Sid Meier brengt ons tegen het eind van dit jaar, meer dan 17 jaar na het origineel, eindelijk een nieuwe versie van de klassieker Pirates! Het spel wordt door de makers bestempeld als een remake, omdat het voor het grootste deel trouw blijft aan de opzet en zelfs de interface van het origineel. Wel heeft men een compleet nieuwe verhaallijn geschreven en heeft het spel de overstap gemaakt naar de derde dimensie.

In Sid Meier's Pirates! neem je de rol aan van een piraat in de zeventiende eeuw. Voor je voeten liggen de Caribbiën en je doel is de meest gevreesde en gefortuneerde piraat van deze eilandengroep te worden. Je kunt handel drijven, andere schepen en havens plunderen, een crew bij elkaar zoeken, gevangen genomen worden en weer ontsnappen, zwaardvechten en de dochter van de gouveneur voor je zien te winnen door beter de dansen dan de andere aanwezigen op het feest.

Op de vandaag gelanceerde officiële website kun je alvast kennis maken met dit uitgebreide spel. Tevens is er een trailer te bekijken en een interview met Sid Meier te lezen. De boxcover van het spel, die op de site te bekijken is, ziet er trouwens erg stijlvol uit. Helaas prijkt deze op zijn vroegst in november op onze gameplank.