Zynga gaat mobiele sportgames maken | Gamer.nl

Zynga gaat mobiele sportgames maken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het bedrijf, vooral bekend van Farmville, heeft hiervoor onder meer een deal gesloten met golfer Tiger Woods. Dit kondigde Zynga aan met het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers. Woods was tot een jaar geleden nog verbonden aan de jaarlijkse golfgames van uitgever Electronic Arts.

Zynga's golfgame met Tiger Woods moet ergens in 2015 verschijnen. De aangekondigde sportspellen moeten Zynga helpen om weer tot een winstgevende bedrijfsvoering te komen. Afgelopen kwartaal boekte Zynga opnieuw een verlies, 65,5 miljoen dollar vergeleken met 15,8 miljoen dollar in dezelfde periode het jaar ervoor. De inkomsten daalden met ruim 33 procent tot 153,2 miljoen dollar.

De Farmville-maker zag wel weer het aantal maandelijkse actieve spelers van zijn games stijgen. Volgens de meest recente cijfers zijn dit er 130 miljoen, vergeleken met 123 miljoen drie maanden eerder.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou