Overzicht

Gamen tijdens Vaderdag: 6 games die je met je kids kunt spelen

Fortnite en Roblox kennen we nu wel, gelukkig zijn er meer dan genoeg opties

Geschreven door Wesley Akkerman op
Tijdens Vaderdag staat papa natuurlijk in het midden van de aandacht. Ontbijtje op bed, misschien een klein cadeautje of gewoon lekker een dagje gamen met het gezin of één van de kinderen. Papa bepaalt wat er gespeeld wordt. Bij dat laatste kunnen wij prima een handje helpen.

Als ouder van een kind ben je ongetwijfeld al bekend met games als Fortnite en Roblox. Die speel je – mits je een tweede console in huis hebt – online samen, natuurlijk. Allemaal leuk en aardig, maar soms wil je ook wel eens wat anders. En Vaderdag is de perfecte dag als papa om te bepalen welke games jullie samen spelen die dag. In de lijst hieronder behandelen we zes games of franchises die je offline op z’n minst met z’n tweeën kunt spelen. Fijne Vaderdag!

Sackboy: A Big Adventure

Voor de papa’s met een PlayStation 4 of PlayStation 5 in huis is de échte game van het jaar 2020 Sackboy: A Big Adventure, een fijne titel om samen met jonge en oudere kids te spelen. Het PlayStation-spel is ontzettend kleurrijk, barst van de visuele effecten, is heel muzikaal en ook nog eens volledig Nederlands ingesproken. Zo weten ook de jongere gamers onder ons wat er gebeurt op het scherm.

Het verhaal is wel ondergeschikt aan de gameplay, maar dat maakt niet uit als het zo ontzettend leuk is om te spelen. Sackboy: A Big Adventure is een platformgame waarin je op zoek gaat naar blauwe bollen, outfits en handige gadgets. Die gadgets geven wat flair aan de levels, terwijl de outfits flair geven aan het bestuurbare poppetje waarmee je speelt: de Sackboy. Of Sackgirl, want je helemaal mag zelf bepalen hoe dat poppetje eruitziet. Het spel is met in totaal vier mensen tegelijkertijd te spelen, offline en online.

Sackboy: A Big Adventure

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons kan onder meer op een Xbox, PlayStation of op de Nintendo Switch gespeeld worden. Het is een kindervriendelijke dungeon crawler. In zo’n type spel ga je gewoon een kerker in, onderzoek je het gebied, versla je alle monsters de op je af komen en verzamel je allerlei wapens die het avontuur gemakkelijker maken.

Voor de wat oudere papa’s onder ons: dit is een soort Diablo lite, maar dat betekent niet dat het spel gemakkelijk of oppervlakkig is. Natuurlijk is het ietsjes gemakkelijker, zodat jongere kids ook mee kunnen doen. Desondanks zijn er genoeg wapens en statistieken die je kunt uitbreiden en zijn er genoeg combinaties te verzinnen die een uniek en sterk personage tevoorschijn toveren. Ook deze game kun je met in totaal vier mensen spelen. Dat kan gelukkig offline, maar je kunt ook online meedoen als je dat wil.

minecraft

Battletoads

Battletoads (de versie uit 2020) is verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox Series X en S en Windows 10. Deze game kun je met twee andere spelers oppakken, terwijl je samen lekker op de bank geniet van de droge humor en kleurrijke beelden. Veel van de humor is slapstick en soms een beetje grof, dus de jongste gamers moeten misschien nog even wachten. Maar heb je een wat ouder kind, dan kunnen jullie samen hordes vijanden verslaan met harde trappen en flinke stoten en combinatie waar die vijanden niet van terug hebben.

Battletoads is niet echt in één genre te plaatsen. Het spel biedt veel verschillende stijlen gameplay. De basis is echter een beat ‘em up, aangezien je heel vaak van links naar rechts rent en op alles ramt en mept wat je tegenkomt. Gooi er nog wat simpele puzzels en racesecties tegenaan en je hebt een middag gegarandeerd plezier. Je speelt de game overigens zonder extra kosten met een Game Pass-abonnement!

battletoads

Knockout City

Eén van de meest recent uitgebrachte games op deze lijst is Knockout City. Het spel is in deze lijst een beetje vreemde eend in de bijt, omdat er geen splitscreen multiplayer aanwezig is. Dus je kunt niet met z’n tweeën op dezelfde console deze game spelen. Omdat het spel op meerdere platformen speelbaar is (Xbox, PlayStation, pc en Nintendo Switch) én er cross-platform multiplayer is (het maakt dus niet uit op welke console je speelt, iedereen speelt samen), kan er wel een uitzondering gemaakt worden.

In Knockout City krijg je te maken met geweld(dad)ige potjes trefbal. Je speelt in teams van drie tegen drie of vier tegen vier en moet als eerste drie keer een minimaal aantal punten behalen. Dat doe je door effectballen te gooien en je tegenstander te slim af te zijn met vangballen en strategische zetten. Je hebt meerdere opties tot je beschikking, maar desondanks is de gameplay heel toegankelijk.

Ondanks het geweld met de bal, kun je deze game prima spelen met een jonger kind dat er interesse in heeft, vanwege het cartooneske uiterlijk en het feit dat er geen bloed aanwezig is. Na het spelen kun je overigens met z’n allen je personage verder vormgeven zoals je zelf wil. Net als in Sackboy: A Big Adventure kun je jezelf presenteren zoals je zelf wil binnen de garderobe die aangeboden wordt. Tot en met level 25 is het spel gratis speelbaar.

Mario Kart 8 Deluxe

Eigenlijk valt Mario Kart in hetzelfde rijtje als Fortnite en Roblox qua multiplayergames. Het is het type spel waar je kind ongetwijfeld al over gehoord heeft, maar dan nog verdient Mario Kart 8 Deluxe een ferme plek op deze lijst. De kartgameplay is immers megatoegankelijk dankzij enkele opties. Denk dan aan de mogelijkheid voor het kart van je kind om automatisch vooruit te rijdenen bij te sturen in elke bocht, zodat ze niet meteen uit de race liggen wanneer het even wat slechter gaat.

Daarnaast is Mario Kart 8 Deluxe heel kleurrijk en zijn er meer dan genoeg banen en speelbare personages om een complete dag mee in te vullen (en anders kun je nog met je Mii rondscheuren). Dit spel is exclusief op Nintendo Switch verkrijgbaar (en op de Wii U, mocht je die nog ergens op zolder hebben liggen) en kun je met in totaal vier mensen tegelijkertijd offline spelen.

Mario Kart 8 Deluxe

Lego-games

Als één van de bovenstaande titels niet bevallen of je ze simpelweg nog niet hebt, dan is er altijd nog de keuze uit een grote verscheidenheid aan Lego-games. In de afgelopen jaren zijn er heel wat verschenen, soms wel twee in één jaar. Daardoor is het aanbod en de variatie heel groot. Je hebt Lego-games die over Harry Potter, Batman, het Marvel-universum en het City-thema gaan.

Ook is er Lego Dimensions, waarbij echt fysiek Lego-kunstwerken bouwen gecombineerd wordt met bouwen in de spelwereld. Het spel is inmiddels uit productie gehaald, maar misschien kun je hem nog tweedehands op de kop tikken. En anders zijn heel veel Lego-games digitaal en in de winkel voor een zacht prijsje te koop, waardoor je gezellig met z’n tweeën een wereld aan levels kunt verkennen en personages kunt vrijspelen.

Lego The Hobbit

Dit artikel delen:

Lees meer

Inside.Gamer Community Spotlight #17 Meer content voor Animal Crossing: New Horizons in de maak
4

Reacties op: Gamen tijdens Vaderdag: 6 games die je met je kids kunt spelen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  sandervs

  • 20 juni 2021 09:09
  Vrijdag avond Stardew Valley met mijn dochter, gister Fortnite, Overwatch en rocket league met mijn zoontje, daarna Minecraft met kids en 2 vriendinnetjes tot 1 uur ‘S nachts. Spirit farer vonden ze ook leuk om mee te kijken. Vandaag Hyrule Warriors en Splatoon 2 Octo Expansion met mijn zoontje. Kortom zoveel opties om met je kids te gamen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 20 juni 2021 09:57
  Een aantal gespeeld samen met me zoon, battle toads vond ie echt leuk samen ook Street of rage gespeelt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RIOdeMIO

  • 20 juni 2021 10:59
  Mario kart is natuurlijk de beste optie mijn 2 dochters vinden het geweldig !!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 21 juni 2021 13:56
  @deborahaky hahaha in de context van dit artikel XD
  het las zo mooi, begon als een uitnodiging voor een goeie tip: ik nodig je uit voor … (oh wat voor game zou dat zijn dan?)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.