in uitverkoop

Dat laat het bedrijf middels een persbericht weten. Via de 'Feestelijke aanbiedingen' zijn de games tot 30 december om 23:59 met kortingen te koop.

Onder de games die met korting te koop zijn, vallen Among Us, The Outer Worlds, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Cuphead, Dragon Ball FighterZ, Final Fantasy 7, Trials of Mana en Resident Evil 4. Op de speciale aanbiedingspagina van de Nintendo-site zijn vanaf morgenmiddag alle aanbiedingen te zien.

Lees verder

Nintendo Switch

Eerste Sonic the Hedgehog-game wordt speelbaar in Tesla-wagens

Eerder deze week tweette Tesla-baas Elon Musk dat, en inmiddels heeft Sega dit ook aan The Verge bevestigd. Het is echter nog niet bekend wanneer Sonic the Hedgehog precies speelbaar wordt in Tesla-wagens.

Sonic the Hedgehog is niet de eerste game die speelbaar wordt op het scherm van Tesla-auto's. Eerder werden al spellen als Cuphead, Stadew Valley en Fallout Shelter toegevoegd. 

Lees verder

Sonic Frontiers

Battlefield 2042 dit weekend gratis speelbaar op Steam

Men kan de game nu gratis opstarten via Steam, maar na dit weekend moeten mensen weer betalen om de game te kunnen spelen. Heel het spel en dus alle verschillende modi, Specialists en wapens zijn gratis toegankelijk dit weekend.

Het gratis weekend is opvallend. Niet alleen omdat de game nog maar kort uit is, maar ook omdat Battlefield 2042 op geen enkel ander platform - niet op consoles en ook niet via EA's eigen winkel op pc - gratis te spelen is.

Lees verder

Battlefield 2042

Kerstevenement voor Call of Duty: Vanguard en Warzone aangekondigd

Het evenement begint op 17 december en bevat modi, evenementen en beloningen die tot nieuwjaar beschikbaar zijn. In het hoofdevenement moeten spelers diverse uitdagingen voltooien, waarbij dertien items zijn vrij te spelen, waaronder een epic LMG-blueprint.

Een nieuwe modus die tijdelijk speelbaar is in Vanguard, heet Armageddon. Deze modus lijkt een beetje op Drop Zone - spelers moeten een zone verdedigen en zoveel mogelijk care packages veiligstellen. Dat zijn tijdens Festive Fervor kerstcadeaus.

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Tencent neemt de ontwikkelaar van Back 4 Blood over Xbox Series S is de console van het jaar
0

Reacties op: Hoogtepunten: Meer informatie over Hogwarts Legacy volgt in 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.