Overzicht
Releases Maart

De gamereleases van maart 2019

Zit er iets voor jou tussen?

Geschreven door Jacco Peek op
Na een kort en druk februari zijn we inmiddels weer in maart beland. Gelukkig stoppen de grote releases niet en is er met onder andere The Division 2, Dead or Alive 6 en Sekiro: Shadows die Twice weer genoeg moois om ons mee te vermaken.

1 maart

Dead or Alive 6 - PlayStation 4, Xbox One en pc

Het is alweer een tijdje geleden sinds we een nieuwe game in de Dead or Alive-reeks mochten verwelkomen. Gelukkig krijgen we deze maand het zesde deel voorgeschoteld, die zowel vertrouwde actie als een nieuwe lading frisse ontwikkelingen moet aanbieden. De langlopende franchise staat bekend om zijn snelle gevechten en dynamische levels, die weer volop aanwezig zijn in Dead or Alive 6. Volgens de ontwikkelaar is de seksualisering van de vrouwelijke personages wel verminderd en zijn Tag-battles verwijderd.

De graphics hebben een behoorlijke poetsbeurt ontvangen, waardoor bijvoorbeeld zweet, het incasseren van klappen en viezigheid nog realistischer worden getoond. Daarnaast kunnen beginnelingen Special Moves uitvoeren. Wanneer een extra balkje is gevuld, kunnen vechters door een enkele knop in te drukken een krachtige actie uitvoeren. Bij lancering bevat de game 26 vechters, waaronder twee SNK-personages. Na de lancering wordt een free-to-play-versie uitgebracht, die waarschijnlijk een beperkte selectie gratis vechters bevat.

Dead or Alive 6

5 maart

Left Alive- PlayStation 4 en pc

Het is behoorlijk stil rondom Left Alive, en dat baart ons zorgen. De survivalgame werd in 2017 aangekondigd als een Front Mission-spin-off en komt deze maand eindelijk uit. De game vertelt het verhaal van drie personages in verschillende delen van Moskou, waarin spelers op creatieve wijze moeten overleven. Hier en daar lijkt de game ontzettend op Metal Gear Solid, met name de interface en de manier waarop je geruisloos te werk gaat. Left Alive belooft niet alleen een sluipfestijn te worden, want spelers kunnen zo nu en dan ook in een gigantische Wanzer-mech stappen om de straten van de stad schoon te vegen.

Left Alive

Devil May Cry 5 - PlayStation 4, Xbox One en pc

Devil May Cry 5 kreeg maar liefst 2 ouderwetse demo’s, dus wellicht heb je de game al gespeeld. We raden het in elk geval wel aan, want dan krijg je een prettig voorproefje van deze demonische actiegame. Qua snelheid speelt de hack ’n slasher iets trager dan DMC en iets sneller dan Devil May Cry 4. Veel belangrijker is de Devil Trigger, de mechanische arm waarmee hoofdpersoon Nero allerlei combinaties uitvoert. Denk aan een grijphaak, elementaire aanvallen als vuur en snelheidsboosts. Waar het verhaal exact heengaat weten we nog niet, maar het nieuwe personage V speelt in ieder geval een rol. V is zelfs speelbaar, evenals Dante uit de eerste drie games. 8 maart kan niet snel genoeg komen!

Devil may cry 5

Kirby’s Extra Epic Yarn - 3DS

Op 8 maart komt ook een totaal andere game uit, namelijk Kirby’s Extra Epic Yarn. De oorspronkelijke game verscheen in 2010 voor de Wii en krijgt deze maand een tweede leven op de Nintendo 3DS. In Epic Yarn bestaat alles uit draden, zelfs de roze held zelf. Dit geeft de game niet alleen een zeer opvallend uiterlijk, maar ook geeft het ontwikkelaar Hal Laboratory de mogelijkheid om de wereld een stuk interactiever te maken dan andere Kirby-games. Met zijn draadzweep trekt Kirby hele delen van de omgeving naar zich toe en zo nu en dan verandert hij zelfs in een voertuig. De 3DS-versie biedt een aantal leuke extra’s in de vorm van de moeilijkere Devilish-modus en nieuwe minigames. Of dat genoeg is om je 3DS weer uit de kast te trekken moet nog maar blijken, maar het is tof dat het platform nog zo lang wordt ondersteund.

kirby

15 maart

The Division 2 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Ubisoft mag The Division een succesverhaal noemen, en dat hadden we vlak na de release in 2015 niet gedacht. The Division 2 verschijnt deze maand en lijkt voort te bouwen op de fundering die Ubisoft met al die content updates en patches heeft gelegd. Het vervolg speelt zich af in Washington DC, waardoor de omgevingen veel kleurrijker zijn en de gameplay verticaler is. Ook speelt het allemaal een tikje soepeler, is er veel meer endgame content, is er een klassieke PvP-modus en zijn er drie Dark Zones. The Division 2 lijkt bij lancering een hoop content te gaan bieden en de planning voor de maanden erna ziet er goed uit. Helaas is er een grote valkuil waar Ubisoft tijdens de private bèta instapte, namelijk serverproblemen, bugs en glitches.

The Division 2

22 maart

Sekiro: Shadows Die Twice - PlayStation 4, Xbox One en pc

Sekiro: Shadows Die Twice, met name bekend van de ondertitel, belooft heel wat anders te worden dan Dark Souls. Zo verruilt ontwikkelaar FromSoftware de duistere fantasy-wereld voor het feodale Japan en is de gameplay sneller dan ooit. Als samoerai met een kunstarm (de tweede deze maand) ben je lichtvoetiger, kun je springen en met een grijphaak door levels bewegen. Daarnaast wordt het stamina-systeem vervangen door posture, een meter die zowel spelers als vijanden hebben. Als de posture van vijanden eenmaal wordt gebroken door zwaardslagen of verrassingsaanvallen zijn ze kwetsbaar voor aanvallen. Vooralsnog lijkt Sekiro een ontzettend interessante titel te gaan worden, dus hopelijk maakt de game de beloftes waar.

Sekiro

29 maart

Yoshi’s Crafted World – Switch

Op 20 maart verschijnt wellicht de schattigste Yoshi-game tot op heden. Na Yoshi’s Wooly World op de Wii U kunnen Switch-bezitters in de volgende knutselwereld duiken om uiteindelijk de Sundream Stone terug te halen. De uiterst kleurrijke omgevingen van Crafted World bestaan uit aan elkaar geplakt karton, gevouwen papier en opgehangen decoraties die invloed hebben op de gameplay. Zo kan Yoshi voor het eerst verticaal over het scherm bewegen om collectibles en geheime paden te ontdekken, en kan hij in alle richtingen eieren gooien. Ook het scherm dat het perspectief soms 180 graden draait maakt de platformer een stuk dynamischer dan andere delen.

Ook verschijnen: ToeJam & Earl: Back in the Groove (1 maart, PS4, One en pc), One Piece: World Seeker (15 maart, PS4, One en pc), Tropico 6 (29 maart, PS4, One en pc), The Walking Dead: The Final Season Episode 4 (29 maart, PS4, One, Switch en pc), Super Robot Wars (20 maart, PS4 en Switch), Unravel Two (22 maart, Switch), Final Fantasy 7 (26 maart, Switch).

Dit artikel delen:

Lees meer

343 Industries: Halo Infinite wordt 'spirituele reboot' Mario Tennis Aces voegt Pauline vandaag gratis toe
4

Reacties op: De gamereleases van maart 2019

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 1 maart 2019 13:34
  FF7 natuurlijk. Ja, en verder vermaak ik me nog prima met BF5 en ga ik binnenkort Dirt 2 halen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Soushkin

  • 1 maart 2019 17:27
  @XtraLinkUK is ff7 de remake? Of gewoon de oude versie?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  shadowfirenl

  • 2 maart 2019 00:33
  @Soushkin ff7 is niet de remake, van de remake is er nog geen release date bekend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Erik078

  • 4 maart 2019 08:30
  Outward 26 maart

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.