Overzicht

Deze spellen kwamen aan bod tijdens Nintendo's Indie World Showcase

Cult of the Lamb, Another Crab's Treasure en meer

Geschreven door Marvin Toepoel op
In de Indie World-presentatie van vandaag heeft Nintendo een rits indiegames laten zien die naar Nintendo Switch komen. Dit zijn ze.

De Indie World Showcase werd afgetrapt met Ooblets, een boerderij-simulator met een twist: spelers moeten namelijk kleurrijke wezentjes genaamd Ooblets verzamelen en grootbrengen. Ook moet de speler vrienden worden met de lokale bevolking, kan een eigen winkeltje gerund worden en zijn er mini-games om te spelen en allerlei gebieden om te verkennen. Het spel komt in de zomer uit voor Nintendo Switch.

Batora: Lost Haven is een “non-lineaire” actie-rpg die “hack-and-slash-actie combineert met twin-stick-shooter-elementen”, met een focus op verhaal, dat spelers meeneemt “door de hele cosmos”. Het spel moet in de herfst van dit jaar uitkomen. ElecHead wordt een oldskool 2D-platformer met een klein robotje in de hoofdrol, die alles wat hij aanraakt voorziet van elektriciteit.

Tijdens de Showcase werden gameplaybeelden getoond van Soundfall, een ritmische actie-rpg/dungeoncrawler die “looter-shooteractie combineert met muzikale gameplay”. Spelers kunnen, al dan niet in co-op, op de maat van de muziek vechten om sterker te worden. Er zijn meer dan 500 verschillende uitrustingsonderdelen om te verzamelen, met “duizenden lootcombinaties” en tevens meer dan 140 muzieknummers om uit te kiezen.

Totally Accurate Battle Simulator komt ook naar Nintendo Switch, zo werd bekendgemaakt tijdens de presentatie. In deze game gaan legers van “wiebelaars” met elkaar op de vuist, en de physics zijn expres “wiebelig” gemaakt om voor extra hilariteit te zorgen. Spelers kunnen kiezen uit meer dan 100 typen wiebelaars, maar ook zelf nieuwe manschappen creëren. Het spel ondersteunt lokale en online multiplayer wanneer hij in de zomer uitkomt voor de Nintendo Switch.

In Gunbrella van Doinksoft en Devolver Digital kruipen spelers in de huid van een houthakker die als wapen een Gunbrella bij zich draagt: een combinatie tussen een geweer en een paraplu. Daarmee kan hij zweven, zwaaien, sprinten en duiken, en spelers kunnen het wapen versterken met allerlei upgrades. Gunbrella komt volgend jaar naar Nintendo Switch.

SilT is een 2D-puzzel-avonturengame met een zwart-witkleurenpallet waarin een mysterieuze oceaan verkent dient te worden. Een oceaan vol surrealistische wezens, machines en oude ruïnes. Spelers kunnen zeewezens besturen om puzzels mee op te lossen, en steeds dieper de oceaan in te komen. Het spel komt volgende maand uit voor Nintendo Switch.

Ook Mini Motorways werd getoond: een puzzelspel waarin de speler zich over verkeersproblematiek moet buigen. Spelers bouwen weg voor weg aan een wegennet met steeds veranderende eisen, en het is zaak om zo groot mogelijke steden gaande te houden.

In Cult of the Lamb verkennen spelers een willekeurig gegenereerde wereld met een bezeten lammetje. Dat lammetje is gered door een bron van kwaad, maar moet om zijn schulden terug te betalen een cult samenstellen van fanatieke “bosaanbidders”. Spelers moeten middelen verzamelen om mee te bouwen en zo uiteindelijk een weg vrij te maken naar Shamura, de eindbaas van een kerker. Cult of the Lamb komt dit jaar naar Nintendo Switch.

Tot slot wordt Another Crab’s Treasure een “shellslike” genoemd: een soulslike, maar dan met schaaldieren. Spelers kruipen in de schaal van heremietkreeft Kril en moet stand zien te houden tegen vijanden die veel groter zijn dan hijzelf. Afval dat in de omgeving ligt kan Kril gebruiken als een soort schelp, en er zijn meer dan 50 schelpen om gebruik van te maken. Het spel komt in 2023 naar Nintendo Switch.

In de Showcase kwamen ook nog kort enkele andere indiegames aan bod, waaronder Wildfrost, We Are OFK, Wayward Strand, Gibbon: Beyond the Trees, OPUS: Echo of Starsong, Card Shark, A Guidebook of Babel, OneShot: World Machine Edition, Cursed to Golf en Idol Manager. Bekijk de Showcase hieronder terug:

Bron: Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

Virtual reality voor je mond: hoe dan? Hoogtepunten: Capcom heeft tot april 2023 'meerdere grote nieuwe games' gepland
5

Reacties op: Deze spellen kwamen aan bod tijdens Nintendo's Indie World Showcase

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baroness

  • 11 mei 2022 18:01
  Another Crab’s Treasure lijkt me wel leuk voor de rest niet echt..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Luigi1985

  • 11 mei 2022 18:37
  Nee, niet veel gezien wat me echt gelijk leuk lijkt. Silt en Gunbrella zie ik wel wat potentie in en misschien kan Another Crabs treasure verassen.

  Verder lijkt het gros van de games of een oud spel voor spele.nl of een slechtere uitvoering van eerder bedachte games.

  Hopelijk heb ik geen gelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rainking

  • 11 mei 2022 21:14
  Mini Motorways had ik een vriend een keer positief over gehoord. Die lijkt me wel leuk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 12 mei 2022 10:24
  Mini Motorways is awesome! Echt een toffe indie world met veel toffe games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 12 mei 2022 12:42
  Ik hoop dat Another Crab en Silt ook naar de Xbox komen en dan vooral naar de gamepass.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.