Overzicht

Aanraders voor het Steam Game Festival zomer 2020

Probeer allerlei pareltjes alvast uit

Geschreven door Jacco Peek op
Steam Game Festival is begonnen, dus staat het pc-platform vol met gratis demo’s voor aankomende indiegames. Hieronder vind je achttien games die de moeite waard zijn om uit te proberen.

Steam Game Festival loopt aanstaande maandagavond om 19:00 uur af.

Skatebird

Skatebird laat lang op zich wachten, maar nu is er eindelijk een alfaaversie beschikbaar voor het grote publiek. De besturing is praktisch zoals die van Tony Hawk’s Pro Skater, maar je speelt met grappige vogels in een miniatuurskatepark. De game heeft nog een flinke ontwikkeltijd te gaan, dus verwacht geen vlekkeloze ervaring.

Skatebird

Iron Harvest

King Art komt in september met de nieuwe rts Iron Harvest. De demo leert spelers aan de hand van een heus sneeuwbalgevecht hoe de mechanieken van de game werken. Iron Harvest speelt zich af tijdens een alternatieve jaren 20 en laat spelers dieselpunkrobots besturen. Vergelijkbaar met Company of Heroes is het ook de bedoeling om manschappen te voorzien van dekking en staat het bouwen en onderhouden van een basis centraal.

Ghostrunner

De Ghostrunner-demo staat al een tijdje op Steam, maar toch is deze cyberpunkgame de moeite waard om even uit te lichten. In Ghostrunner rennen spelers als een ‘geavanceerde zwaardvechter’ met een katana over muren van een futuristische stad om vijanden zo snel mogelijk uit te schakelen. Elke rake kogel is fataal, dus de game vergt veel van je reflexen.

Raji

Raji ziet eruit als een prachtig kijkje in de Indiase cultuur en mythologie. De titulaire dame van het verhaal is gekozen om de goden te representeren in een oorlog tegen de demonen, terwijl Raji zelf ook persoonlijke motieven heeft. De demo geeft spelers een voorproefje van de platformelementen in prachtige landschappen, gevechten tegen demonen met Raji’s staf en niet te vergeten de mooie soundtrack.

Spiritfarer

Spiritfarer viel ook al op tijdens eerdere presentaties, maar nu is de game eindelijk speelbaar. In deze tweedimensionale game varen spelers als Stella met een hele hoop dieren over de Styx, een rivier uit de Griekse mythologie die naar het hiernamaals leidt. Vissen, eten delen en knuffelen is daar onderdeel van.

spiritfarer

Hellbound

Saibot Studios noemt Hellbound een ‘next-gen jaren 90 fps’, en dat dekt de lading eigenlijk precies. De gameplay doet voornamelijk denken aan Doom, maar ook aan Duke Nukem en Quake. Verder is er bijzonder weinig bekend over de inhoud van de game, maar deze eerste demo geeft alvast een eerste indruk van de snelle shooteractie.

Hazel Sky

Hazel Sky speelt zich af op een eiland waar protagonist Shane diverse uitdagingen moet voltooien om een ware ingenieur te worden. Dat betekent dat vliegtuigen repareren en besturen onderdeel uitmaakt van de gameplay, maar tegelijkertijd biedt Hazel Sky ook allerlei andere, uiteenlopende taken. Denk aan klimmen, gitaarspelen en eilandbewoners beter leren kennen.

A Juggler’s Tale

Nadat de pop Abbey eindelijk loskomt uit de klauwen van het circus, dwarrelt ze de wijde wereld in, niet wetende welke gevaren daar op haar wachten. Als een poppenspeler bewegen spelers Abbey door tweedimensionale levels, waarin Abbey’s touwen – en die van vijanden – moeten zorgen voor unieke scenario’s. Dat laatste kunnen we zelf beoordelen in de demo van A Juggler’s Tale.

Omno

Jonas Manke werkt al vijf jaar in z’n eentje aan Omno, en de game is nu voor het eerst speelbaar. Omno is een spel over een verlaten samenleving die spelers verkennen als een mysterieus personage. Verwacht veel puzzels in uiteenlopende landschappen, sierlijk tussen de wolken zweven en door sneeuwlandschappen razen. Stiekem doet de game een beetje denken aan Journey, maar dan gevarieerder.

Key We

Brieven verwerken in een postkamer klinkt als een eenvoudig klusje, maar niet voor een stel kiwi’s. Toch is dat precies wat er gebeurt in Key We, een co-op game van Stonewheat & Sons. De beestjes moeten flapperen, op knoppen springen en postzegels zien te plakken met hun billen. Key We is vooral bedoeld als een Overcooked-achtige, chaotische partygame, dus probeer de demo vooral eens met iemand samen uit.

Wild at Heart

Wild at Heart valt vooral op door het prachtige uiterlijk, maar de premisse van de game is ook vrij interessant. In deze adventuregame rennen twee kinderen weg van huis naar The Deep Woods. Ondanks de onheilspellende naam is het er best oké, dankzij magische wezentjes genaamd Spritelings. Deze beestjes werken als een soort Pikmin: ze bouwen, verzamelen loot en bevechten vijanden waar nodig. Het geheel heeft een sprookjesboekachtige sfeer, dus probeer de demo vooral eens uit.

Rift Breaker

Exor Studios komt ergens dit jaar met Rift Breaker. Deze base-building survivalgame draait om twee dingen: meerdere, zo sterk mogelijkere basissen opbouwen en hordes van vijanden afweren in een gigantische mech. Een interessante mechaniek is de mogelijkheid om naar verschillende delen van de map te teleporteren, om zo meerdere plekken tegelijk te verdedigen met je kanonnen. Rift Breaker toont daarnaast een indrukwekkende hoeveelheid effecten en personages op het scherm voor een hoge intensiteit.

Eastern Exorcist

Het handgetekende Eastern Exorcist is een ninjagame zoals je ze niet vaak ziet. Op rappe wijze vechten spelers als een ‘exorcist’ tegen demonen, waarbij het op pijl houden van stamina essentieel is. De soundtrack is met een combinatie van Avatar: The Last Airbender-achtige Aziatische instrumenten en gitaren daarnaast een genot om naar te luisteren.

When the Past Was Around

When the Past Was Around van Mojiken Studio doet erg denken aan Florence. Deze point en click-puzzelgame gaat over het leven van Emma, die totaal met haarzelf in de knoop zit. Totdat ze The Owl ontmoet, een uilman die haar van alles leert over liefde, verdriet en ambitie. When the Past Was Around belooft een bitterzoete game te worden, waarvan de demo een eerste indruk geeft.

Chicory: A Colorful Tale

Met talent van de studio’s achter Celeste, Wandersong en Night in the Woods is Chicory: A Colorful Tale een game om in de gaten te houden. Wanneer de kleur in het land en de artiest Chicory plotseling verdwijnen, is het aan zijn de nummer één fan om die kleur terug te brengen met een magische kwast. Spelers kunnen overal waar ze willen tekenen en lossen verschillende puzzels op door bepaalde gebieden een specifieke kleur te geven of The Witness-achtige lijnpuzzels op te lossen.

Windjammers 2

26 jaar na de klassieke game Windjammers voor Neo Geo is het vervolg speelbaar op Steam. In deze snelle sportgame is het doel een frisbee in het goal van de tegenstander te krijgen. Dat klinkt eenvoudig, maar met dropshots, muurkaatsen en Ex Moves belooft Windjammers 2 een uiterst strategisch spelletje te worden.

Ultrakill

Ultrakill combineert de gameplay van shooters als Doom met het scoresysteem van actiegames als Devil May Cry, wat zorgt voor boeiende gameplay. In plaats van vijanden slechts te verslaan, streven spelers namelijk naar een zo hoog mogelijke score door vijanden op de meest stijlvolle wijze kapot te schieten. Het bloed dat daarbij vloeit herstelt daarnaast je health - nog een motivatie om zo agressief mogelijk te spelen.

Fights in Tight Spaces

Ontwikkelaar Ground Shatter heeft voor Fights in Tight Spaces duidelijk inspiratie gehaald uit Superhot. In deze actie-kaartgame moeten spelers namelijk in krappe ruimtes vuistgevechten winnen door op de juiste manier te manoeuvreren. Een elleboog naar achter, een duik naar links en een opstoot rechts: het is de kunst om het juiste patroon te vinden én een functioneel dek samen te stellen.

Rӧki

In Rӧki vertrekt het meisje Tove naar een soort Scandinavisch sprookjesbos, waar ze haar familie moet zien te redden. Op haar reis ontmoet ze verschillende mythologische monsters, waarvan sommigen gevaarlijk, maar sommigen ook vriendelijk zijn. Die nuances zijn een belangrijk aspect van de game, naast het verkennen van verlaten landschappen en het vinden van artefacten.

Dit waren achttien interessante Steam Game Festival-titels waar je nu een demo van kunt downloaden. Andere games om te checken zijn Destroy All Humans!, Exo One, Freakpocolypse, Fightcrab, Grounded, Haven, Time Rift, Kine en A Place for the Unbound.

De demo’s zijn speelbaar tot en met maandag 22 juni 19:00 uur.

Dit artikel delen:

Lees meer

Doe mee aan de Rainbow Six: Siege Predator Cup! Fans verwachten Pokémon: Let’s Go Johto-aankondiging
2

Reacties op: Aanraders voor het Steam Game Festival zomer 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baukereg

  • 18 juni 2020 15:27
  Super behulpzaam artikel, bedankt! Ik vrees dat ik te weinig tijd heb dit weekend.

  Een andere game die ik vandaag via Twitter ontdekt heb is The Iron Oath, die ziet er ook fantastisch uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 18 juni 2020 16:54
  @Baukereg tof, ga ik checken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.