Overzicht

Een hele zomer E3: Alle digitale presentaties op een rij

Een zomer vol games

Geschreven door Jacco Peek op
E3 2020 gaat niet door, maar dat weerhoudt ontwikkelaars en uitgevers er niet van nieuwe aankondigingen te doen deze zomer. Hier vind je alle digitale evenementen en presentaties op een rij.

Outriders Broadcast - donderdag 28 mei

De co-op shooter Outriders verschijnt eind dit jaar voor de huidige en next-gen consoles en wordt op 28 mei uitgebreid getoond. De Outriders Broadcast bevat onder andere nieuwe gameplaybeelden en hoe het klassensysteem werkt. De Outriders Broadcast keert maandelijks terug.

Tijd: 18:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

Indie Live Expo 2020 - zondag 7 juni

Indie Live Expo is een samenwerking van een groot aantal onafhankelijke ontwikkelaars om mensen bij elkaar te brengen middels videogames. Verschillende bekende indie-ontwikkelaars brengen een persoonlijke boodschap, zoals Toby Fox van Undertale, en er vindt een mini-game-ontwikkelingwedstrijd plaats.

Tijd:03:00 tot 06:00 uur

Kanalen:YouTube, Twitch, Twitter

PC Gaming Show - zaterdag 13 juni

Jaarlijks wordt de PC Gaming Show gehouden tijdens E3, maar dit jaar vindt een digitale variant plaats. Zoals de naam doet vermoeden richt de presentatie zich op pc-games, waarbij AMD en Intel gebruikelijk ook voorbijkomen om aankondigingen te doen.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Guerrilla Collective - zaterdag 13 juni - maandag 15 juni

Guerrilla Collective is een driedaags evenement dat draait om indiegames. Verschillende nieuwe titels worden onthuld van uitgevers als Raw Fury, Rebellion, Humble Bundle en Paradox Interactive. Ook wordt gameplay getoond van verschillende games, zoals vermoedelijk Baldur's Gate 3 van Larian Studios.

Tijd: 19:00 uur (6, 7 en 8 juni)

Kanalen: Twitch, Steam

Future Games Show - zaterdag 13 juni

Uitgever Future organiseert een presentatie van een uur die nieuwe games en updates voor bestaande games onthult. De het platform zegt ook verschillende games die in 2020 en later verschijnen 'ter voorbereiding op de lancering van de PS5 en Series X' te tonen. Onder andere Deep Silver en Square Enix doen aankondigingen. Future is de uitgever van grote platformen als Techradar, PC Gamer, PlayStation Magazine UK, Xbox Magazine UK en Edge.

Tijd: 23:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

E3 VR Showcase - dinsdag 16 juni

Ook website Upload VR houdt een digitaal evenement, genaamd E3 VR Showcase. De organisatoren omschrijven het als 'een Nintendo Direct voor vr', met nieuwe vr-games, trailers en gameplay. IGN presenteert het evenement.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube

Limited Run Games - datum onbekend

Limited Run Games brengt regelmatig beperkte fysieke versies van anders digitale games uit. Op een onbekende datum in juni houdt het een livestream waarbij nieuwe uitgaven worden onthuld.

Tijd: 21:00 uur

Kanalen: Twitch

Steam Game Festival 16 tot 22 juni

Op 16 juni begint het Steam Game Festival, een evenement waarbij tijdelijk demo's van aankomende games beschikbaar worden gesteld. In maart vond een eerdere editie plaats, met een flinke lijst aan demo's van indiegames.

Tijd: Onbekend

Kanalen: Steam

EA Play - vrijdag 19 juni

EA's E3-presentatie nam vorig jaar een ietwat andere vorm aan. In plaats van een persconferentie hield het verschillende livestreams omtrent specifieke games. Dit jaar lijkt de uitgever de aankondigingen echter weer in één stream te stoppen. Games als Fifa 21, een update voor Anthem en een HD-trilogie van Mass Effect liggen in de lijn der verwachtingen.

Tijd: 01:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

Developer Showcase - maandag 22 juni

The Game Awards en Day of the Devs slaan de handen ineen om grote en kleine games aan te kondigen gedurende twee evenementen. Onder andere Thatgamecompany, Team17, Annapurna Interactive, Skybound Games en Panic kondigen games aan.

Tijd: 17:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

New Game+ Expo - dinsdag 23 juni

Verschillende grote uitgevers hebben de krachten gebundeld om nieuwe games te tonen. Zo doen Sega, Atlus, Koei Tecmo, SNK, Wayforward, en Spike Chunsoft mee met de presentatie. Wat we verder kunnen verwachten is lastig te zeggen.

Tijd: 17:00 uur

Kanalen: YouTube

Avengers War Table - woensdag 23 juni

Op 23 juni trapt Square Enix de Avengers War Table-streams af. Daarin wordt de game verder uit de doeken gedaan, met nieuwe gameplay-beelden van onder andere de coöperatieve opties. Verder meldt de uitgever dat de game op weg is om de releasedatum van 4 september te halen.

Tijd: Onbekend

Kanalen:

Cyberpunk 2077: Night City Wire - donderdag 25 juni

Op 25 juni toont CD Projekt Red vermoedelijk nieuwe gameplay voor Cyberpunk 2077. In juni is het een jaar geleden dat er nieuwe werden getoond tijdens E3. Op 17 september verschijnt de game.

Tijd: Onbekend

Cyberpunk 2077

IGN Summer of Gaming - juni

Website IGN organiseert ook een overkoepelden evenement met verschillende game-aankondigingen, interviews en gameplaydemonstraties. Zie hier het huidige schema.

Kanalen: Website, YouTube, Twitch, Mixer

Play for All - juni

Gamespot organiseert een evenement van meerdere weken dat draait in geld inzamelen voor Black Lives Matter en slachtoffers van Covid-19. Verschillende livestreams tonen nieuwe games, waaronder die van Xbox, EA, Bethesda, CD Projekt Red, Deep Silver, Devolver Digital, Larian Studios en Google Stadia.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Ubisoft Forward - zondag 12 juli

Een maandje na de gebruikelijke E3-periode komt Ubisoft met een digitale presentatie. Ongetwijfeld komt Assassin's Creed Valhalla aan bod, hopelijk met daadwerkelijke gameplaybeelden. Vermoedelijk zien we ook meer van Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine, Gods & Monsters en volgens hardnekkige geruchten een nieuwe Far Cry-game.

Tijd: 21:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

assassin's creed valhalla

Developer Showcase - maandag 20 juli

The Game Awards en Day of the Devs slaan de handen ineen om grote en kleine games aan te kondigen gedurende twee evenementen. Onder andere Thatgamecompany, Team17, Annapurna Interactive, Skybound Games en Panic kondigen games aan.

Tijd: 17:00 uur

Kanalen: YouTube, Twitch

Inside Xbox - juli

Ergens in juli zendt Microsoft een speciale Inside Xbox uit die draait om first-party titels voor Xbox Series X. Halo Infinite is bevestigd als een van de games die getoond wordt. Verder wordt er gespeculeerd over een nieuwe Forza Motorsport en Fable 4.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch, Mixer

Game Developers Conference 2020 - 4 tot 6 augustus

Vanaf dinsdag 4 augustus vindt de Game Developers Conference plaats. Normaliter is het een besloten conferentie voor en door game-ontwikkelaars, maar deze zomer is het dankzij een live-format iets toegankelijker. Verwacht dus livestreams over game-ontwikkeling en marketing, die soms mooie verhalen achter grote games onthullen. Ook vindt er een presentatie met nieuwe games plaats en kunnen ontwikkelaars games pitchen om potentiële uitgevers te vinden.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Gamescom Opening Night - donderdag 27 augustus

Geoff Keighley opent Gamescom 2020 op 27 augustus met zijn Opening Night Live. Net zoals vorig jaar kunnen we aankondigingen en trailers van nieuwe games verwachten. Ook is het de finale van Keighleys Summer Game Fest.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Gamescom 2020 - 28 tot 30 augustus

Gamescom 2020 vindt plaats, maar in digitale vorm. Na bovenstaande Opening Night Live begint een driedaags programma met verschillende livestreams. Zo is er een Daily Show, een Awesome Indies-presentatie en Devcom met presentaties over game-ontwikkeling. Ook worden prijzen uitgereikt tijdens een Best Of-show.

Tijd: Onbekend

Kanalen:YouTube, Twitch

Gamescom

PlayStation 5-presentatie - uitgesteld

Na lang wachten houdt Sony een presentatie omtrent de PlayStation 5. De uitgever noemt expliciet dat grote en kleine games worden getoond, dus het is niet bekend of de console zelf wordt onthuld. De presentatie duurt iets meer dan een uur.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Devolver Direct - datum onbekend

Indiegame-uitgever Devolver Digital heeft aangekondigd hun jaarlijkse Devolver Direct te houden. Traditiegetrouw is de Devolver Direct een afwisseling van indiegames en een persiflage op de game-industrie. Een datum is nog niet aangekondigd.

Tijd: Onbekend

Kanalen: YouTube, Twitch

Summer Game Fest - mei tot augustus

The Game Awards-organisator Geoff Keighley heeft deze zomer het Summer Game Fest opgezet: een overkoepelend platform dat alle aankondigingen verzamelt - net als Gamer.nl. Hier en daar kondigt Keigley echter ook zelf een nieuwe game aan en interviewt hij grote namen in de industrie.

Tijd: Zie schema

Kanalen: Website, YouTube, Twitch

Dit artikel delen:

Lees meer

Command & Conquer Remastered Collection doet ‘remastered’ wél goed World of Warcraft: Shadowlands-livestream uitgesteld
5

Reacties op: Een hele zomer E3: Alle digitale presentaties op een rij

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Quirinius

  • 27 mei 2020 13:29
  Ik dacht dat Square Enix ook nog bij een van deze events betrokken was, maar in deze hele lijst zie ik ze niet staan

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baroness

  • 27 mei 2020 22:54
  En Nintendo is ook nog steeds niet bekent?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 28 mei 2020 09:06
  Elden Ring waar blijf je :( ?!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hendrik_Klein

  • 28 mei 2020 13:34
  Ik ben blij dat alle evenementen hier in Wit-Rusland gewoon door gaan. 20 juni gamebeurs in Minsk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 8 juni 2020 12:27
  @Hendrik_Klein Het is nog geen 20 juni hé, afzeggen Last Minute is altijd nog mogelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.