Dag in, dag uit staat er op de commerciële zenders een belspelmuts voor een semi-intellectuele opgave. Soms dien je een woord af te maken, zoals B.NAAN, waarbij als hint toch nog even wordt verteld dat we naar een vrucht op zoek zijn. Bij een andere opgave is het weer de bedoeling om van een groot blok letters, de eerste twee regels op te lezen, omdat daar 'Madrid' en 'Parijs' staat, duidelijk de twee Europese steden waarnaar ze op zoek zijn. Mijn persoonlijke favoriete opgave is echter 'Zoek de twee verschillen', waarbij je twee foto's krijgt te zien van Gordon die op het onderste plaatje niet, en op het bovenste plaatje wel uit zijn mondhoeken kwijlt. Namco Bandai zag wel heil in dit concept en brengt het naar de Nintendo DS.

QuickSpot is de naam van 'Zoek de Verschillen DS' en bevat 140 opgaven met elk 10 verschillen. Een speciale missiemode laat je steeds tegen de klok de tien verschillen zoeken en biedt aan het einde van de reeks en zwaar verschilhebbend eindbaasplaatje. Om in de trend van de huidige 'brainspelletjes' te blijven, krijg je na het voltooien van de opgaves ook nog even te zien hoe je hersenen erop voor- of achteruit zijn gegaan.

Het leukste van QuickSpot is misschien wel, dat je het ook met de screenshots alleen kunt spelen. Dus hieronder twee opgaves en aan jullie de taak: zoek de 10 verschillen!